den 30 jan, 2018
Öka din energi med magiska Schisandra

Hej fina bloggläsare 🙂

Ännu en grå och blöt dag här på Hermansdal många tassar att torka. Vi längtar efter sol och blå himmel. Det bästa med det här vädret är att vi uppskattar soldagarna mer när de väl kommer.

Dagens inlägg ska handla om ett litet rött bär med fantastiska egenskaper som används inom den kinesiska medicinen. Bäret vi pratar om är schisandra! Bara namnet låter magiskt som att det har ett stjärnstoft runt sig.

Schisandra, som heter wu wei zi på kinesiska, är en kinesisk ört och har egenskapen att vara en adaptogen. Med adaptogen menas att den har förmågan att känna efter och anpassa sig hur den ska stärka och balansera kroppen. Den kallas “de fem smakernas frukt” just för dess förmåga att kunna stärka och balansera alla fem elementen – jord, metall, vatten trä och eld. Det är en stor skillnad på att bli piggare på ett äkta sätt och att kicka i gång kroppen med kaffe och energidryck. Det senare kommer bara att ta av våra reserver. När vi blir pigga för att vi stärker kroppen så är det på riktigt och gör oss vitalare. Det är precis det vi vill, det är då vi vaknar utvilade och har kraft och inspiration att ta tag i dagen.

Schisandra har många positiva effekter på kropp och själ här är några:

  • Ökar energin genom att stärka och cirkulera qi och blod
  • Stärker och balanserar alla fem elementen – jord metall, vatten, trä och eld
  • Förbättrar minnet
  • Ökar sexlusten
  • Stärker immunförsvaret
  • Bidrar till att huden får en vacker lyster och bättre återfuktning
  • Stödjer och hjälper levern i att rena kroppen från gifter

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

VÅR BOK “NYCKELN TILL HÄLSA”   Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

Prenumerera på bloggen hos Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This