den 14 okt, 2020
Naturliga mediciner

Hej fina du,

Nu känns det verkligen att energin drar sig tillbaka ute. Det känns fysiskt och jag varken orkar eller hinner med lika mycket en dag som jag gjorde för ett par månader sedan. Det är bråda dagar nu på Hermansdal med allt som ska fixas innan vintern. Vi är i full gång med att förbereda för Bäärtils ankomst så att han Dimma, Disa och de andra som ska bli mammor ska ha det bra under sin smekmånad. Att djuren har bra mat och lever under bra förhållanden skapar hälsa hos dem precis som hos oss.

Fågelrestaurangen på Hermansdal är nu officiellt invigd inför vintern och de första besökarna är redan här. Fåren är klippta och deras hus har en ny tjock halmbädd. Hästarna har fått friserade manar och svansar och tjockare täcken är framtagna. Hagarna har fått påfyllning av grus runt foderhäckar och vid led. Kaninfröknarna har fått flytta in i sitt nya hus i stallet över vintern och verkar stortrivas. Vinterns grovfoder är beställt och i helgen åker jag och hämtar småbalar med havrehalm som alla djuren älskar. Bit för bit faller allt på plats och sen är vi redo för vintern.

Var sak har sin tid

När hösten kommer är det dags att samla in skörden och lagra inför vintern. Vi ska göra oss av med gamla saker och känslor. En storstädning på gården, i trädgård och hus är ett perfekt sättet förbereda sig. Att bli av med det gamla gör att vi får plats för nytt. Har vi fullt i sinnet och i hemmet blir vi stagnerade och vem vill inte ha flöde i livet?

Har vi redan en brist på qi kommer vi att känna av den ännu mer nu när energin sjunker ute. Ta inte den där extra koppen kaffe för att hålla samma tempo som du har haft under sommaren utan se till att dra ner farten i stället. Kropp och själ kommer att tacka dig för att du följer naturens rytm och lyssnar på behoven i stället för att kicka i gång.

Har vi inte en naturlig kraft och energi utan letar kickar för att hålla i gång tar vi av vår inre reserv och det gör att vi så småningom får större problem. Jag vet 😉 Jag har lärt mig den hårda vägen och är tacksam för den kunskap jag skaffat mig. Utan den kinesiska medicinen hade jag aldrig klarat att reparera kropp och själ så mycket som jag gjort. Jag är tacksam för att jag inte gav upp och accepterade hur jag mådde.

När vi tar hand om oss själva och ser till att vi får i oss det kropp och själ behöver kommer vi att klara yttre attacker i form av virusar och vi kommer att klara av det som kallas livet med medgång och motgång.

Ingefärsshot naturlig medicin

Det här behöver du: 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl svensk honung, vatten.

Gör så här: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i 400 g ekologisk riven ingefära och pressa i två-tre ekologiska vitlöksklyftor. När temperaturen sjunkit till 35-40 grader så blandar du i o,5 dl svensk honung, rör tills honungen löst sig och när temperaturen nåt rumstemperatur pressar du i saften från två ekologiska citroner. Låt sedan stå och dra 3-5 timmar, sila av och häll på flaska. Förvara i kylskåp och ta gärna en shot flera gånger per dag.

Mat är medicin

Ingefära värmer kroppen, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och full med härliga antioxidanter.

Vitlök är värmande för kroppen, stärker kärlväggarna, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och fantastiska anti-bakteriella egenskaper.

Honung främjar produktionen av goda bakterier i magen, är anti-inflammatorisk och anti-bakteriell, innehåller mängder  med vitaminer, mineraler och spårämnen.

Citron boostar immunförsvaret, hjälper till att basa kroppen, rik på c-vitamin, kalium och folsyra.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack??

    Svara
    • Tack själv??

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This