När vi förstår vad vi behöver kan vi påverka vårt mående
den 8 nov, 2019

Hej fina du,

Regnet vräker ner och jag har tänt ljus för att försöka höja mysfaktorn i skrivarhörnan den här gråmulna novemberdagen. Det är ingen ide att beklaga sig över vädret utan jag får göra det bästa av det. Tända ljus den här årstiden och en tjock filt runt benen hjälper alltid. Lägg sen till snusningar från nöjda hundar och katter som ligger och sover runt omkring mig och en stor kopp Earl Grey så blir det faktiskt helt ok med en dag som den här. Den är perfekt för att skriva.

När vi förändrar kan kroppen återfå balansen och vi mår bra

Jag sitter och jobbar för fullt och analyserar testresultaten som deltagarna i webbkursen Mat som Medicin & De fem elementen har mailat in. Det är verkligen superroligt när man upptäcker att de förändringar man gör resulterar i en skillnad och symtom faktiskt försvinner. För mig är det helt naturligt. Jag vet att den kinesiska medicinen fungerar men för de som inte upplevt kraften i det vi gör och äter blir det magiskt. Ibland kan jag känna mig som en trollkarl när värk, sömnbesvär och kilon försvinner 🙂 och vem vill inte vara en trollkarl? Hahaha

Nu kan du förhandsboka din plats i Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Kroppen är verkligen magisk och full av under den kan också vara ett mysterium när vi inte förstår och den kan göra oss besviken när vi känner att vi inte kan lita på den. Jag försöker lyssna på vad både kropp och själ säger. Symtom och känslor är det sätt som kropp och själ kan kommunicera med oss på. Hur skulle de annars kunna göra sig hörda? Tänker vi på det sättet kan vi istället ta emot de symtom som kommer och försöka förstå vad det är som felar och göra något åt det i stället för att lägga locket på med värktabletter, godis eller mer kaffe och energi dryck.

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Vi får andra behov när vi blir äldre

Min äldsta häst Pine som jag har haft sen han var 6 månader har åldrats mycket senaste halvåret. Från att ha varit en varm häst så ser jag tecken på både en yang och yinbrist hos honom. Han har svårare att hålla värmen, har blivit svankryggig och tappat lite muskler. Jag förstår att han blir äldre och jag gör vad jag kan för att hjälpa honom. Han har alltid fått högkvalitativ mat och bra naturliga fodertillskott. Jag är lika noga med mina djur som jag är med mig själv. Jag vet vad bra mat och näring kan åstadkomma och tvärtom vad det kan ställa till med om vi inte får i oss det vi behöver. När vi åldras förändras våra behov och kroppen behöver ofta lite extra för att vi ska fortsätta att vara vitala och må bra. Det är ingen skillnad på oss och djuren i det avseendet vi har bara olika saker som är naturliga för oss.

Jag är tacksam för den kunskap jag har och använder den kinesiska medicinens verktyg varje dag både för att hjälpa och stärka mig själv och alla djur på Hermansdal. Pine har fått både energibehandling och moxa och han älskar det och hans kropp svarar bra. Djur är kloka de vet vad de behöver. 

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Kvalité lönar sig alltid

Bra kvalitet på mineraler och tillskott till oss och våra djur behövs idag. Det är superviktigt att titta på innehållet i både vitaminer och mineraler som säljs det finns massor med fusk och många produkter är det bättre att låta bli än att äta, de skadar oss och djuren mer än de hjälper oss. Läs innehålls förteckningar och googla på dem du kommer att chockad. Mina hästar äter alla Activ mineral produkter både mineralmixen och deras ekologiska alger som de har fri tillgång till i mineralkrubbor. 

Du kan läsa mer om Active Mineral och deras fina produkter här

Det är intressant att se hur behovet växlar både mellan individer och hur det går i upp och ner i olika perioder. Naturlig högkvalitativ mat för både oss och våra djur är verkligen superviktigt för att vi ska hålla oss friska. Det är mer än en gång som mina patienter både två och fyrbenta har börjat må bättre bara de har slutat att äta det som skadar dem. Naturligtvis äter man inte det som skadar med vilje men okunskapen är stor och då blir det lätt fel.

Maten vi äter innehåller inte det den gjorde förr. Har du inte sett Den sista skörden på SVT Play så titta på den. Jag hoppas att den fortfarande finns tillgänglig. Till mig själv väljer jag i dagsläget Innate, Megafood, Thorne och Altrent som märken till mig själv. Jag har lärt mig att säga i dagsläget för man vet aldrig vilka företag som blir uppköpta och hur det förändras i framtiden. 

Här hittar du dokumentären ”Den sista skörden”

När vi förstår kroppens signaler kan vi ge den det den behöver

Genom att lära oss förstå vad våra kroppar och känslor säger, kan vi hjälpa oss själva på många sätt. Genom att bland annat följa naturens energi under året och äta mat som stärker och balanserar kommer man mycket långt om man bara förstår vad kroppen säger och respekterar det.  I den kinesiska medicinen har maten en stor roll och man ser faktiskt mat som medicin. Det är viktigt att förstå hur maten påverkar oss och att alla människor är individer, därför kan man inte säga att en viss mat är bra för alla.

Det som är bra för någon kan vara ett riktigt dåligt val för någon annan. Ta till exempel LCHF som vissa personer mår helt fantastiskt av, men det finns även de som inte alls mår bra av det. Samma sak är det med till exempel rawfood, det finns de som mår fantastiskt på det och det finns de som inte alls mår bra. Vi vill gärna tro att vi mår bra av samma saker och så är det inte riktigt även om vi har vissa grundläggande behov som behöver fyllas.

Det klimat vi har i Sverige gör att vi behöver mer värmande mat än de som bor i ett land där det är sommar året runt. Det är väldigt många av oss som redan har mycket kyla (brist på yang) och med det en mängd symtom från kroppen. Om vi då tillföra mat som har en kylande effekt bidrar det till att skapa en större obalans och en grogrund för ohälsa. Har vi inte kunskapen så blir sjukdom otur, men känner vi igen symtomen kan vi balansera och hjälpa kroppen tillbaka till balans. 

November Kramar från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This