den 18 nov, 2017
Lånar du av framtiden?

Hej fina bloggläsare!

Dagens blogginlägg kommer handla om energi och vitalitet. Att vakna pigg, utvilad påfylld av energi och styrka är nog något vi alla önskar men trots allt är få förunnat…

När vi kommer till energi och vitalitet upplever vi att detta är något som många har tappat förståelse och kunskap om. Vi skall alla orka och prestera på max hela tiden och vi deppar ihop om vi inte klarar av det … Vi jämför oss med andra och vad vi klarat av tidigare när vi var yngre…

 Qi-sign-290x300
Istället för att följa vår egen rytm och våra egna resurser, gör vi allt för att vara pigga och orka de tusen saker som vi ”skall” hinna med i våra liv och inte minst kunna ta in det enorma flödet av information som vi hela tiden matas med…

Vi respekterar inte vad våra kroppar och själar talar om för oss, vi lyssnar inte ens, utan vi springer allt fortare för att det är obehagligt att stanna upp, det är då känslorna kommer ikapp oss. Känslorna som talar om att något inte är bra.

För att klara att fortsätta elda på i livet så gör vi allt för att hitta saker vi blir pigga av. Att vara pigg och hinna med allt blir det viktigaste, trötthet och att inte orka är ett misslyckande. Piggheten blir ett tecken på hälsa, vilket den är om den är äkta, inte om den är konstgjord .

Det vi inte förstår är att vi lånar av framtiden och att livet kommer ikapp förr eller senare, i värsta fall blir vi utbrända och sjuka.

Vi skall försöka förenkla bilden så att det förhoppningsvis går att förstå hur vi ser på det i ett kinesmedicinskt perspektiv.

När vi inte har energin på ”riktigt” utan till exempel stoppar i oss saker som gör oss pigga för stunden, så lånar vi av vår framtid. Kroppen tar av sitt reservaggregat njurarna och kickar igång, det som händer är att njuressensen minskar på sikt och då kommer grumlet upp till ytan (sjukdomar) ,när njuressensen sen är slut separerar Yin och Yang och vi dör. Låter drastiskt men det är precis vad som sker sett ur kinesmedicinskt perspektiv.

Det är svårt att med ett västerländskt tänk se kroppen som en helhet, har vi ont i våra fötter så sitter problemet där, kinesiskt sätt så tittar man på fötterna som ett symtom som kan ha flera bakomliggande orsaker och vi balanserar upp dem för att värken skall försvinna…

Man tar inte värktabletter eller sprutar en led med cortison för man vet att efter tid så kommer symtomet tillbaka, på grund av att man inte gjort något åt det egentliga problemet.

Västerländskt så har vi lärt oss hur kroppen fungerar genom att obducera döda kroppar, vi har glömt Qi/energin som finns i en levande kropp och som kinesiskt sett är allt. Utan Qi fungerar ingenting i våra kroppar.

energi

Det är just Qi vi får brist på först i våra stressade liv och som vi försöker att återerövra med socker, CocaCola, energidrycker, kaffe med mera, för att fortsätta att hålla tempot som sakta men säkert urlakar oss och gör oss sjuka…

Är du väldigt trött en dag så lyssna på din kropp,  stryk det du kan i almanackan och vila, innan det har gått för långt. På det sättet så hjälper du istället dig själv och bygger en stark och vital kropp.

Vilar du i tid så kan en eftermiddag räcka, fortsätter du att inte lyssna så tvingas du till slut att vila längre. Vila betyder inte alltid att ligga raklång på en soffa och vila kroppen det handlar lika mycket om att inte bära på en inre stress utan att organisera upp livet så att inte röran suger energi. Feng Shui som många känner till handlar om att skapa det optimala flödet av energi runt oss. Så rensa i röran i livet vare sig det handlar om saker som suger energi eller om du har en obalans mellan aktivitet och vila.

För att må bra och ha energi så behöver vi självklart också tanka vår kropp med rätt mat, att äta för kroppen onaturliga saker som E-ämnen med mera skapar även det en stress. Allt handlar om att vi behöver tillbaka till det som är naturligt för oss och vår kropp och själ.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

 1. Väldigt bra skrivet!

  Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen - […] Lånar du av framtiden? […]
 2. Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? - […] Lånar du av framtiden? […]
 3. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Lånar du av framtiden? […]
 4. Svårt att gå ner i vikt ??? - […] Lånar du av framtiden? […]
 5. De fem smakernas betydelse - […] Lånar du av framtiden? […]
 6. 5 supertips att ta till när du behöver - […] Lånar du av framtiden? […]
 7. Kinesmedicinen är så mycket mer än bara akupunktur… - […] Lånar du av framtiden? […]
 8. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Lånar du av framtiden? […]
 9. En näringsrik dag för kropp & själ - […] Lånar du av framtiden? […]
 10. Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar - […] Lånar du av framtiden? […]
 11. Utbrändhet vad är det ? - […] Lånar du av framtiden? […]
 12. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Lånar du av framtiden? […]
 13. En liten smygtitt i boken… - […] Lånar du av framtiden? […]
 14. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Lånar du av framtiden? […]
 15. Våra känslor vill tala om något för oss - […] Lånar du av framtiden? […]
 16. Livsandarna inom den Kinesiska Medicinen… - […] Lånar du av framtiden? […]
 17. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Lånar du av framtiden? […]
 18. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Lånar du av framtiden? […]
 19. Mat är medicin… - […] Lånar du av framtiden? […]
 20. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Lånar du av framtiden? […]
 21. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Lånar du av framtiden? […]
 22. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 23. En liten smygtitt i boken… – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 24. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 25. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 26. En god natts sömn bästa medicinen – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 27. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 28. Till synes stora problem är ibland lätta att lösa… – HERMANSDAL - […] Lånar du av framtiden? […]
 29. Varför går trötthet och sötsug hand i hand – HERMANSDAL - […] Att till exempel äta näringsfattig mat och mat om innehåller mycket e-nummer och kemikalier försvagar vår mjälte. Den typen…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Skapa ljus i mörkret

Skapa ljus i mörkret

Hej fina du, Nu känner nog alla av att mörkret sluter sig runt oss. Vår stora ek har tappat de sista löven och vi har...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This