Mat är inte bara kalorier, protein och kolhydrater
den 10 nov, 2018

Hej fina du,

Ännu en arbetshelg framför oss. Det är tur att vi älskar det vi gör och brinner för att sprida den kinesiska medicinens verktyg annars skulle det kännas drygt att jobba varenda helg 😉 Att ropa fredag betyder en ledig helg för de flesta och för oss betyder det ett steg närmare vårt mål att släppa webbkursen i saltmoxa. Det ska bli fantastiskt kul.

Vi är också igång och förbereder byggandet av kurslokaler här på Hermansdal så att vi kan ha kurser året runt. Det är så mycket vi vill dela med oss av för att hjälpa både djur och människor. Det är på samma sätt för djuren som det är för oss. När de inte har tillgång till sina naturliga ätbeteenden och den mat de mår bra av till exempel skapar det obalanser hos dem också tillslut.

Det känns fantastiskt att ha sex hundar och nio hästar på Hermansdal som alla är sociala och älskar människor. De ställer garanterat upp som övningsobjekt när det blir dags att omsätta den kinesiska medicinen och moxan på djur. Vi vet att det är många som längtar efter den kunskapen och att kunna hjälpa sina djur.

När vi vill komma tillrätta med våra obalanser måste vi alltid tillbaka till det som är naturligt för oss. Vi är inga maskiner som tål vad som helst. Vi har precis som naturen ett ganska tåligt ekosystem tills det blir för många obalanser då brakar det och symtomen kommer ett efter ett. Ofta så milt att vi inte ens märker det. Kroppen klarar av att balansera upp problemen och vi tänker inte på vad som händer. Det är när det blir fler och fler och det ena ger det andra som vi märker att något hänt. Vi tycker att problemen kommit plötsligt även om det ofta tagit flera år att skapa oredan.

Maten är medicin i den kinesiska medicinen. Här i väst beskriver vi matens innehåll med energi (kcal), mängden fett, protein och kolhydrater. Ibland finns det även med en lista med vitaminer och mineraler. Den informationen får vi fram i laboratorier genom att analysera och bryta ner maten i mindre beståndsdelar. Vi benämner det som matens näringsvärde och är det som finns innan vi äter det.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Kinesiskt sett har födoämnen olika egenskaper, så som värmande, kylande, söt, bitter, motverkar fukt med mera. Denna klassificering av olika födoämnens egenskaper, baseras dels på dess smaker, men även på hur kroppen reagerar när födoämnet intas. Utifrån dess effekt på kroppen får det sina energiegenskaper. Den viktigaste egenskapen att titta på är vilken temperatur som ett födoämne har; sval, neutral, varm eller het. När vi förstår matens egenskaper och de obalanser vi har kan vi använda den som medicin för att hjälpa oss tillbaka till balans. Vår kropp känner igen det som är naturligt för den, men har svårare att hantera det som är konstgjort.

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This