den 26 maj, 2019
Öppnar du när möjligheterna knackar på ?

Hej fina du,

Jag har jobbat som en galning sista tiden och gör fortfarande, för varje timma jag lägger ner blir den kommande webbkursen bara bättre och bättre. Jag längtar efter att få släppa Femelementskursen- Mat som medicin och göra den tillsammans med dig som är anmäld. Håll tummarna i morgon måndag kommer sista tekniken på plats om allt går enligt planerna.

I går skapade jag webbkursens slutna FB grupp som vi ska träffas och diskutera i. Det ser jag verkligen fram emot. Beslutet att göra ett “klassrum” för varje kurssläpp har vuxit fram. Det kommer att bli bättre för alla deltagare och lättare för mig att hjälpa er. Vi kommer att “lära känna varandra” på ett annat sätt när vi vet lite om vilka vi är och vad vi har diskuterat i gruppen. Så vill du vara med är det NU som gäller. När kursen blir offentlig och släpps går det inte längre att anmäla sig då är man i stället välkommen vid nästa kurstillfälle.LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxakurs på Hermansdal

Förra söndagen hade vi en riktigt trevlig kursdag här på Hermansdal. Härliga deltagare, strålande sol, den kinesiska medicinen och naturligtvis saltmoxan gjorde att dagen gav mersmak. Jag älskar verkligen att prata hälsa, energi, och försöka sprida bra ringar på vattnet. Att läsa utvärderingarna från kursdeltagarna värmer själ och hjärta. Har fått förfrågningar om nya kursdatum och det kommer men först ska jag komma igång med Femelementskursen- Mat som medicin och sen behöver jag landa i mig själv en stund.

Kroppen är på rätt väg med besked

Sista tidens arbete och hårda tempo har fått mig att inse både ett och annat. Jag var rädd att jag inte skulle klara pressen men min puls är bättre än på myyyyycket länge vilket i den kinesiska medicinen är stort. Jag har inte blivit sjuk, jag är vitalare och återhämtar mig snabbare. Trots all press både känslomässigt, mentalt, och fysiskt så är min kropp och själ kanske hela universum med mig och hjälper till. Det är fantastiskt att se hur allt faller på plats och hur pusselbitarna kommer till mig och hamnar rätt. Helt plötsligt kan jag se hela bilden. Som att en rullgardin åker upp och visar en helt annan verklighet.

Jag är innerligt tacksam för allt livet lär mig och för att jag inte gett upp på vägen. En kär vän sa till mig att jag är den starkaste hon känner och så kanske det är. Själv känner man sig inte speciellt stark men på något plan är jag nog det i iallafall. Vi har känt varandra länge och hon sa att jag alltid reser mig starkare än jag var innan och så är det nog. Jag ger inte upp även om jag kanske vill det en liten stund 😉 Jag fortsätter att öppna dörren när en möjlighet knackar på.

Att vända något negativt till något positivt

I går var det tre år sedan jag förlorade en älskad fyrbent vän efter att jag dagarna innan fått min cancerdiagnos. Det var en tuff tid med dödsångest, sorg, hopplöshet, uppgivenhet men också en tid där något nytt föddes. En tid då jag kände hur starkt jag ville leva och hur mycket det var jag ville göra. Jag tror att jag behövde just det för att boken som jag pratat om i många år verkligen skulle bli av. Där och då insåg jag att tiden inte kommer igen. Att förverkliga och manifestera min längtan och mina drömmar blev jätteviktigt. Jag ville inte sluta livet med en känsla av att ha saker ogjorda. Eller att ha en känsla av att “tänk om” eller “bara jag hade lyssnat eller gjort”. Känslan av att livet kan ta slut väldigt fort gav mig kraft att ta tag i saker jag ville göra och förändra. Jag började måla och skriva, jag insåg att jag ville fortsätta tävla med mina hästar. Hela cancerresan gjorde mig mer levande. Där föddes också min önskan att dela med mig av den kinesiska medicinens verktygslåda så att fler fick upptäcka den.

