den 15 mar, 2020
Rädsla och oro gör oss svaga

Hej fina du,

Vilket kaos vi lever i. Coronaviruset förlamar, skrämmer och påverkar hela världen. Vad säger man en liten tuva välter stora lass och nu är det ett virus som vi inte kan se med blotta ögat som lyckats med det. Jag önskar att jag kunde stänka lite av mitt lugn inför själva Coronaviruset till er. Det jag däremot tycker är obehagligt är vilken masshysteri det skapar. Obehagligt men nyttigt att upptäcka hur vi människor fungerar och klickar igång. Jag tänker ständigt på vänner som tillhör riskgruppen och hoppas att alla tvättar sina händer och inte ger sig ut om de är sjuka.

Märklig känsla att gå och handla när man inser att människor hamstrar både mat och mediciner. Och vad är det med allt toapapper? Jag måste ha missat något 😉 Jag är glad att de som hamstrar inte verkar vara speciellt intresserade av ekologisk mat 😉 Det känns som om hela landet och vår omvärld stannar upp och håller andan. Hoppas att vi i vågorna efter coronaviruset inser vikten av att vara självförsörjande på livsmedel och andra nödvändigheter i Sverige. Vi är så sårbara i vårt moderna samhälle. Det blir också tydligt i en sån här situation att vi tappat en massa kunskap om hur kroppen fungerar och vad vi kan göra för att hjälpa den när den är under attack.

Oron och rädslorna som följer i Coronas framfart skapar bara de ett svagare immunförsvar. Virus hör till klimatfaktorn vind i den kinesiska medicinen. När vi blir svaga kan “tjuvaktiga vindar” ta sig in i vår kropp. Det är därför det är så viktigt att hålla ytan och Wei Qi (vårt immunförsvar) starkt. Ni som kan saltmoxa gör det om ni är friska det stärker er. Är ni förkylda så låter ni naturligtvis bli 😉

Metallelementet

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag, vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner medan fånga upp det vi får till oss. Att andas djupt och byta luften i lungorna är viktigt nu. När vi har svårt att ta djupa andetag är det nästan alltid förknippat med känslor. När vi börjar andas brukar det dyka upp känslor som sorg och tårarna kan komma utan att vi egentligen vet varför. Låt dem komma och andas på, det ligger stor läkning i att att låta en massa undertryckta bortglömda känslor få komma upp till ytan.

De organ som hör till metallelementet är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa.

Metallelementet och huden är vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och andra människors energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi kommer göra skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna när ett virus attackerar. Näsan är metallelementets öppning och har direkt kontakt med lungan.

5 saker som stärker metallelementet

 • Mat som är vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
 • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
 • Saltmoxa
 • Rensa och släppa taget
 • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad

Ljus lyser alltid upp i mörkret

Är det något som känns bra så fokusera på det om än så litet. Försök att hitta ljusglimtarna vare sig det gäller hälsan, relationer eller något annat. Fokusera inte på det som inte är bra, inte fungerar eller som nu Corona. När det enda som upptar dina tankar är din oro kommer det att bara skapa mer oreda och dra ner dig känslomässigt. När vi inte mår bra har vi en förmåga att att glömma allt som faktiskt är bra. Det är alltid en fråga om vad vi jämför med. Att välja ljusa tankar och vara tacksam över det som lyser upp tillvaron kommer att lyfta din energi. Jag vet att det inte är lätt alla gånger men att hitta en ljus tanke när allt känns hopplöst kommer tillslut att lysa upp i mörkret.

Kroppen behöver vara stark och själen bli modig

När vi förstår hur kroppen fungerar och kommer tillrätta med våra brister och obalanser med hjälp av mat, näring, livsstil och tex saltmoxa kommer kroppen att bli stark. Det är inte svårare än så. För att nå fram behöver vi ändra på det som tillslut gjort oss sjuka. När kroppen får den hjälp den behöver och vi slutar att tillföra det som skadar oss kommer magi att ske. Kropp och själ är ett fantastiskt ekosystem som kan läka med rätt förutsättningar. Vi behöver GÖRA, det räcker inte med att veta vad som är bra, vi måste agera också. Framgång är summan av alla små saker som vi upprepar dagligen. Det är det som gör att vi kommer i mål tillslut vare sig det gäller vår hälsa eller något annat vi vill.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

5 Kommentarer

  • Vill tacka jätte mycket för allt fick lära mig, läste bara jag boken Nyckeln till hälsa och så förstår jag vad var felet, lärde mig äta rätt mat för att bli starkare inombords, tappar oro och ångest. Dessutom fick jag tipset där om Currylinjen och ur det kan påverka hälsan som jag vidare fördjuper fortfarande, hade så mkt. ont i ben/knä efter en helkroppsmassage sen förra sommaren, efter jag flyttade min säng blev mitt ben/knä vecka efter vecka mycket bättre och snart är jag total smärtfritt. Vill bara uppmuntra att läsa boken och ha alla sinne öppet. livet är fantastiskt.

   Svara
   • Jätteroligt att höra tack för att du delar med dig <3

 1. ???

  Svara
 2. Toapapperssituationen förstår jag mig inte på alls! Haha!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This