Hej fina bloggläsare… Idag blir det ett inlägg som handlar om vår hjärtesak hälsa, kroppsligt och själsligt välbefinnande och kinesmedicinen.

Våra så kallade kroniska sjukdomarna ökar och många söker lösningar utan hitta rätt medan andra tror att inget går att göra eller påverka. Men kroniskt betyder inte för alltid, det betyder bara långvarigt. De allra flesta sjukdomar dyker heller inte upp utan anledning utan är resultatet och en kombination av det liv vi levt samt de förutsättningar vi fötts med. Har man inte kunskapen eller förståelsen är det lätt att tro att man bara har otur. Men sjukdomar trillar inte bara ner i huvudet på oss, de kommer av en anledning. Kroppen och själen försöker kommunicera med oss och tala om vad som är fel. Vi måste bara lära oss att lyssna och förstå vad vi kan göra för att hjälpa den.

I den traditionella kinesiska medicinen pratar man ofta om de fem elementen och dess inbördes påverkan på varandra. Varje element består av ”sina organ” som även de har en stor inbördes påverkan på varandra. Vi måste följa naturens lagar för att uppnå och bibehålla hälsa. Vi människor verkar många gånger tro oss vara undantagna den regeln, vilket naturligtvis inte är fallet.

Det är svårt eller rättare sagt omöjligt att i ett blogginlägg sammanfatta och få ner all den kunskap som behövs för att förstå hur allt hänger ihop. Vi har ägnat åratal till studier inom hälsa och kinesisk medicin. Den kunskapen vi skaffat oss, vårt brinnande intresse och erfarenheterna vi har fått under vår resa har fått oss att förstå hur mycket de flesta saknar kunskap om hur de skall leva för att må bra. Vi har tappat det som är naturligt för oss och slutat lyssna på våra kroppar och vår själ.Vi vill nå ut och göra den kinesiska medicinen tillgänglig för människor och djur i vardagen så att vi alla kan använda de naturliga regler som faktiskt finns för att vi skall hålla oss friska.

ladda-ned-6

Genom att lära oss förstå vad våra kroppar säger, kan vi hjälpa den på så många sätt. Genom att bland annat följa naturens energi under året och äta mat som stärker och balanserar kommer man mycket långt om man bara förstår vad kroppen säger och respekterar det.  I den kinesiska medicinen har maten en stor roll och man ser faktiskt mat som medicin. Det är viktigt att förstå hur maten påverkar oss och att alla människor är individer, därför kan man inte säga att en viss mat är bra för alla. Det som är bra för någon kan vara ett riktigt dåligt val för någon annan. Ta till exempel LCHF som vissa personer mår helt fantastiskt av, men det finns även de som inte alls mår bra av det. Samma sak är det med till exempel rawfood, det finns de som mår fantastiskt på det och det finns de som inte alls mår bra. Inom den kinesiska medicinen så är ”rå” mat kall och kylande för kroppen. I vårt klimat som vi har i Sverige är det väldigt många som redan har mycket kyla (brist på yang) och med det en mängd symtom från kroppen. Att då tillföra mat som har en kylande effekt bidrar till att skapa en större obalans och en grogrund för ohälsa. Har vi inte kunskapen så blir sjukdom otur, men känner vi igen symtomen så kan vi balansera och hjälpa kroppen innan vi blir sjuka.

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår utbildningsbok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Boken kommer att kunna köpas i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18796587/?claim=wdaj6fraf8j”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Dela till dina vänner: