Lyssnar du på dig själv och vad du behöver?
Av Tina på Hermansdals Gård
den 16 jun, 2015

Jag har en massa djur i olika format och jag lever väldigt nära dem. Även i mitt arbete så träffar jag mängder med djur och jag är en riktig  ”energinörd” som älskar att studera hur den påverkar oss och vår omgivning. Vi har så mycket att lära oss av djuren. För dem är energi helt naturligt det är en självklarhet och handlar om överlevnad. De är riktiga proffs på energi och läser den som vi läser en bok.

vibrationflower-110783_640

Allt är energi, precis allting!!! Äter vi mat med bra energi som är tillagad med glädje och kärlek mår vi bättre än om vi får i oss saker med en ”sämre” energi osv.

Vi består av energi, omger oss av energi och vi skickar ut energi hela tiden. Utan energi så dör vi. Vi kan träna upp oss så att vi blir mer medvetna om vad vi tar in och skickar ut och inte blir ”offer” för energin runt oss eller påverkas lika mycket av den, utan kan vara kvar i vår egen ”bubbla”. Vi kan även träna upp oss så att vi drar till oss en mer högfrekvent ljusare energi som gör att vi mår bättre.

12-glad-katt-300x225

Djur är verkligen naturbegåvningar på det här med energi. Egentligen så är vi det också, men vi har tappat bort den delen av oss själva. Vi lever längre ifrån naturen och har inte så bra kontakt med vårt inre. Vi lyssnar inte eller litar inte på vad vårt inre försöker förmedla. Vi har varit tvungna att stänga av en del av vår känslighet, för att klara av det massiva flödet av intryck och energi i olika former, som vi har i vårt dagliga liv.

CollegiateEventer

Djur är MINDFULLNESS och närvarande hela tiden. En häst som har en dålig sadel som gör ont varje gång matte eller husse skall rida går inte och deppar hela dagen för att sadeln skall komma framåt eftermiddagen. De lever i nuet och blir påminda om den obekväma sadeln först när den dyker upp, när den försvinner så släpper de den igen tills nästa gång den dyker upp … Självklart så är inte obehaget mindre när sadeln är på men hästen slösar ingen energi på obehaget om det inte är där, vilket vi gör som låter tankarna snurra i huvudet…

mindfull-300x193

Vi får gå på kurser och lära oss vara i nuet. Vi har tappat bort det som egentligen är naturligt för oss på vägen. Vi oroar oss för saker hela tiden, även för det som egentligen inte är verkligt…

Visst behöver vi planera och se till att våra liv fungerar rent praktiskt men vi måste få vågskålarna att väga jämt och acceptera att vi är olika. Alla mår inte bra av samma saker, så sluta titta på vad någon annan gör och lyssna på vad du behöver.

Vi har glömt att vi är en del av naturen och att vår organism har behov av naturliga saker för att hålla sig frisk. Våra kroppar känner inte igen alla konstgjorda ämnen som vi stoppar i oss och vet inte hur den skall hantera dem. Samma sak med våra känslor och tankar de gör oss sjuka. Det är därför som vi mår bättre när vi mediterar eller utövar andra saker som får oss att vara i nuet och stanna upp i våra liv. Själen får en paus och hinner ikapp, hjärnan får vila…

beeeeeagull_1_138688688

Djur använder sin intuition, nuet och energi på ett medvetet sätt och att de affirmerar för fullt… Ta bara en hund som tigger … Vem är inte djurkommunikatör då och vet vad den vill 😉 Energin den skickar ut fullständigt suger till sig godbiten på ett så kraftfullt sätt att man får väldigt dåligt samvete om man inte delar med sig eller ber dem gå därifrån… Hunden är i nuet och tänker inte på något annat än godbiten 😉 Jag vet att en del säger att hunden tigger för att den har fått något någon gång, men det är inte hela sanningen. Jag har haft så mycket djur i mitt liv och en del är rena naturbegåvningar på att förmedla sina önskemål redan när de föds utan att ha fått en enda godbit vid bordet 😉

Att affirmera är som att skicka ut energi som blir en magnet och drar till sig det vi skickar ut … Lika söker lika…

En katt kan sitta i timmar och bara vänta på att en mus skall passera de har ett tålamod som jag blir otroligt imponerad av och katten är fullständigt övertygad om att musen skall komma, plötsligt händer det till musens stora olycka …

11062868_10153230107731350_1699397330555900430_n

När man mediterar eller hamnar i nuet så försvinner tidsbegreppet och bara där har vi fått en stunds vila. Tiden och allt vi tror vi måste hinna med är en stor fiende till vår hälsa.

Djur, de bara är, tills törsten, hungern eller tröttheten gör sig påmind, då försöker de i möjligaste mån tillfredsställa sina behov. De lyssnar på sina kroppar och tänker inte,  jag gör det sen jag har inte tid nu… Vi slutar istället att lyssna på vad vi behöver eller mår bra av och gör alla ”måsten” istället och det gör oss sjuka.

Vi skulle alla må bättre och bli friskare om vi hittade tillbaka till det som egentligen är naturligt för oss …

skalman

Vi skulle alla behöva vara lite som Herr Skalman i Bamse han tar hand om sin kropps behov vare sig det passar eller inte…

Så lyssna nu vad behöver just du ?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. AMEN! 😀

    Svara
    • 🙂 😉

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Budskapen finns där bara vi är öppna för att se dem… - […] Lyssnar du på dig själv och vad du behöver? […]
  2. Ord från Hjärtat… - […] Lyssnar du på dig själv och vad du behöver? […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!