Hej alla fina bloggläsare 

Nu är kylan och isvindarna här och vi kan behöva hjälpa kroppen lite.

Astragalus/Huang Qi  är en vildväxande rot som finns i Kina.

Den är en adaptogen vilket betyder att den anpassar sig till om den skall balansera eller stärka i kroppen. Vi skulle säga att den har en intelligens och stor vilja att hjälpa, då den går dit den behövs och gör det den behöver för att vi skall må bättre och bli starkare.

250px-Walraversijde53

Förr i Kina så la man en rot i sin brunn så att man alltid skulle få i sig Astragalus.

Den är sen länge känd för att föryngra och göra så att åldrandet går långsammare. Vi i västvärlden tänker då utsida och rynkor, medan man i Kina örtmedicinernas land vet att åldrandet kommer inifrån. Man vet att  mår inte organen bra på insidan så syns det på utsidan. Har man svaga njurar och ”blodbrist” kinesiskt sätt så får vi tunnare hår tex. När vi var i Kina och praktiserade på sjukhus så berättade en tolk som själv var medicinstudent, vilka läkare som var bra och vilka som var sämre. De sämre färgade håret svart för att dölja de grå håren. De bra läkarna hade inga gråa hår för de förstod hur man skulle sköta kroppen och förhindra åldrandet. 😉 På samma sätt diagnostiserar man i den kosmetisk akupunkturen. Man läser av och stärker och balanserar kroppens insida då det går att läsa av organstörningar och försvagningar i ansiktet, genom att se vart rynkor och häng börjar dyka upp.

kungakronaTillbaka till Kung Astragalus 

Denna rot stöttar och stärker immunförsvaret  och sägs skydda DNA. Den ger oss ett längre liv. Den minskar inflammationer, är uppiggande utan att ta, är stärkande, avgiftande, bra för luftvägar och njurar, ledvärk med mera listan kan göras lång.Den är ofarlig att använda även i stor mängd under lång tid.

EN VARNING DOCK 😉 ANVÄND INTE ASTRAGALUS OM DU ÄTER BLODFÖRTUNNANDE ELLER HAR BLÖDANDE SJUKDOMMAR .

Jag pratade med en vän igår som inte mår så bra, rekommenderade henne att börja med att basa kroppen med Björkaska eller PH- kalk.

Idag skall jag ringa henne och tala om att hon skall skaffa Astragalus som ”ploppade” upp i mitt huvud efter vårt samtal.

Själv föredrar jag tinktur när det gäller vissa örter och tar mig en ”minihutt”. Vill också säga att det är viktigt att inte lita på allt som säljs, utan undersöka så att det är bra kvalitet även på örter.

Astragalus-Root-blog

Återigen allt är inte guld som glimmar… 😉