den 9 jun, 2018
Kunskap som läker kropp och själ

Hej fina bloggläsare,

Idag blir det ett inlägg som handlar om vår hjärtesak hälsa, kroppsligt och själsligt välbefinnande och den kinesiska medicinen.

Våra så kallade kroniska sjukdomarna ökar och många söker lösningar utan hitta rätt medan andra tror att inget går att göra eller påverka. Men kroniskt betyder inte för alltid, det betyder bara långvarigt. De allra flesta sjukdomar dyker heller inte upp utan anledning utan är resultatet och en kombination av det liv vi levt samt de förutsättningar vi fötts med. Har man inte kunskapen eller förståelsen är det lätt att tro att man bara har otur. Men sjukdomar trillar sällan inte bara ner i huvudet på oss, de kommer av en anledning. Kroppen och själen försöker kommunicera med oss och tala om vad som är fel. Vi måste bara lära oss att lyssna och förstå vad vi kan göra för att hjälpa den.

I den traditionella kinesiska medicinen pratar man ofta om de fem elementen och dess inbördes påverkan på varandra. Varje element består av “sina organ” som även de har en stor inbördes påverkan på varandra. Vi måste följa naturens lagar för att uppnå och bibehålla hälsa. Vi människor verkar många gånger tro oss vara undantagna den regeln, vilket naturligtvis inte är fallet.

Det är svårt eller rättare sagt omöjligt att i ett blogginlägg sammanfatta och få ner all den kunskap som behövs för att förstå hur allt hänger ihop. Vi har ägnat åratal till studier inom hälsa och kinesisk medicin. Den kunskapen vi skaffat oss, vårt brinnande intresse och erfarenheterna vi fått under vår resa har fått oss att förstå hur mycket kunskap som saknas om hur vi skall leva för att må bra. Vi har tappat det som är naturligt för oss och slutat lyssna på våra kroppar och vår själ.

Vår dröm och vision är att nå ut och göra den kinesiska medicinen tillgänglig för människor och djur i vardagen så att vi alla kan använda de naturliga regler som faktiskt finns för att vi skall hålla oss friska.

Genom att lära oss förstå vad våra kroppar säger, kan vi hjälpa den på så många sätt. Genom att bland annat följa naturens energi under året och äta mat som stärker och balanserar kommer man mycket långt om man bara förstår vad kroppen säger och respekterar det.  I den kinesiska medicinen har maten en stor roll och man ser faktiskt mat som medicin. Det är viktigt att förstå hur maten påverkar oss och att alla människor är individer, därför kan man inte säga att en viss mat är bra för alla.

Det som är bra för någon kan vara ett riktigt dåligt val för någon annan. Ta till exempel LCHF som vissa personer mår helt fantastiskt av, men det finns även de som inte alls mår bra av det. Samma sak är det med till exempel rawfood, det finns de som mår fantastiskt på det och det finns de som inte alls mår bra. Inom den kinesiska medicinen så är “rå” mat kall och kylande för kroppen.

I vårt klimat som vi har i Sverige är det väldigt många som redan har mycket kyla (brist på yang) och med det en mängd symtom från kroppen. Att då tillföra mat som har en kylande effekt bidrar till att skapa en större obalans och en grogrund för ohälsa. Har vi inte kunskapen så blir sjukdom otur, men känner vi igen symtomen kan vi balansera och hjälpa kroppen innan vi blir sjuka.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

6 Kommentarer

 1. Om man vill ha de här mejlen. Kostar detta något?? Både jag och min dotter har kroniska sjukdomar som jag är öppen att testa nya saker för.

