den 24 feb, 2018
Kyla – något vi kan få oanade problem av…

Hej fina du,

Tänkte ge er ett “hett” tips nu när det biter i kinder och fötter när man är ute, – 14 i dag igen. Kyla känns aktuellt att ta upp och ett värmande blogginlägg passar utmärkt när många dessutom springer runt och blir kalla om fötterna. Värme är något som man är väldigt noga med i den kinesiska medicinen man vill inte släppa in kyla i kroppen. Gör man det förbrukar kroppen  mer yang för att hitta balansen. Av erfarenhet vet man vilka enorma problem det skapar.  Den kan dessutom finnas kvar i kroppen många, många år och det är svårt att göra sig av med den. Speciellt om du dessutom har en generell yangbrist, vi vet av egen erfarenhet 😉

Antibiotika är kyla kinesiskt sett. Den fungerar perfekt när vi har en infektion som är hetta. Kylan tar bort hettan och vi mår bra igen. Men kylan i form av antibiotikan bli kvar inne i kroppen. När det blir för mycket och/eller ofta så orsakar den andra problem i stället. Har vi för mycket kyla i kroppen vilket innebär att det saknas yang så kan vi till och med bli “överviktiga” för att bristen på yang gör att fukt kan skapas. Vi kan få ont i leder, en mage som inte fungerar, menssmärtor och värk i kroppen med mera. Att värma kalla fötter eller ännu hellre se till att inte bli kall och att undvika antibiotika är bra för hela kroppen.

Ingefära är en räddare i nöden, att göra heta fotbad med riven ingefära på kvällen är en huskur vi använder ofta. Vi har i ca 200 g och hett vatten som vi fyller på så att det håller värmen. Det svider till och med men det är super. Kylan säger man går in via fötterna så där trycker vi in värme. Värmen stiger det vet alla som har haft värme vallningar ;). Börjar vi längst ner så kommer den att stiga i kroppen och värma hela systemet.

Extratips 🙂

Har du sömnproblem så kan heta fotbad med ingefära innan läggdags hjälpa. Prova ett tag får du se.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Tack så jättemycket ????

  Det här behövde jag nu när vi flyttat ut till stugan och eldar för värme ? Känner att kylan kryper in på kroppen vissa nätter så jag sover ofta med strumpor ?

  Har även börjat läsa Er bok – så otroligt vacker ? ? Letar alltid först i den när jag funderar över någonting ?

  Med Kärlek ?
  Pernilla
  Med

  Svara
  • Hej Pernilla 🙂
   Jätteroligt att höra att du tycker om Nyckeln till Hälsa <3
   Bra med strumpor, långkalsonger och ingefära nu 😉
   Allt Gott <3
   Tina & Annelie

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This