den 30 jan, 2019
Nu behöver vi all yang vi kan få

Hej fina du,

Nu behöver vi all yang vi kan få. Kylan och vintern har tagit tag i oss med besked. Termometern visade nästan -20 i morse och det känns. Nu är saltmoxan ett måste för att jag ska få upp värmen!!! Det räcker inte med långkalsonger och sockor 😉 En kopp ingefärste passar också utmärkt för att värma insidan.

Det känns jätteroligt att ni var så många som förhandsbokade er plats när vi släppte vår nya webbkurs igår. Det är underbart att veta att varje person som är med oss i sin tur kommer att påverka sin omgivning med den kinesiska medicinens fantastiska redskap för hälsa och välmående.

Vad orsakar kyla i kroppen

Tänkte bjuda er på ett patientfall som visar vad som händer i kroppen när vi har långvarig yangbrist och tillslut får brist i vatttenelementet. Långvariga obalanser och brister skapar tillslut större och fler problem för oss. Vattenelementet och njurarna hjälper till överallt i kroppen och det är därför aldrig fel att hjälpa och stärka just vattenelementet.

Patientfall

Annika, en kvinna i 45 års-åldern hörde av sig till mig en snöig vinterdag precis som den idag. Jag mins den som det var igår. Det var en sån där vinterdag när snön bäddat in hela naturen. Med det en nästan overklig tystnad och ett stort tillhörande lugn som sänker sig över oss. En dag som den känns det som att vandra runt i en vintersaga.

Men åter till Annika som ringde för att hon hoppades kunna få hjälp med sina problem som besvärade henne mer och mer. Hon hade länge haft vad man i folkmun säger “dåliga knän” och senaste halvåret hade hon också börjat få ont och känt sig trött i ländryggen. Under vårt samtal visade det sig att förutom dessa besvär var hon även väldigt frusen, hade börjat tappa hår, blivit trött/orkeslös och hennes sexlust var borta sedan ett bra tag. Hon var ofta väldigt sugen på salt mat och var inte törstig. Jag frågade om hon hade nån favoritfärg hon gärna klädde sig i och hon sa att nej inte direkt, men den har ändrats bara senaste månaderna. Innan älskade jag att klä mig i alla möjliga färger men senaste tiden är den enda färgen jag trivs och känner mig bekväm i är svart.

Vad kan man göra?

Vi bokade in en telefonkonsultation där jag började med förklara för henne att alla de symtom hon beskriver visar på att det är hennes vattenelement som är svagt och i obalans. Efter att vi fått en överblick över hennes brister och obalanser fick hon tips och råd på vad hon kunde göra för att stärka och balansera sitt svaga vattenelement. Hon började äta mat såsom svart ris, svarta bönor, benbuljong, kycklingsoppa på ekologisk kyckling med mera Även saltmoxan är en viktig del i att komma tillbaka och bygga upp styrkan igen den arbetar på ett djupt plan i kroppen.

I slutet av samtalet frågade hon mig om varför jag frågat henne om hon hade någon favoritfärg? Jag svarade då att svart är vattenelementets färg och de som brukar tycka om att klä sig i svart nästan alltid har en brist i just vattenelementet.

Nästa gång jag pratade med Annika hade det börja hända saker. Hon hade mer energi. Knän och ländrygg var bra och ny hårstubb kändes i hårbotten. Den kinesiska medicinen lägger inte locket på symtomen. Den ser till att anledningen till problemen försvinner och då är de borta på riktigt och kroppen kan börja fungera igen.

Den kinesiska medicinen 5000 år

Jag tycker det är så intressant att det den kinesiska medicinen vetat i 5000 år alltid stämmer. Man har kommit fram till hur kropp och själ fungerar i samklang med naturen och vad vi kan göra för att lösa problem som uppstår när det blir bister och obalanser i bland annat de fem elementen. Det har man gjort utan att varken kunna ta blodprover och röntga och det fungerar. Hoppas att även du blir inspirerad till att upptäcka den kinesiska medicinen.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Vilken sagolik bok.?? Jag visste inte att en bok kunde vara så….vacker! Och med så mycket intressant läsning. Detta är alldeles nytt för mig men jag har verkligen blivit nyfiken och längtar till jag får återgå till boken och läsa, läsa, läsa?
    TACK??

    Svara
    • Tusen Tack det värmer i ett hälsospridande författarhjärta <3 <3 <3

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This