Skapa fred i din kropp

Hej fina du,

Det känns verkligen som vår ute trots att det fortfarande är Februari. Jag håller tummarna för att regnandet avtar och längtar verkligen efter vår, sol och blå himmel nu. På en plats som Hermansdal med naturen och tystnad runt sig hör man hur fåglarna kvittrar mer och mer för var dag. Det brukar vara ett säkert tecken på att naturen håller på att vakna. Det är en underbar tid vi har framför oss.

Arbetet med nya hemsidan och kursportalen fortskrider och det ska bli skönt när allt är på plats. Parallellt med Mat som medicin kursen som pågår ska jag sätta i gång och lära mig ett nytt dataprogram som ska hjälpa mig att strukturera upp materialet till ”Känsloboken”. Äntligen är tiden inne för att den ska bli av. Jag längtar efter att få göra ett nytt omslag och nya illustrationer. Det här är typiskt vårenergin, lusten att sätta igång kommer tillbaka efter vinterns ”paus” precis som det är tänkt.

Nya vanor skapar ett lugn

Jag känner mig klok som en UV och har stängt av alla mina notifications på telefonen från mail och annat och det har gjort en enorm skillnad för mig. Det skapar ro att slippa det eviga plingandet. Otroligt egentligen hur telefonen uppfostrar oss att ständigt finnas tillgängliga. Vi är så vana att ständigt få tag på någon att det skapar stress när vi inte får det. Sociala medier i all ära men för mig är det viktigt att sätta gränser nu annars upptas hela mitt liv på att svara på frågor via messenger och mail. Jag har bestämt mig för att strukturera upp min arbetstid så att jag även kan få lite fritid. Det har varit ett av mina mål det här året. Eftersom jag älskar mitt jobb så kan det lätt bli för mycket av det goda.

Det här med känslor är så viktigt, det tar upp en stor del av vårt liv. När vi får för mycket negativ stress i våra liv är det dags att göra något åt saken. Känslor styr oss i våra val, de får oss att inte våga eller ta ställning eller så suger de energin ur oss så att vi inte orkar ta tag i saker som vi  vet att vi skulle må bra av. Att ”städa” upp runt oss och få koll på vad som egentligen händer när vi känner saker och låta känslorna transformeras som det är tänkt skapar ett välbefinnande och ett lugn. Det gör att vi kan lägga energin på något som är bra för oss. Så rensa upp bland energitrådarna som tar din kraft.

Våren och björken en källa till kraft

Björken är vårens träd den står för allt som våren är för mig det har en riktig vårenergi. Den ger oss dessutom livskraften tillbaka och har gjort sen urminnes tider. Att tappa björksav och stärka sig själv och sina djur efter en hård vinter har man gjort sen gammalt.

Även björkaska har använts sen forntiden för sina basiska egenskaper. Att ge kroppen och cellerna en basisk miljö är som att se till att blommorna i rabatten har rätt jord att växa i så att de kan blomma och vara vackra så länge som möjligt. Lika noga som vi väljer växtplats för våra grödor i trädgården borde vi vara med oss själva för att vi skall kunna blomma till fullo. Dina celler är lika beroende av den miljö de lever i som en blomma är av den jord den växer i. Den försurande miljön påverkar oss mer än vi tror och det visar sig i olika symptom.

Vad orsakar försurning i vår kropp?

Vad vi äter. Hur vi äter. Negativ stress. Miljön. För lite och för mycket träning eller sömn. Vårt levnadssätt kort och gott. Det som inte längre är naturligt för vår organism och själ försurar oss precis som en sjö blir försurad när ekosystemet förstörs. Att behandla symptom i kroppen utan att återställa kroppens syra-bas balans blir som en ”konstgjord andning”. Det hjälper så länge man håller den igång eller ett tag i alla fall. Att hålla kroppen basisk är viktigt för en god hälsa.

Hela björken har säkerligen använts som läkeväxt och enligt legenden betyder vikingarnas ”bjarka” just björk. Bjarkarunan står även för vikingarnas ”hälsoruna” och Vikingarna hade olika ritualer för att hedra och tacka björken för dess helande krafter.

Björken är ett riktigt hälsoträd

I legender om trädens krafter, står björken för förnyelse och att födas på nytt. Vilket ur ett kinesmedicinskt perspektiv innebär att björken stärker bland annat njurarna och vattenelementet som står för vitalitet och livskraft. Den renar och berikar även jorden där den växer så att andra växter kan blomma.
Avkok på björkaska basar kroppen kraftfullt och är mineralrikt, speciellt på kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, krom, koppar, zink, järn, mangan och selen.

Då Björkaskan är kraftigt basisk gör den att de organ som blir hämmade av en ”för sur miljö” (t ex Lever, bukspottskörtel, tarmsystemet, njurar m m) får en ”energikick” av björkaskan. Kroppens näringsupptag och utrensningsförmåga effektiviseras.

Jag undviker alla så kallade ”utrensningskurer” om de inte bygger på att stärka kroppen så att den naturligt ”renar” sig själv. En för svag kropp kanske inte klarar av att ta hand om allt som frigörs under en utrensning och mår ännu sämre. Man måste börja i rätt ända.

Björkaskan rensar kroppens vävnader och ledvätskor från syror och gifter. Eftersom cellerna tar sin näring ifrån vävnaden är denna miljö lika viktig för cellerna som att vi kan andas ren luft. När vävnaderna blir fria från dessa oönskade ämnen förändras cellens miljö genom att pH-värdet höjs. Cellen får därmed lättare att ta upp ”rätt” sorts näring. Och se där vi blir piggare och har mindre ont av rätt anledning och kroppen mår bättre.

Är du försurad? Kissa på en PH sticka på morgonen och se vart du ligger ?

Dosering/användning av björkaska:

Tag 2 matskedar aska till 1 liter vatten i ett rostfritt kärl, koka ca 15 minuter under lock.
Låt svalna och sila genom oblekt kaffefilter. (Ta dubbla filter) Förvara avkoket i en glasflaska i kylskåpet. Tag sedan 1-3 msk avkok i ett glas med vatten 1-3 ggr/ dag 1/2 timme före mat eller 2 tim. efter mat. Har du mycket problem i kroppen så börja med en lägre dos och öka allt eftersom.

Varning!!! Drick inte avkoket outspätt det är frätande i outspädd form.

Du kan även göra kroppen basisk med mat tex Citron, Grönkål, gurka, avokado, spenat och persilja är alla basiska livsmedel. Du kan även använd PH kalk till att basa kroppen. Viktigast av allt är att se över livet och vad det är som skapar en försurning.

MISSA INTE MÖJLIGHETEN ATT LÄRA DIG MER!! VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals GårdFölj mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!