Ladda dig själv inför våren
den 17 feb, 2019

Hej fina du,

Sitter här och skriver på min favoritplats och ser dagen vaknar. Vi får fler och fler tecken på att naturen snart skiftar från vinter till vår. Det tydligaste just nu är att medan jag sitter här och skriver hör jag fåglarna kvittra. Det får mig att tänka på Kina och den märkliga känsla som infinner sig när det inte finns några fåglar. De fanns förhoppningsvis på landsbygden men inte i den stad där vi gjorde vår sjukhuspraktik. Det blir så märkligt tyst och öde utan deras tjatter och kvitter. Det är så många saker man tar för givet och man saknar dem inte förrän de är borta. Så är det med hälsan och själsligt välbefinnande också. Vi tar det för givet tills det försvinner så var det för mig iallafall.

Ett år har gått

Lite drygt ett år har gått sedan vi släppte Nyckeln till Hälsa och vilken succé det blev. För ett år sedan satt jag dag och natt och korrekturläste upplaga två som skulle på tryck, efter att vi sålt slut på den första. Det har hänt så mycket under det här året att det känns som om det är flera som har passerat. Nu är det fullt fokus på att få färdig vår webbkurs som blir en fördjupning i hur de fem elementen fungerar och mat som medicin. Nära 100 recept, och stärkande örter bjuder vi på för att du ska kunna hjälpa dig själv och dina nära. Kursen känns som ett perfekt steg för att du ska komma vidare, förstå dig själv och upptäcka kraften i maten som medicin. Hur vi lever våra liv och vad vi stoppar i oss har en enorm betydelse för hur vi mår. Vår ambition är att vi även ska kunna erbjuda kursen här på på plats på Hermansdal så småningom.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM LÄR DIG ATT BALANSERA DINA FEMELEMENT OCH ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Att leva som man lär

Med ett intensivt år bakom oss som innehållit boksläpp, saltmoxakurser, webbkurser, bloggande och en mängd andra projekt har det varit livsviktigt att leva som vi lär. Utan våra redskap som vi delar med oss av hade vi aldrig klarat det höga tempot. Vi lever som vi lär och med en intensiv tid bakom oss är det oerhört viktigt att fylla på med både bra näring, saltmoxa och hitta stunder att bara vara. Ett av våra kraftfullaste verktyg vi har för att ladda kroppens batteri är saltmoxa. Jag kan inte nog tacka den kinesiska medicinen för att den kom in i mitt liv.

Vill du veta mer om moxa kan du läsa våra tidigare inlägg; Moxa livets eld och Moxa en uråldrig kunskap som läker och stärker


När vi följer naturens rytm mår vi bra

I gårdagens blogginlägg fick du några tips på hur du kan stärka vatten-elmentet som hör till vintern. Missade du det så hittar du det här. I dag får du några till så att du kan använda vinterns energi för att stärka och ladda kroppens viktiga batteri.

I den kinesiska medicinen, är det mycket viktigt att man följer naturens energi för att hålla sig frisk och stark. Gör vi inte det tar vi av våra reserver. Vintern är till för att ladda batterierna så att livsenergin som bor i njurarna kan fortsätta vara stark och flöda fritt under hela livet. Vintern är som du nu vet vatten-elementets årstid och de organ som kinesiskt tillhör vatten är njurar och urinblåsa. Vattenelementet är moder till träelementet och har vi en stark mor kommer hon att kunna ta hand om sitt barn på ett bra sätt.

Här kommer några tips från oss på Hermansdal hur du kan göra för att stärka och balansera din kropp under vintermånaderna, för att du i vår när träelementet träder in skall kunna använda kraften du lagrat till att sätta fart.

 • Vila mycket och sov fler timmar per natt. (Enligt gamla kinesiska böcker ska man under vintern lägga sig tidigt och sova till solen går upp. Detta stärker och balanserar kroppen och vatten-elementet.)
 •  Ät varm mat
 • Drick varm dryck (ej het)
 • Använd värmande kryddor i maten, såsom ingefära, kanel, kardemumma, vitlök och peppar
 • Håll kroppen varm, klä dig varmt, tänd en brasa, ta ett varmt bad. Det är viktigt att man aldrig låter kroppen bli kall, även om man inte tycker att man fryser. Varma fötter är A och O.
 • Ät mat som stärker njurarna. Du hittar tips här
 • Lyssna på klassisk musik
 • Drick avkok på färsk ekologisk ingefära.
 • Gör fotbad på avkok av färsk ekologisk ingefära, det värmer hela kroppen och kan även hjälpa de som har sömnproblem om fotbadet görs på kvällen.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. Har börjat att läsa boken, underbart. Man blir glad av att bara se boken, vacker på både insida och utsida.??

  Svara
  • Tack Fina du <3 Jätteroligt att du tycker om Nyckeln till Hälsa 🙂
   Kram
   Tina

   Svara
 2. Tack för alla era inlägg. Lusläser dem, precis som er fantastiska bok?
  Hjälper mig mycket.
  Kanske kan jag besöka er någon gång.
  Varmt Tack för era kunskaper som ni förmedlar på ett fint sätt??
  Helena

  Svara
  • Tack fina Helena för din ord <3 Det värmer i hjärtat att vi kan bidra till ditt välbefinnande
   Kram
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Älskar du dig själv?

Älskar du dig själv?

Hej fina du, Hoppas helgerna har varit bra och att du hinner vila och ta hand om dig själv. Vi har haft en mörk jul på...

läs mer

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Rea!

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr 299.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This