den 6 jun, 2021
Qi Gong en inre kraftkälla

Hej fina du,

Vilken härlig start på sommaren. Jag äter både frukost lunch och middag på altanen. Njuter av att var ute och gräva i rabatter och plantera med fågelkvitter och en massa djur som enda sällskap. Varvar det med skrivande, telefonkonsultationer och njutningsfulla, ridturer, hundpromenader och pauser på altanen.Det här är verkligen livskvalitet.!!!

Alla innevånare på Hermansdal är tillfreds. Det vilar ett lugn över hela gården trots febril aktivitet. Något vi behöver efter alla avsked av familjemedlemmar under vinter och vår. Återhämtning är så viktigt. Livet innebär både sorger, bedrövelser och glädjeämnen och vi får acceptera det som händer. Vi kan bara göra vårt bästa och i bland tvingas vi släppa taget hur smärtsamt det än är. Att vara tacksam kan kännas svårt när sorgen gör som mest ont men det finns alltid något som är bra. I bland får vi leta lite längre bara.

Arbetet på gården fortsätter och nu bygger vi de sista väderskydden och fixar färdigt hagar till får och hästar. Det ska bli så skönt när allt är på plats. Det tar tid att bygga upp allt från grunden för att det ska bli bra för våra älskade fyrbenta och lättarbetat för oss. Men snart så 🙂

Jag är så glad över min enorma tomatodling i växthuset, sallad, spenat, persilja och allt annat mumsigt som snart tittar upp. Finns det något mer näringsrikt än att kunna odla sin egen mat. Det är svårslaget och ger kropp och själ massor med näring och Qi/energi.

Energi grunden till allt

Allt är och har energi. Det vi äter, det vi tänker, platser, andra människor och är man energi känslig som jag så påverkas man av den. Alla gör nog det mer eller mindre men är kanske inte medvetna om det. Efter en känslomässigt stressig vinter och vår känner jag att jag behöver hjälpa och ta hand om mig själv och landa i tacksamhet, glädje och livslust. För att göra det så behöver jag mer energi/QI.

Jag har nu spetsat till mitt näringsintag, gjort lite förändringar och tillfört fler goda vanor i vardagen. Det är så häftigt att kropp och mående svarar på en gång. Det inspirerar!!! Qi gong är något som jag länge velat lära mig och den här sommaren blir det äntligen av. Studsmatta är en annan sak som jag upptäckt. Faktiskt riktigt hälsosamt och roligt 😉 Det är ett mycket bra sätt att hjälpa lymfsystemet på. Nu när jag är av med Covid kan jag även börja saltmoxa igen. Det om något stärker mig!!! Jag är så tacksam för all min kunskap och stora verktygslåda som gör att jag kan hjälpa mig själv på naturlig väg. Självklart måste jag använda mig rent praktiskt av kunskapen för att den ska fungera 😉 Inte sällan vet vi vad som är bra för oss men vi GÖR det inte.

Lyssna inåt

Det är så viktigt att vi stannar upp och lyssnar på oss själva och de signaler kropp och själ ger oss. Det gör stor skillnad i vårt mående när vi lyssnar inåt på vad vi behöver, respektera och agerar på de svar vi får. Jag har lyssnat på mitt inre och inför äntligen Qi Gong i mitt liv.

Qigong är en träningsform som bygger på att vi utför långsamma rörelser samtidigt som vi kontrollerar andningen, stillar vårt sinne och lyssnar inåt. Detta utvecklar oss som människor, stärker vår hälsa, förbättrar rörligheten i vår kropp och ökar kroppens interna energiflöde, vilket vi kallar qi. Det är mycket i mitt liv som handlar om energi och Qi nu

Det är mycket i mitt liv som handlar om energi och Qi nu. Jag har blivit inbjuden till att tala på ett event 18-20 Juni. Vi är ett gäng kvinnor som kommer att bjuda på kunskap och tips på vad du kan gör för att boosta din energi. Allt helt gratis. Inspelningen är nu klar och nedräkningen till den 18 Juni har börjat. Ser verkligen fram emot det här det ska bli jättekul. Har du inte anmält gör det och dela gärna med dig till dina vänner och bekanta. Du hittar eventet här. Hoppas vi ses 🙂

Vad är Q1 Gong?

Ordet qi har många olika betydelser men de vanligaste översättningarna är livskraft eller energi. Gong betyder färdighet eller kvalité så qigong betyder ”färdigheten att hantera qi”. Genom att kontrollera andningen, utföra långsamma rörelser och samtidigt stilla vårt sinne ökar det interna energiflödet, vilket vi kallar Qi.

Qi rör sig i vår kropp genom olika nätverk vi kallar meridianer. Uppstår blockeringar i meridianerna så försämras flödet av qi. Ett sämre flöde kan skapa blockeringar och stagnationer som senare kan leda till både fysiska och emotionella besvär. Orsaken till blockeringar kan vara livsstilsrelaterade tillexempel dålig kost, sömnbrist, stress, emotionella besvär eller olika trauman.

När jag gjorde praktik i Kina förstod jag vilken naturlig del Qi Gong hade i människors liv. Varje morgon var det hundratals människor som samlades och tillsammans utövade Qigong. Den bygger på olika former av rörelser som ofta är relativt enkla att utföra. De är enkla av en anledning. De är det för att det är på insidan, i vårt inre, det mesta av arbetet händer. För att påverka energiflödet på insidan använder man yttre rörelser som hjälpmedel för att vägleda qi. När vi utför rörelser efterliknar qi dessa och en energetisk process sätter igång i vår kropp. Poängen är att vi inte ska hålla ett för stort fokus på vårt yttre utan vårt fokus ska ligga på den processen som sker i vårt inre.

Varför Qi Gong?

Varje serie av rörelser man utför har ett syfte. Syftet kan vara att minska stress, uppnå bättre hälsa, bygga qi eller att utvecklas på ett andligt plan. Qigong jobbar på många olika nivåer där träningen kan vara lugn och avkopplande men samtidigt fysisk och utmanande. Jag tror att de flesta som tränar qigong gör det för att förebygga och stärka både kropp och sinne. Beroende på vad vi vill uppnå väljer man övningar som leder mot målet.

Qigong bygger på en rad principer som vi genom regelbunden praktik bygger in i kroppen. I början av träningen arbetar man på ett fysiskt plan med att stretcha, öppna upp, rensa ut och stärka kroppen. Genom Ting (intention) och Sung (medveten avslappning) bygger man om sin kropp för att fungera bättre. Senare i utvecklingen vänder man medvetandet inåt och praktiken blir mer esoterisk. Då handlar det mer om att bygga qi vilket är det bränsle vi behöver för att komma vidare i processen.

Qi Gong är en effektiv metod för att bland annat:

-stärka kroppen
-öka cirkulationen
-förebygga skador
-minska stress
-öka närvaro
-öka rörlighet

Och vem vill inte ha det 🙂

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Tack Tina för allt du inspirerar till, snart GÖR jag också ???

  Svara
  • Roligt att du gillar det jag delar med mig av och att du också GÖR snart 🙂 😉
   Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This