den 8 aug, 2018
När hälsan växer blir själen tacksam

Hej fina du,

Sitter här i min fåtölj och känner tacksamhet över livet. Det gör jag varje dag men vissa dagar så är det starkare, så starkt att jag blir rörd. Stolt över mig själv för att jag tagit mig dit jag är i livet, jag är nära mina drömmar nu och jag har tagit mig hit själv. Helt enkelt för att jag aldrig slutade gå mot målet. Jag fyllde 56 för några dagar sedan och jag har lyckats återfå min vitalitet något som inte är vanligt när det börjat gå utför 😉 Jag känner mig starkare för varje dag. Jag ser och känner de tecken kroppen ger mig. Det känns fantastiskt att få ett kvitto på att det går att vända skeppet.

Jag har mina dippar jag också men de blir färre och färre och det går snabbare och snabbare att återhämta sig. Jag har haft min kunskap och den kinesiska medicinen att hålla i handen under resan. Det är en viktig roll alla som jobbar med hälsa har, som patient kan man behöva hålla någon i handen medan läkning pågår. Läkningens resa är inte spikrak och det är upp och nergångar. Patogener som vi har i kroppen och som gör oss sjuka ska ut vare sig det är känslor eller ett fysiskt symtom. Det brukar inte ske helt obemärkt och det är så mycket lättare när vi får förståelse för vad som sker.

Speciellt känslor är främmande för oss här i väst. Att läka och få sorg utan att vi egentligen vet varför kan vara precis den del du behöver i din process. Sorgen behöver komma ut du har haft den lagrad i dig även om du inte känner den varje dag när du springer på i livet. För det är det vi gör vi springer ifrån våra känslor och trycker undan dem i stället för att stanna upp och låta dem berätta vad vi behöver.

Har vi brist på Qi så kommer inte våra känslor att kunna transformeras utan vi fastnar i ett känslotillstånd. Har vi en obalans i vårt träelement så kommer vi att vara lättirriterade och snarstuckna, eller köra över andra. Har vi en svaghet i vårt jordelement så kommer vi oroa oss och ha svårt för att sätta gränser mot andra. Vi kommer hellre  ta hand om alla runt oss än oss själva.

I takt med att vi utvecklas och känner in oss själva så kommer vi att förändras. Vi kommer upptäcka att vi ogillar en del och gillar annat. Det kan kännas ovant och tomt när vi förändras och inte reagerar och beter oss som vi är vana vid. Men det behöver bli lite tomt innan vi kan fylla på med det vi egentligen behöver och vill ha. Låter vi inte tomheten vara där så kommer vi inte upptäcka vad som fattas oss.

Det är svårt att lämna människor, beteenden och vanor även om vi inte mår bra av dem för de är en inrotad del av oss själva. Är vi dessutom i obalans och svaga fysiskt och känslomässigt så kommer det att vara ännu svårare. Vi behöver Qi och Yang för att ha kraften att ta oss vidare och kunna förändra det vi inte mår bra av.

Det är så mycket jag har lärt mig och förstått under min resa mot att få må riktigt bra och den kinesiska medicinens filosofi och tänk vibrerar rätt i varje cell i min kropp och själ. Jag skulle tippa på att jag är en reinkarnerad kines så hemvant känns det 🙂 När vi väl förstår vad kropp och själ försöker förmedla till oss är det lättare att hjälpa till på vägen. Det är förändringarna som kommer göra en skillnad på djupet i slutändan.

När känslor och symtom som värk och annat dyker upp i en läkningsproces så bör vi hjälpa till utan att trycka bort. Har vi värk så kan vi använda en mängd verktyg för att hjälpa till att cirkulera. Känn efter vad som hjälper dig. Är det en varm vetekudde, massage det fantastiska homeopetmedlet Arnica D 30 eller något annat, prova dig fram. Är det känslorna som spökar och du känner dig ledsen eller har ångest, kan jag varmt rekommendera Räddningsdroppar ( Rescue Remedy) de hjälper kroppen att lösa upp känslor och lägger inte locket på.

Att äta bra mat, kvalitets vitaminer och mineraler, vara sann mot sig själv, vila, vara aktiv, umgås med bra människor, andas i naturen och att inte sova på currylinjer kommer att underlätta din väg mot hälsa och välmående. Det kan låta som självklarheter men när jag träffar patienter eller har telefonkonsultationer så står det klart hur många det är som tappat bort sig själva och det självklara.

Vad har jag då gjort för att må bra igen? Jag har gjort precis allt det ovan och jag har saltmoxat och gör fortfarande, jag fyller mitt liv med händelser och människor som jag trivs med. Jag håller mitt drömliv i sikte och jag hanterar det som kommer upp i livet allteftersom livet sker. Ingenting är statiskt livet sker och vi behöver vara i balans för att hantera det så bra som möjligt.

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi släppte ett nytt kursdatum den 9 September som blev fullbokat på några dagar 🙂 Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av. Vi vet hur bra verktygen är och tackar för ert förtroende att prova. Vi har några som står på reservlista och väntar på återbud, vi har nu bestämt att vi öppnar ett datum till innan vi stänger fram tills i vår. Efter det här datumet har vi ingen möjlighet att utöka med fler så vill du gå saltmoxakurs innan våren är det nu som gäller. Datumet är den 16 September. Vi kommer att lägga upp det i webbshoppen under eftermiddag/kväll för er som vill betala med Payson. Du kan också maila din anmälan till info@hermansdal.com.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Naturliga Vårtips

Naturliga Vårtips

Hej fina du, Hoppas att du har det bra därute i det fina vårvädret. Äntligen har vi fått lite värme även om det på...

läs mer
Påskägg med må bra tips

Påskägg med må bra tips

Hej fina du, Hoppas att du har en fin påskhelg. På Hermansdal är det full fart som vanligt. Våra första två lamm har...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This