den 4 apr, 2021
Påskägg med må bra tips

Hej fina du,

Hoppas att du har en fin påskhelg. På Hermansdal är det full fart som vanligt. Våra första två lamm har kommit till världen så otroligt söta, pigga och kavata. Både Gullis och Disa sköter mammarollen förträffligt vilka instinkter djur har. Jag springer fram och tillbaka till fårhagen för att se om det kommit fler. Men än så länge så kniper de. Minus på nätterna och några blygsamma grader på termometern tillsammans med iskalla vindar gör att mössan är stadigt nedtryckt på huvudet och långkalsongerna på. Men vad gör det våren kommer ett litet steg närmare för varje dag.

Vi är alla olika

Jag pratar ofta mat och hur viktigt den är för att vi ska må bra. Den är vår bensin och ska innehålla alla byggstenar kroppen behöver så det är klart att den är superviktig. Alla är olika och mår bra av olika saker. Det går inte att stoppa in människor i fack och säga att vi mår bra av samma saker även om kvalitativ näring är nödvändig på vilket sätt eller vad vi än äter. Vissa mår bra av att vinterbada och andra passar det inte alls. En del fungerar LCHF för och andra vegetariskt och så vidare.

Jag är övertygad om att det viktigaste är att lyssna inåt och lära sig vad just jag mår bra av. I den kinesiska medicinen har man en lång beprövad erfarenhet av hur både mat och livsstil påverkar oss. Den förklaringsmodellen passar mig perfekt. Jag använder mig av maten och det filosofiska tänket för att läka och hålla mig i balans balans både fysiskt, psykiskt och känslomässigt.

Några allmänna råd som kan hjälpa dig oavsett vad du har för problem är: 

  • Se över dina matvanor, ät lagad varm mat som är lagad från grunden jämt fördelat under dagen. Läs det finstilta på innehållsdeklarationerna. Jag har fått massor med positiv feedback från läsare av Nyckeln till Hälsa och deltagare i Mat som medicin. De har känt en stor skillnad i sitt mående när de börjat följa den kinesiska medicinens råd om mat och ätande.
  • Ät riktigt bra kosttillskott annars kan du lika bra strunta i det.
  • Var sann mot dig själv. Begå inte brott på dig själv och vad du tycker och vill. Att våga visa vem man är och bli älskad och omtyckt för det ger en helt annan kvalitet och närhet. Det kostar otroligt mycket att hela tiden upprätthålla en fasad.
  • Sov och vila  när du är trött. Ibland behöver vi stryka det vi har i almanackan och bara vara.
  • Se till att du har balans mellan vila och aktivitet. Det är inte sunt att det är full fart från det att vi slår upp ögonen tills vi går och lägger oss. En del behöver till och med schemalägga pauser.
  • Umgås med  människor och vänner som ger något tillbaka och får dig att må bra.
  • Hitta saker i ditt liv som får ditt hjärta att sjunga och som får dig att vilja hoppa upp ur sängen på morgonen och sätta igång med dagen.
  • Gör ett medvetet val att se glaset halvfullt i stället för halvtomt. Det kan krävas träning för en del men det är väl värt det och ju fler gånger du klarar av det desto bättre kommer du att må.
  • Var tacksam för det du har i livet i stället för att sörja det du inte har. Stanna upp och se allt du faktiskt har att vara tacksam över och fokusera på det.
  • För dagbok om du har svårt att se sambandet mellan hur du mår och vad du äter och gör i livet. Det kommer att hjälpa dig att se sambanden.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Vägen framåt

Vägen framåt

Hej fina du, Snön yr återigen utanför fönstret och vi har haft riktigt kalla nätter och flera minus på dagarna. Jag...

läs mer
Det vi ger näring växer

Det vi ger näring växer

Hej fina du, Hur har du det? Känner du att vårenergin börjar spira trots att vintern håller sitt grepp om oss? Jag har...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This