Kan du drömma det kan du göra det

Ofta har vi drömmar, en del mer hemliga än andra och om vi bara visste hur vi skulle ta oss dit så skulle vi försöka. Tack vare att vi inte förstår hur saker ska gå till eller hur vi ska nå våra mål så ger vi upp på vägen. En del av oss försöker inte ens och en del sätter krokben för sig själva. Om vi aldrig agerar kommer ingenting att hända. Vi måste börja gå åt något håll för att vi ska komma dit vi vill. Vilken väg vi ska välja och vad som är rätt kommer vi att förstå under resans gång. Vi kommer lära oss det vi behöver under tiden vi går så att vi är redo när vi kommer fram.

Livets resa

Livet har med utveckling att göra. Vi ska lära oss saker och vi ska öva på saker när vi lärt oss något kommer nästa livslektion. Lär vi oss inte kommer samma lektioner dyka upp gång på gång tills vi förstått. Vi ska utvecklas och dö klokare och mer “mogna” än vi föddes det är min övertygelse.

Livet fortsätter vare sig vi är med på tåget eller inte. Inte förrän vi släpper taget om det vi begränsas av kommer något nytt att komma in. Det finns inte plats helt enkelt. Vill vi att utveckling ska ske behöver vi släppa taget annars kommer vi tillslut att tvingas till det. Vi behöver Qi, Yin och Yang för att förverkliga det vi vill och för att ens våga drömma och agera.

Det vi behöver kommer till oss

När jag mediterade fick jag till mig en näckros och det kändes så speciellt och starkt att jag var tvungen att leta upp den i Solögas bok om växtriket. Inget kunde vara mer passande

Kärleken är nyckeln till livet.
Jag öppnar upp mitt hjärta och läker det som har varit. Med ett öppet hjärta tar jag nu emot kärleken i mitt liv. Med ett öppet hjärta ger jag av min kärlek till andra. Att avsäga dig kärleken är att avsäga dig en viktig del av livet.

Att läka sitt hjärta kommer att hjälpa hela kroppen. I den kinesiska medicinen är hjärtat kung över alla organ och den som härbärgerar vår själ.

Våra liv formar oss

Det är mitt liv och mina möten med andra och mig själv som format mig. Det är mina val över hur jag hanterar det som dyker upp i livet och min inre kompass över vad som är rätt och fel som får mig att välja hur jag beter mig. Vilka val jag gör skapar konsekvenser i bland direkt och ibland efter ett tag. Men lyssnar jag inåt och känner efter vad som är rätt för mig så blir det sällan fel i slutändan. Min inre kompass har aldrig svikit mig även om jag ibland har hamnat på en liten omväg.

Det finns en ocean av möjligheter därute om vi bara öppnar dörren när de knackar på

En vän som jag pratade med längtade tillbaka till sin ungdom vilket jag kan förstå. När vi pratat om det en stund kom vi fram till att vi hellre är de vi är idag. Jag vill vara den jag är med all styrka, klokskap, känslighet och mognad som jag utvecklat.

Visst skulle jag vilja ha min unga kropp och den kunskap jag har nu så jag inte förstörde så mycket för mig själv som jag gjorde då. Visst skulle jag velat slippa en del relationer som jag gett mig in i, men frågan är hade jag blivit den jag är idag om jag inte genomlevt det jag gjort? Förmodligen inte och jag vill vara den jag är. När jag var yngre hade jag inte alls den känslan då ansåg jag att det mesta var fel på mig. Jag kan titta på gamla foton och undra hur jag kunde klaga på mitt utseende. Jag var för tjock eller ful, jag var för lång och så vidare. Det jag ser i dag på fotona är en riktigt snygg tjej/kvinna som jag verkligen skulle vilja vara. Visst är det märkligt hur vi håller på med oss själva genom livet. Det skulle bli en bättre värld att leva i om insidan på en person fick spegla skönheten i stället och vi slapp den utseendefixerade värld vi lever i. Vilken lättnad det skulle vara.

Nu är det riktigt nära 🙂 Boka din plats du också snart sätter vi igång

Vill du också vara med? Det går än så länge bra att anmäla sig men när kursen släpps stänger jag dörren för den här kursomgången. Ni som har anmält er kommer att ha en egen sluten FB grupp/klassrum som hör till just det här omgången. Kursen är en “förlängning” av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken och hur vi använder Mat som medicin. Men du kan gå den utan att ha läst boken.

Du får en massa recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda till husbehov. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med Nyckeln till Hälsa och saltmoxan hjälper dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This