den 6 jun, 2018
Pepparmynta – svalkar skönt varma sommardagar

Hej fina du 🙂

Efter helgens högsommarvärme har vi här på Hermansdal bjudits på betydligt svalare väder denna veckan. En del av oss tycker säkert att det var ett skönt avbrott från värmen medan andra saknar värmen och längtar tills den kommer tillbaka. Vi älskar värmen och om väderprognosen stämmer kommer den härliga värmen tillbaka redan imorgon 🙂

Det finns en växt som är perfekt för att svalka varma sommardagar, den är lätt att få tag i och en del av oss har i överflöd i trädgården. Växten vi pratar om är pepparmynta, som med sina egenskaper är som gjord för svalka kroppen när värmen slår till.

Enligt den kinesiska medicinen är pepparmynta sval till sin natur och hjälper därmed till att ta bort för mycket hetta, dess smak är söt och kryddig. Den kryddiga smaken hör till metall-elementet och lungan som hjälper kroppen att reglera ytan, det vill säga huden och porerna. Genom att man stärker lungan hjälper man kroppen att reglera svettning genom att reglera porernas öppnande och stängande.

Lägg några blad eller en kvist med pepparmynta i en kanna vatten och avnjut varma sommardagar. Vill man, kan man även slänga i några skivor ekologisk citron för en uppfriskande och läskande sommardryck. Du kan även ta en kvist med pepparmynta och lägga i en kopp, slå på varmt vatten och avnjut en härligt uppfriskande och svalkande kopp med te 🙂

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This