  Svara
  • Hej, vad kul att du hittat in på vår blogg 🙂 Ja mailkursen kommer att kosta, men exakt pris är inte satt ännu. Du hittar även mycket info och kunskap i våra inlägg här på bloggen som du kan förkovra dig i. Önskar dig en fin dag! Kram Annelie & Tina

   Svara
 2. Jag har ALS och mår bra av att äta LCHF…har haft många hälsoförbättringar av det…jag läste i bloggen att hur man lever påverkar våra kroppar…absolut, det tror jag också…men jag känner inte att jag har gjort några större fel i/med mitt liv…för många år sen åt jag “fel”…har alltid lagat maten från början, när jag är hemma….äter ute ibland…har alltid funnits till när andra människor har behövt och sökt min hjälp…då undrar jag vad jag har gjort för fel som drabbats av ALS…
  Nu är det inte så att jag tycker synd om mig…jag mår jättebra och gör det bästa av situationen…sitter inte här och deppar ihop…det blir jag inte bättre av ?…
  Blev intresserad av den kinesiska medicinen…kineserna är ju fantastiskt duktiga på detta…hoppas att kursen inte blir allt för dyr…jag lever på gränsen till fattigdom…och jag vet, dom flesta tänker; när det gäller sin egen hälsa får det kosta…så tänkte jag oxå när jag arbetade…
  Jag kanske inte kan bli fri från ALS…men jag kanske kan få längre tid att leva…bara det är värt massor…

  Svara
  • Hej Christina 🙂
   Vad härligt att höra att du hittat en kost som ger dig ett bättre välbefinnande och en bättre hälsa.
   De flesta människor lever sina liv så gott de kan med de förutsättningar och den kunskap de har. Varför du har drabbats av ALS är omöjligt att säga… Alla är individer och det behöver inte vara samma obalans och orsak som gör att vi drabbas av “samma” sjukdom. Den kinesiska medicinen har ett fantastiskt helhetstänk och ser på människan på ett helt annat sätt än vad vi i väst är vana vid. Våran kurs handlar om att utifrån kinesmedicinen få en kunskap och förståelse för hur allt hänger ihop i kroppen, själen, naturen och universum. Hur man kan leva för att hålla balansen och känna igen tecken på en obalans långt innan sjukdom/ohälsa är ett faktum. Man får även verktyg att kartlägga sina egna obalanser och hur man kan balansera dem.
   Kursen kommer när den är klar att finnas i vår webbshop http://www.hermansdal.com, där har vi Payson som en betallösning vilket gör att man kan välja att delbetala kursen. Du hittar även mycket info och kunskap här på vår blogg 🙂
   Kram Annelie & Tina

   Svara
 3. Hej
  Läste om att vara en “trädperson”.
  Hur gör man om Qi har eller är på väg att stagnera?

  Svara
  • Hej Margareta 🙂
   Det man kan göra själv för att cirkulera qi är rörelse via promenader, yoga, qigong med mera. Akupunktur är mycket effektivt att cirkulera qi med, men det är också viktigt att ta reda på varför qi stagnerar så att man hittar orsaken.
   Önskar dig en härlig dag!
   Kram Annelie & Tina

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kinesmedicinen är så mycket mer än bara akupunktur… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 2. 5 supertips att ta till när du behöver - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 3. Livsandarna inom den Kinesiska Medicinen… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 4. Svårt att gå ner i vikt ??? - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 5. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 6. Smått o gott  - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 7. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 8. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 9. Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 10. Lånar du av framtiden? - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 11. Kraftfull rening av energier… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 12. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 13. En liten smygtitt i boken… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 14. Årstider följa - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 15. Är du trött? - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 16. Varför tappar vi hår? - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 17. Som balsam för kroppen… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 18. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 19. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 20. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 21. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 22. En liten smygtitt i boken… – HERMANSDAL - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 23. När vi förstår och lyssnar, vet vi vad vi behöver – HERMANSDAL - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 24. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]
 25. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Med rätt kunskap läker du kropp och själ… […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Vågar du vara du?

Vågar du vara du?

Hej fina du, En vecka till av sommaren har passerat och jag tycker tiden går rasande fort. Tycker knappt jag hinner...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This