När vi följer naturens energi mår vi bra

Hej fina du,

I torsdags var första dagen vi kände av den kinesiska medicinens femte årstid sensommaren som hör till jordelementet. Det känns att något skiftat ute trots värme och sol så var luften högre. Det känns också fuktigare när det blir varmt ute. I dag lördag känns det tydligt att den är här. Vi älskar alla årstider och välkomnar variationen som de ger. I år har vi hunnit ha vinter med snö en vår och en sommar man kommer att prata länge om. Nu står vi inför sensommaren som hör till jordelementet. Det är en kort årstid som bara varar några veckor innan hösten med sin klara luft och vackra färger kommer.

För en del människor innebär sensommaren, hösten och vintern en lång plåga tills det återigen är dags för vår, sommar, värme och ljus. Det måste vara jobbigt att bo i Sverige som är mörkt och kallt så stor del av året. Det är när ljuset försvinner som höstdepressionerna kommer. Det vi tankat i sol och ljus under sommaren kommer inte att räcka fram till i vår så se till att börja fylla på med D vitaminer när mörkret kommer det kommer att hjälpa dig igenom vintern.

Vi har energimässigt gått på högvarv under vår och sommar, sovit mindre, varit socialare och nu är det dags att dra ner på tempot och njuta av lugnet och samla krafter till nästa igångsättande vår. Vi ska efter sommaren då yang är som mest vara fulladdade så att vi klarar vintern som är mer yin både i temperatur och aktivitetsmässigt. Vi ska nu börja dra ner på tempot och se till att inte almanackan är fullbokad framåt november december när vi kommer att vara tröttare och behöver sova och vila mer.

Att till exempel moxa nu för att hjälpa till att fylla på med yang är perfekt inför vintern. Kroppen tycker om att ha sina energi och näringslador fyllda det gör att vi står emot och klarar livets påfrestningar bättre. När kroppen har det den behöver och vi följer naturens rytm så kommer vi ha lättare att hålla balansen. Ju mer balanserade vi är desto lättare har vi att anpassa oss till de olika årstiderna. Har vi brister och obalanser så kan just övergångarna mellan årstiderna vara extra tuffa för oss.

Förstår vi att det är normalt att vi får mindre energi och ork när vintern kommer så kanske det är lättare att acceptera faktum. Har vi en brist i oss själva så kommer naturens sjunkande energi göra att vi påverkas mer. Som alltid när vi har brist så påverkas vi mer av det som sker utanför oss. Det gäller både andra människors, platser, matens energi och vädrets karaktär. Är vi påfyllda och starka så klarar vi av att det ”blåser” utanför oss vi står stadigt ändå. Fyll på dina förråd med Yang och Qi så kommer du att klara  den kommande vintern och annat som livet erbjuder bättre.

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Vi släppte ett nytt kursdatum den 9 September som blev fullbokat på några dagar 🙂 Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av. Vi vet hur bra verktygen är och tackar för ert förtroende att prova. Vi hade några som stod på reservlista och hoppades på återbud. Vi har nu bestämt att vi öppnar ett datum till innan vi stänger fram tills i vår. Efter det här datumet har vi ingen möjlighet att utöka med fler så vill du gå saltmoxakurs innan våren är det nu som gäller. Datumet är den 16 September. Vi har även en plats kvar den 19/8 då det är en kursdeltagare har fått förhinder och bytt datum.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du  Nyckeln till Hälsa.

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!