Samla på bra människor
den 1 maj, 2018

Hej fina du 🙂

Det är en underbar tid ute nu med vår och fågelkvitter. Första nässelsoppan är uppäten och smakade gudomligt. Det är det bästa med att bo som vi gör. Närheten till naturen och att vi kan gå ut och plocka kraftfulla, späda nässlor direkt utanför husknuten. I höstas hade jag en talgoxe som varje dag var med utanför fönstret där min skrivarfåtölj står. Nu har jag en liten blåmes som har varit med mig varje dag i flera veckor. Han hänger i ett smalt litet ben och tittar in eller sitter och pickar på rutan. Jag älskar mina människovänner och de jag har i naturen och att få känna samhörighet med allt runt mig. Det berikar livet på djupet. Det känns äkta och genuint.

Att ha en inre ro och bra energier runt mig blir viktigare för varje år som går. Jag har lärt mig att respektera det jag mår bra av. Jag är rädd om det som ger energi och jag tar bort personer eller situationer som dränerar mig på min livskraft. Kvantitet är inte intressant jag vill ha personer i mitt liv som jag har ett utbyte av på både ett intellektuellt och känslomässigt plan. Jag vill ha vänner som jag kan lita på och skratta ihop med.  Att träffa och ha bra människor i sitt liv är inte så lätt som det borde vara. Det är inte många som är riktigt sanna mot sig själva och som har tid att tänka på något utanför sig själva. De har fullt upp i sina liv och med sig själva och att livet ska se ”bra” ut.  Det gör att det blir för ihåligt för mig.

Vi har en kär vän som kom och hälsade på oss. Hon överraskade oss rejält underbara människa. Usha tog av sin dyrbara tid och åkte hela vägen till Hermansdal för att hälsa på och överlämna infärgade ullbollar till vårt påskris som en överraskning. De där ullbollarna är så fyllda av kärlek och varje år kommer vi att tänka på Usha när vi ser dem i påskriset. Det är ett av livets många guldkorn att få ha personer som henne i sitt liv. Det ger en guldkant på tillvaron och personer som hon får det att kännas i hjärtat. Det är som man är en familj och känner varandra direkt. Du har säkert liknande personer i ditt liv eller kanske är du en Uscha själv. Vet då att du är så uppskattad och skapar värme och fina minnen.

När vi satt och pratade så sa Usha att hon samlade på bra människor istället för saker och vi tänkte direkt att det är det man ska göra. Vi ska samla på bra människor och trevliga händelser det skapar minnen som gör en varm i hjärtat och glad i själen. Självklart är det de som i slutändan är värt något.

Ibland tror man att man hittar en bra person som det senare visar sig sticker en i ryggen eller lurar, ljuger och sviker. Det gör ont och ett tag så ger man upp på mänskligheten och funderar på hur illa det kan vara. Man känner sig godtrogen och chockad över hur människor kan bete sig och hur stort ett ego kan bli. Förvånad över att de inte ser vad de håller på med och förundrad över att de inte förstår bättre eller är i bättre balans med sig själva.

Men det är precis som det ska vara vi möter alla dessa personer och de möter oss för att vi skall lära oss saker av varandra vilket vi också gör. Jag är tacksam för alla som jag blivit besviken på under åren för de har visat mig vägen och lärt mig att uppskatta mina riktiga vänner, de som alltid finns där. Jag bestämde mig för många år sedan att jag ville ha vänner som mig själv. Hade jag det så skulle jag inte behöva bli besviken, de skulle vara ärliga, raka, generösa, omtänksamma och lojala även om vi inte alltid tyckte lika så respekterade vi varandra och såg till den andras bästa.

I alla situationer kan vi välja hur vi behandlar andra om vi visar dem uppskattning och omtanke eller om vi väljer att hitta det vi tycker är ”fel” och påpeka det för att vi älskar att ha ”rätt” eller att det får oss att känna oss lite bättre. Jag undrar hur det skulle se ut om människor verkligen förstod på djupet att allt de skickar ut förr eller senare landar hos dem själva igen. Om vi förstod att det jag skickar ut kommer tillbaka skulle jag då hantera den här situationen eller personen annorlunda? Skulle de vara försiktigare och mer empatiska då eller har de tappat all förankring till sitt inre och förlorat sin kompass?

Det finns några bra frågor att ställa sig. Bidrar jag med något positivt med det jag säger eller är det bättre att vara tyst? Vad vill jag uppnå med det jag säger eller gör? Vad sprider jag runt mig? Får jag energin att lyfta eller lämnar jag en dålig stämning efter mig? Missuppfatta inte det vi menar med positivt det betyder inte att man alltid håller med eller att man inte ska säga ifrån om något inte känns bra. Det handlar om de där onödiga kommentarerna som inte bidrar till varken det ena eller det andra och som sänker energin hos andra. Eller härskartekniker, passiv aggressivitet, falskhet och andra mindre trevliga beteenden.

Har du den typen av människor runt dig som får dig att känna dig liten och mindre värd gång på gång eller aldrig uppskattar det du gör då är det dags att gå därifrån. De är energitjuvar som snor din livskraft och inspiration. Du kommer inte att kunna ändra dem men du kan välja själv om du vill ha dem i din närhet. Vill vi lyckas med något och må bra så behöver vi personer runt oss som tror på oss och vill oss väl. Vi behöver personer som lyfter oss inte sänker oss.

I den Kinesiska medicinen har känslorna en stor och viktig plats. Hur vi beter oss mot andra och oss själva speglar hur balanserade vi är. Har vi många obalanser så ser vi världen genom filter som inte andra har och det blir lätt fel. En kropp i balans gör att våra känslor är det också och vår själ/Shen har en bra boning. Livet flödar på och börjar det storma står vi stadigt och vajar med i vinden utan att tappa fotfästet eller oss själva.

Vårt motto på Hermansdal är nu att samla på bra människor. Tack för de kloka orden finaste Usha. Vi är tacksamma att få ha en vän som dig, du berikar vårt liv. Usha arbetar ideellt med DENIS ÄNGELPROJEKTET och gör ett fantastiskt arbete med att hjälpa kvinnorna i Kongo.

VARMA VÅRKRAMAR FRÅN HERMANSDAL

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkommen in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. ❤ ❤ ❤

  Svara
 2. Jag samlar också på bra människor. 😊 Visst är det fantastiskt hur man kan sammanföras med nya vänner!

  Många gånger blir det som ett igenkännande. Att man känner igen varandra på ett djupt själsligt plan.

  Det har till och med hänt att jag skakat hand med en ”okänd” person och till min egen stora förvåning hört mig själv säga ” Hej! Dig känner jag! 😊

  Jag är så tacksam över de fantastiska människor som kommer in i mitt liv med så mycket kärlek och glädje!💖

  Svara
 3. Hur kommer jag i kontakt med Usha och kan kika på hennes änglar???

  Svara
  • Du hittar Usha och Denis änglaprojekt på FB eller Googla så hittar du 🙂
   Önskar dig en fin dag 🙂

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer
Naturliga mediciner

Naturliga mediciner

Hej fina du, Nu känns det verkligen att energin drar sig tillbaka ute. Det känns fysiskt och jag varken orkar eller...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This