den 3 feb, 2019
Naglar säger mer än du tror

Hej fina du

Sitter på min vanliga plats med en tekopp omgiven av hundar och katter och skriver. Hästarna är ute och alla små och stora djur har fått sitt. Snön håller på att regna bort och i går hörde jag småfåglarna kvittra, det är ett säkert vårtecken. Med ruskväder ute känns det ok att jag har en arbetshelg framför mig. Det här är min absoluta favoritstund på dagen. Lugnet innan dagen vaknar på riktigt. Hoppas att du hinner få en stund för dig själv du också innan din dag tar fart. Jag tänkte berätta lite om naglar idag.

Naglar i focus

Vi får ofta frågor om vad det beror på att man har dålig kvalité på sina naglar och vad man kan göra för att förbättra den. Jag har jobbat som nagelteknolog i 25 år innan en whiplashskada satte stopp för det, och fick mig att helt byta karriär. Naglar har varit en stor del i mitt liv. I bland så stor att man tror att hela livet handlar om naglar 😉 Hahaha Den eviga frågan är varför har jag så dåliga naglar? Orättvist är också att ju bättre kvalitet man har på sina naglar desto bättre sitter både nagellack och konstmaterial.

Vill du lära dig mer och hjälpa dig själv?

Här hittar du vår bok

http://hermansdal.com/produkt/bok-nyckeln-till-halsa/

Tänk om jag vetat att den kinesiska medicinen funnits när jag satt och skapade naglar hela dagarna. Vilken hjälp jag kunnat ge mina kunder, det hade varit fantastiskt. Men jag hade inte en tanke på att insidan hörde i hop med utsidan på det sätt de gör i den kinesiska medicinen. Jag hade inte en aning om att naglarna var ett tecken på hur något mådde på insidan. Visst fanns det vitaminer och mineraler som man trodde skulle hjälpa men de fungerade sällan. Naglarna var problemet, det var dem man tittade på och man försökte utifrån att rätta till problemet. Starka lösningsmedel och andra för huden uttorkande produkter påverkar självklart naglarna om vi utsätter dem för det dagligen. Att återfukta hud och naglar utifrån är inte fel men många har problem som kommer inifrån.

Naglar hör till träelementet

I den kinesiska medicinen så räknas naglar till levern och trä-elementet. Det är leverns blod som ska se till att naglarna är starka och av bra kvalité. Så om naglarna har lätt för att skiva sig, lätt går av, är mjuka och/eller matta så är det en indikation på att finns en brist i leverns blod och det är det man behöver stärka. Det kanske är så finurligt att alla symtom vi har på utsidan av kroppen ger oss signaler på vad kroppen behöver på insidan. Den gör det för att vi skall kunna rätta till det som är i obalans innan det blir för stor oreda?

Du kan läsa mer om trä-elementet och blodet här

Har du en ”TRÄ-personlighet”?S

Några exempel på mat som stärker blodet:

  • Avokado
  • Rödbetor
  • Nässla
  • Ägg
  • Dadlar


Vill du lära dig mer om dina obalanser och vad du kan göra för att hjälpa dig själv och använda mat som medicin? Nu kan du förhandsboka din plats på vår nya webbkurs som vi släpper i början av Mars och hänga med i den slutna Facebookgruppen för feedback som tillhör kursen. OBS Begränsat antal platser

Här kan du läsa mer om kursen:

“LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

Fyll på dig själv med SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This