den 17 apr, 2022
Ljuset i tunneln

Hej fina du,

Hur går det för dig därute? Har du fått några vårkänslor ännu? Vi har haft vinter igen på Hermansdal. Jag är glad att vi inte hann klippa fåren. De behöver sina ullkoftor precis som jag behöver mina långkalsonger och allt annat varmt jag kan hitta både invärtes och utvärtes. Nu har våren kommit lagom till påskhelgen. En varm strålande sol gör livet magiskt och i morgon bitti ska fåren klippas.

Förra söndagen var jag utanför Vara och tränade med Joey så det blev inget blogginlägg. Det är lika kul varje gång att åka iväg, träffa likasinnade och utvecklas tillsammans med sin häst. Precis som med människor fördjupar vi vår relation när vi upplever saker tillsammans. Vi växer av erfarenheterna båda två och att få göra det tillsammans värmer mitt hjärta och får min själ att hoppa upp och ner av lycka.

Tack för all respons på nyhetsbrevet som jag skickade 🙂 Det är så roligt när ni svarar. Ni är många som mailat om nästa kurs släpp av Mat som Medicin och den kommer jag lovar. Jag släpper inget datum för jag behöver avsluta mitt nästa bokprojekt först. Båda sakerna tar enormt mycket tid och jag har inte plats i livet för att göra båda sakerna samtidigt. Men både boken och Mat som Medicin kommer jag lovar 😉

Fokusera på ljuset

Att vi har saker att se fram emot är så viktigt. Det gäller att hitta glädjeämnena i livet och hålla framtidshoppet vid liv. Inte alltid så lätt dessa dagar då världen är galen på mer än ett sätt. Känner mig faktiskt oroad för vår både vår demokrati och yttrandefrihet. En smygande censur av åsikter och fakta gör att det känns som om vi är på väg åt fel håll. Frihet och och egna val känns inte längre helt självklara. Inte ens när det gäller min egen kropp.

Jag lyssnar fortfarande inte på “nyheter” och vill inte att ägna mig åt vuxenmobbning vem det än gäller och hur galna de än kan verka. För vad vet jag? Jag vet bara det media väljer att presentera. Med tanke på hur de väljer att belysa den alternativa medicinen och friskvård så ställer jag mig högst tveksam till att de ger mig korrekt information om någonting annat heller.

Vill någon sätta en foliehatt på mitt huvud så bär jag den med stolthet, polerar den och låter den skina. Jag använder mitt sunda förnuft äter bra mat, vitaminer och fokuserar på saker i livet som höjer energifrekvenserna i mitt liv. Jag gör mitt bästa för att sprida bra ringar på vattnet runt mig och hjälpa till så gott jag kan. Vi kan bara göra vårt bästa men vi kan medvetet försöka göra just det.

Obalanser och brister får känslor att fastna

Det är fascinerande att se hur kroppen regerar när olika känslor får fäste i systemet. De tankar vi släpper in skapar alla känslor. Speciellt om de hör till ett element där vi har obalanser eller svagheter. Oftast räcker det med att vi tar hand om oss själva lite extra, är noga med att äta rätt saker och tex saltmoxar för att tillföra ny energi som vi förlorat för att vi ständigt oroar oss till exempel.

I bland behövs det mer än så. Eller mer riktigt så tar det ibland längre tid att komma i balans. Beroende på om vi tätat de hål vi läcker ur och vad vi fyller på med. När vi väl lyckas fylla på med bra energi igen hjälper vi kroppen att balansera sig. Både Qi och Yang krävs för att vi ska kunna transformera våra känslor. Transformerar vi inte våra känslor utan fastnar i olika känslotillstånd blir de tillslut en belastning rent fysiskt för kroppen.

Fastna inte i känslor

Har vi en “riktig” sorg så ska vi självklart sörja. När vi är förbannade kan det vara kraften vi behöver för att vi ska ta oss ur något som inte är bra. Är vi oroliga för något som är verkligt gör det oss mer försiktiga vilket är befogat i rätt sammanhang. Det är när våra tankar skapar scenarier och känslor för något som vi inte ens vet har eller kommer att hända vi får problem. De blir gärna ett ältande och ger oss inte en lösning på problemet. Beroende på vilken känsla vi har en förkärlek till att frottera oss med så berättar det vad vi behöver och vilket element som är inblandat.

Brist på Qi

Får vi brist på Qi/Energi så kommer det som sagt att påverka transformationen av känslor. Vem har inte upplevt hur mycket värre problem och tankar känns när vi är trötta och slut ? Vi behöver alla våra känslor men de ska vara “lagom” starka, inte hålla i för länge och de ska transformeras och förändras. De fem elementen har alla sina olika känslor. Har vi obalanser någonstans visar det sig på flera sätt, bland annat påverkas vårt känsloliv.

Ibland kan det verkligen kännas som om det är för mycket men mitt i all sorg och oro så finns det också ljusglimtar och stunder av glädje, kärlek och närhet. Sorg och oro kan även skapa samhörighet och gemenskap.

Jag är övertygad om att antingen så växer vi och kommer starkare och lite klokare ur det som händer oss i livet eller så går vi under, kryper ner i vårt “Ior hål” och drar en filt över huvudet. Efter en tids mörker så tänds för mig alltid en lampan och hoppet igen. Jag har svårt för att ge upp vad det än gäller. Hur är det för dig hittar du ljuset i tunneln?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej Har äntligen förstått o börjar nu lära mej att även om det känns mörkt ibland så ser jag ljuset mycket lättare o jag känner hur min inre styrka o urkraft lyfter upp mej igen.
  Tack vare en underbar utbildning med Gunilla Walmeet så har hon hjälpt mej att vända på skutan.
  Så nu seglar jag på rätt hav ?
  Tack för ditt kloka inlägg ?

  Svara
  • Härligt att höra Christina 🙂 Att känna att man är på rätt väg ger så mycket energi och kraft <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This