Nu behöver vi all yang vi kan få
Av Tina på Hermansdals Gård
den 30 jan, 2019

Hej fina du,

Nu behöver vi all yang vi kan få. Kylan och vintern har tagit tag i oss med besked. Termometern visade nästan -20 i morse och det känns. Nu är saltmoxan ett måste för att jag ska få upp värmen!!! Det räcker inte med långkalsonger och sockor 😉 En kopp ingefärste passar också utmärkt för att värma insidan.

Det känns jätteroligt att ni var så många som förhandsbokade er plats när vi släppte vår nya webbkurs igår. Det är underbart att veta att varje person som är med oss i sin tur kommer att påverka sin omgivning med den kinesiska medicinens fantastiska redskap för hälsa och välmående.

Här kan du läsa mer om kursen:

”LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN”

Vad orsakar kyla i kroppen

Tänkte bjuda er på ett patientfall som visar vad som händer i kroppen när vi har långvarig yangbrist och tillslut får brist i vatttenelementet. Långvariga obalanser och brister skapar tillslut större och fler problem för oss. Vattenelementet och njurarna hjälper till överallt i kroppen och det är därför aldrig fel att hjälpa och stärka just vattenelementet.

Patientfall

Annika, en kvinna i 45 års-åldern hörde av sig till mig en snöig vinterdag precis som den idag. Jag mins den som det var igår. Det var en sån där vinterdag när snön bäddat in hela naturen. Med det en nästan overklig tystnad och ett stort tillhörande lugn som sänker sig över oss. En dag som den känns det som att vandra runt i en vintersaga.

Men åter till Annika som ringde för att hon hoppades kunna få hjälp med sina problem som besvärade henne mer och mer. Hon hade länge haft vad man i folkmun säger ”dåliga knän” och senaste halvåret hade hon också börjat få ont och känt sig trött i ländryggen. Under vårt samtal visade det sig att förutom dessa besvär var hon även väldigt frusen, hade börjat tappa hår, blivit trött/orkeslös och hennes sexlust var borta sedan ett bra tag. Hon var ofta väldigt sugen på salt mat och var inte törstig. Jag frågade om hon hade nån favoritfärg hon gärna klädde sig i och hon sa att nej inte direkt, men den har ändrats bara senaste månaderna. Innan älskade jag att klä mig i alla möjliga färger men senaste tiden är den enda färgen jag trivs och känner mig bekväm i är svart.

Vad kan man göra?

Vi bokade in en telefonkonsultation där jag började med förklara för henne att alla de symtom hon beskriver visar på att det är hennes vattenelement som är svagt och i obalans. Efter att vi fått en överblick över hennes brister och obalanser fick hon tips och råd på vad hon kunde göra för att stärka och balansera sitt svaga vattenelement. Hon började äta mat såsom svart ris, svarta bönor, benbuljong, kycklingsoppa på ekologisk kyckling med mera Även saltmoxan är en viktig del i att komma tillbaka och bygga upp styrkan igen den arbetar på ett djupt plan i kroppen.

I slutet av samtalet frågade hon mig om varför jag frågat henne om hon hade någon favoritfärg? Jag svarade då att svart är vattenelementets färg och de som brukar tycka om att klä sig i svart nästan alltid har en brist i just vattenelementet.

Nästa gång jag pratade med Annika hade det börja hända saker. Hon hade mer energi. Knän och ländrygg var bra och ny hårstubb kändes i hårbotten. Den kinesiska medicinen lägger inte locket på symtomen. Den ser till att anledningen till problemen försvinner och då är de borta på riktigt och kroppen kan börja fungera igen.

Den kinesiska medicinen 5000 år

Jag tycker det är så intressant att det den kinesiska medicinen vetat i 5000 år alltid stämmer. Man har kommit fram till hur kropp och själ fungerar i samklang med naturen och vad vi kan göra för att lösa problem som uppstår när det blir bister och obalanser i bland annat de fem elementen. Det har man gjort utan att varken kunna ta blodprover och röntga och det fungerar. Hoppas att även du blir inspirerad till att upptäcka den kinesiska medicinen.

LÄS MER HÄR OM VÅR EFTERLÄNGTADE KURS…

”LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN”

Varma Yang Kramar från Hermansdal

Tina  

Fyll på dig själv med SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Vilken sagolik bok.❤️ Jag visste inte att en bok kunde vara så….vacker! Och med så mycket intressant läsning. Detta är alldeles nytt för mig men jag har verkligen blivit nyfiken och längtar till jag får återgå till boken och läsa, läsa, läsa😍
    TACK🙏🏻

    Svara
    • Tusen Tack det värmer i ett hälsospridande författarhjärta <3 <3 <3

      Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!