När pizza blir nyttigt
den 19 nov, 2017

Hej fina bloggläsare

I dag vräker snön ner så till kvällen är det nog vitt på Hermansdal. Med åtta katter och fem hundar  som går ut och in så är det inte utan att vi önskar att den får ligga kvar. Det blir lite mindre tassar att torka och några tassavtryck mindre att städa undan.

Det har väl inte undgått någon av er att vi är intresserade av hälsa och väldigt medvetna om vad vi äter och varför vi gör det. Anledningen är att vi upptäckt hur mycket bättre vi mår och hur våra kroppar och vårt känsloliv förändras till det bättre i takt med att vi hittar det vi mår bra av.

Det här med att komma på vad man skall äta för att må bra och hitta nya vanor är något som många upplever som ett stort problem och det som är ett hinder till en förändring.

Det finns så mycket mat och recept som är fulla av näring och skulle få oss att må toppen om vi bara letade och vågade prova nya saker. Det kräver lite engagemang och intresse men när man upptäcker hur mycket gott det faktiskt finns och känner att man mår bättre och bättre så är det värt allt arbete.

Vi måste bara dela med oss av receptet på den godaste och nyttigaste Pizzan vi ätit, och hoppas att ni vill njuta av den också.

Tänk att något så supernyttigt kan vara så gott det är ren lycka!!!

HITTAR VI RÄTT MAT SÅ KAN VI ÄTA HUR MYCKET VI VILL UTAN ATT BEHÖVA RÄKNA KALORIER ELLER MÄNGD.

Vi äter tills kroppen är nöjd och får det den behöver och vips så är sötsuget borta och kraften och energin tillbaka och vi är normalviktiga. Fantastiskt eller hur?

När vi ätit så skall man känna att man får energi, man skall känna sig vital och stark det är normal och så det skall vara.

 

Här kommer recept på ”HÄLSOPIZZAN”

Koka 2 dl vatten och tillsätt 3dl kallt vatten

Blanda med 1/2 paket jäst och ca 1 tsk salt tills jästen löst sig.

Tillsätt 6 dl siktat dinkel och  6 dl fullkorns dinkel  samt ev lit olja pizzakrydda och/eller rosmarin.

Låt degen jäsa 30 min -1 timme, kavla sen ut den tunt och lägg på en plåt på ett bakplåtspapper.

Bred på  tomatpure med pizzakrydda och ha sen på tunt skivade rödbetor (vi använder en osthyvel), Zucchini, tomater pinjenötter, oliver, paprika, färska champinjoner och grädda 175 grader  i varmluftsugn eller 200 grader i vanlig ugn tills den fått färg.

När pizzan kommer ut så har vi på ruccola ,bladspenat, avokado och lite himalaya salt efter tycke och smak.

Sagolikt gott och nyttigt !!!

Dinkel stärker yin och blod

Pinjenötter främjar cirkulationen av blod och motverkar kyla

Rödbeta främjar cirkulationen av qi och motverkar kyla

Avokado främjar cirkulationen av blod

Ruccola stärker yang

Inte undra på att vi mår så bra av vår superpizza det är precis vad vi behöver.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

3 Kommentarer

  1. Nyttig mjölmat? Ta bort bröddelen så blir det nog bra!

    Svara
  2. Jo men vi som inte bakar själva är ju hänvisade till affärernas skräpbröd. Att dessutom ”bönderna” sprutar mängder med pesticider på spannmålen, glyfosat bl.a. och bagerierna tillsätter extra gluten gör ju inte det utarmade moderna vetet bättre. Jag har helt sluta äta alla spannmålsprodukter och är mycket noga när jag väljer grönsaker i affärerna. På grunda av denna omställning gick jag snabbt ner 20 kg och mår mycket bättre än när jag ”glufsade” kolhydrater i tid och otid (mellanmål).

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hittar du dina ljusglimtar?

Hittar du dina ljusglimtar?

Hej fina du, Skönt med lite snö och vinter som lyser upp i tillvaron. Jag är hemkommen efter en resa genom vårt långa...

läs mer

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Rea!

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr 299.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This