Jordelementet källan till qi
Av Tina på Hermansdals Gård
den 3 feb, 2019

Hej fina du,

Det går inte att ta fel på att det är vinter ute. Snön har bäddat in oss i ett tjockt täcke. Jag är så tacksam för min fyrhjulsdrivna bil. Hästarna gillar snö och leker och far runt. Hundarna tycker det är ok, men det är inte så lätt när man är en liten hund. Det är bara öronen som sticker upp när man tar sig utanför de plogade och skottade områdena 😉 Katterna går ut och patrullerar gården men strejkar annars inne. Det bästa med snö är att jag inte behöver torka en massa tassar när vi varit ute.

Jordelementet en hjälte

Jag tänkte skriva lite om jordelementet idag. Dit hör mage och mjälte som är de första att ta hand om och bryta ner maten och se till att vi får qi till kropp och själ. Qi ser till att vi har energi till att göra saker, att processerna i kroppen fungerar, att vi kan tänka och att våra känslor kan transformeras. Fungerar inte jordelementet som det ska och får det de behöver kommer hela kroppen att få problem. Vi skapar obalanser i dag för att vi inte lever och äter på ett sätt som stödjer vårt jordelement. När vi får problem med magen så tar vi piller eller tarmbakterier för att döva symtomen i stället för att göra något åt att de uppstår. Ibland för att vi inte förstår eller vet vad vi ska göra och ibland för att vi inte orkar ändra på våra vanor.

Patientfall

Magnus 32 år hörde av sig till oss efter att hans mamma länge följt vår blogg och läst vår bok Nyckeln till Hälsa – med visdom från den kinesiska medicinen. Magnus hade precis läst boken även han efter inrådan från sin mamma och han hade förstod sambanden och kände igen sig själv. Han kände att han gärna ville ha ytterligare lite hjälp för att bena ut sina obalanser och vad han kunde göra för att skapa balans i kroppen igen och kontaktade oss.

Här kan du läsa mer om NYCKELN TILL HÄLSA

https://hermansdal.com/produkt/bok-nyckeln-till-halsa/

Magnus är vad vi inom den kinesiska medicinen skulle beskriva som en typisk jord-personlighet. Hans besvär var till största delen relaterade till just jord-elemetet. Det är vanligt att jord-personligheter får obalanser i sitt element då de har en förmåga att alltid sätta andras behov före sina egna.

Jord-personligheter är väldigt omtänksamma, sympatiska och har svårt att säga nej framförallt till människor och djur som är i nöd. De har en varm och glad utstrålning, samt tålamod och vilja att lyssna på andras problem. Jord- personligheter har en förmåga att alltid sätta andras behov före sina egna, vilket lätt skapar obalanser tillslut för att de kör över sina egna behov.

Symtom från jordelementet

När Magnus ringde till oss var hans symtom följande; han hade början till magsår, lätt för att få blåmärken, uppblåst mage, gaser, ofta ont i magen utan att han kunde förstå orsaken, han hade börjat gå upp i vikt utan någon direkt anledning, var orkeslös, stort sötsug, väldigt svårt att släppa grubbel och oroade sig för mycket hela tiden, svårt att koncentrera sig och det kändes ibland som att hjärnan inte funkade som den skulle, som att alla tankar gick trögt i nåt han liknade vid en slags hjärndimma.

Det börjar ofta med ett problem

Magont och en ständig oroskänsla var det som börjat dyka upp. Det blev tätare och tätare mellan gångerna och tillslut började även de andra symtomen att infinna sig. Kinesiskt sett så hör alla de här symtomen hemma hos jordelementet. Med det vet vi att jordelementet behöver all hjälp det kan få. Den kinesiska medicinen har efter lång beprövad erfarenhet kommit fram till vad som hjälper jordelementet. Vi vet vilken mat som stärker och vad som behövs för att hjälpa jordelementet att bli starkt igen. Att vi blir extremt sötsugna när jordelemetet är svagt är logiskt när vi förstår hur det hänger ihop. Om jordelementet ska skapa qi och inte klarar det så är sött den snabbaste vägen att få i sig energi eller hur ?

Vad kan vi göra?

Har man stora obalanser tar det alltid tid. Det tar tid att komma till rätta med problemen för att det tagit tid för oss att ställa till oredan i kroppen. Ju snabbare vi kan fånga upp obalanser desto snabbare kommer de att försvinna. Drömmen hade varit att vi redan som barn fått lära oss hur vi ska leva och vad vi ska äta för att slippa en massa problem. För att hjälpa jordelementet behöver vi ändra på en mängd saker och sluta ge bort oss själva. Vi behöver äta mat som är lättsmält. Vi mår bra av att äta små portioner med lagad mat ofta helst kokt. Är jordelementet svagt känner vi oss inte vitaliserade när vi ätit utan blir istället trötta. Jag fortsätter att prata om saltmoxan som vi och många med oss älskar den är fantastisk på att fylla på och hjälpa kroppen tillbaka.

Undvik kall, rå och frusen mat, ät tillagade ekologiska grönsaker, rotfrukter, kyckling, kalkon och fisk. Använd värmande kryddor som ingefära, kardemumma, persilja och peppar. Avsätt tid för att ta hand om dig själv och öva på att säga NEJ 😉 När ditt jordelement blir starkare så kommer qi att återvända och du mår bättre.

Vill du lära dig mer om dina obalanser och vad du kan göra för att hjälpa dig själv och använda mat som medicin? Nu kan du förhandsboka din plats på vår nya webbkurs som vi släpper i början av Mars och hänga med i den slutna Facebookgruppen för feedback som tillhör kursen. OBS Begränsat antal platser

Här kan du läsa mer om kursen:

”LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Fyll på dig själv med SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!