När Shen är stark är det lättare vara sann mot sig själv

Hej fina du,

Hoppas du har en lika strålande vacker påskhelg som vi har på Hermansdal. Jag kan inte önska mig något mer av vädret. Det känns som att vi lyckats pricka in det optimala klimatet för den årliga tvätten och målningen av stallet. Kaninerna har fått flytta ut till sitt sommarresidens och hästarna har inga insekter som irriterar dem nu när de lever uteliv dygnet runt ett tag. Vi har grillat för första gången och jag har mellan skrivandet och arbetet på Femelementskursen och mat som medicin rensat fram både jordgubbsland, växthus och några rabatter. Jag känner mig alldeles varm i hjärtat och omtumlad av alla de mail och meddelanden som jag fått efter att jag berättade om att jag nu är själv med blogg, kurser med mera. Tusen Tack! Ni ska veta att er omtanke gör mig väldigt gott. Jag ser fram emot att ”träffa” er i Facebook gruppen som hör till kursen.

En kopp Natural Breath är en av mina favoriter nu. Det fullständigt exploderar i naturen och det är pollen överallt. Natural Breath hjälper mig med mina bihålor som gärna täpper till när det blir för mycket på en gång. Jag har fyllt på i butiken med både Natural Breath, Free & Easy wanderer, vindolja och räddningsdroppar om det är någon som behöver lite hjälp på traven.

Saltmoxakurs på Hermansdal den 19/5

19 Maj har vi Saltmoxakurs på Hermansdal det ska bli jättekul. Det är något speciellt med att ha fysiska kurser och få träffa alla fina deltagare. Det blir en fantastisk dynamik. Jag skulle gärna uppleva alla kurserna och träffa alla underbara deltagare som var hos oss förra året igen. Det är kära minnen som jag förvarar och förvaltar i mitt allra innersta. Ni deltagare har berört min själ. Jag vet inte hur resten av sommaren kommer att se ut så funderar du på att gå, passa på den 19/5 jag kan plocka in ett par till sen är det fullt.

Läs mer hhär

https://hermansdal-kurser.com/produkt/saltmoxakurs-19-5/

Shen är själen i den kinesiska medicinen

Shen är vår själsliga del och har sin förankring i blodet och kan genom det nå alla delar av kroppen. Att ha en blodbrist ur det kinesmedicinska perspektivet gör vår själ orolig, vi får bland annat sämre sömn och en mängd känslomässiga problem.

Shen är vårt allra innersta väsen och den universella livskraft som genomsyrar allt levande. Shen är en kombination av vad man inom den kinesiska medicinen kallar tidigare och senare himlen. Tidigare himlen avser de egenskaper vi för med oss från arv och tidigare liv, medan senare himlen avser det vi tillför under livets gång i form av mat, dryck, känslor med mera. Shen syns i ögonen.

Kinesiskt sett så behöver vi ha en stark Shen (ande) för att kunna hålla focus i livet och vara sanna mot oss själva och Shen är förankrad i blodet och hjärtat.

Shen bor i hjärtat och blodkärlen

Den kinesiska medicinens syn på blod skiljer sig från den västerländska. I det västerländska sättet att se på blod är man mest intresserad av mikroskopiska förändringar, man räknar röda och vita blodkroppar och så vidare. Man har en ”teknisk” syn på kroppen som om den är en maskin.

I den kinesiska medicinen så ser man mer på hur blodet cirkulerar och om det klarar av att ge näring till alla delar i kroppen som det skall. Till exempel brist på blod (tomhet), hetta i blodet eller blodstagnation (som är en ansamling av blod i ett område som inte cirkulerar som det skall), är alla olika tillstånd hos blodet som skapar besvär och obalanser i hela vårt kroppsliga och själsliga system, där det själsliga är minst lika viktigt.

Shen bor i hjärtat och blodkärlen där den närs och får sin kraft av blodet. Shen är vårt medvetande, vår närvaro, våra mentala funktioner och mentala hälsa. Om hjärta och mai (meridianer och blodkärl) är fyllda med essenser, Blod och Qi så kan Shen förankra sig och balans uppstår.

Mat som stärker blod är bland annat; rödbeta, spenat, nässla, körsbär, avokado, dadlar, dinkel, aprikos och ägg. Du finner mer om hur du kan stärk och balansera blod, hjärta och eld-elementet i vår bok Nyckeln till Hälsa.

När blodet och hjärtat mår bra så vilar shen på natten när vi sover. Om det är brist på essenser, qi och blod kan obalans uppstå och visa sig som bland annat sömnproblem, emotionell instabilitet, hjärtklappning med mera.

När vi förstår det kinesiska sättet att tänka runt kropp och själ så blir det så logiskt och alla bitar faller på plats. Att kunna sova gott och kunna vila sinnet är oerhört viktigt för att vi skall må bra i både kropp och knopp. Vi kan med vår livsstil och det vi äter påverka hur vi mår inifrån och ut.Snart är den här och vi längtar

Jag fortsätter att jobba på med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Det har tagit mycket längre tid än jag hoppats men ibland kommer livet emellan och det dyker upp saker som man inte kan påverka. Jag är uppriktigt ledsen över att ni hamnat i kläm och får vänta. Vill du också förhandsboka din plats så går det ännu så länge bra men snart stänger jag dörren för den här kursomgången. Tack vare att jag blir själv med att ta hand om er i FB gruppen som hör till kursen behöver jag hålla deltagarantalet på en bra nivå. Den här kursen blir en ”förlängning” av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken. Du får en massa recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med Nyckeln till Hälsa och saltmoxan hjälper dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Varma vårkramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!