Kroppens ekosystem strävar alltid efter balans
Av Tina på Hermansdals Gård
den 20 feb, 2019

Hej fina du,

Det känns lite overkligt vårigt ute för att vara februari men jag passar på att njuta av vädret och att den snart är här på riktigt. Vet inte vilket jag längtar mest efter våren eller att få fiber. Det är inte lätt att vare sig blogga eller arbeta med internet när det knappt finns något. Det kommer att kännas som en dröm när det äntligen blir klart och vi har mer än en megabyte eller vad det nu heter. Kinesiskt så skulle vi säga att vårt internet har omfattande brister på både qi, yang, yin och blod. Det ligger på intensiven och chippar efter andan. I bland piggnar det lite för att snabbt sjunka ner i dvala igen.

I går kväll fick vi åka fram till civilisationen i Vaggeryd för att kunna ladda ner de sista filerna till webbkursen som visar hur du kan tillverka ”Naturliga hudvårdsprodukter a la Hermansdals EKO” du kan läsa mer här.

Har du förbeställt kursen så ska du nu ha fått tillgång till den och våra fantastiska recept via din mail och det är bara att sätta igång.

Huden vårt största organ

Huden är vårt största organ och har direkt kontakt med utsidan och omgivningen. Det är väl ingen som missat i dag att det vi smörjer in oss med tar sig in i kroppen och påverkar insidan? Det gäller naturligtvis våra hudvårdsprodukter, tvål, schampo, deo, smink och så vidare också. Även om man gör mest reklam för Voltaren, nikotinplåster med mera 😉

Det är en jobbig värld vi lever i på det sättet att det idag finns så mycket konstgjorda tillsatser i allt. Både i det vi äter och det vi smörjer in oss med. Man får helt enkelt lov att bli sin egen detektiv och undersöka innehållsförteckningar. Det kan kännas övermäktigt att upptäcka hur mycket gifter och hormonstörande ämnen vi har runt oss.

Kroppen behöver kraft för att komma i balans

Ju mer brister och obalanser vi får desto svårare blir det för kroppen att ta hand om och rätta till det som stör i systemet. Det är poppis i dag att vilja rensa ut saker ur kroppen och det finns mängder med sätt att försöka göra det på. I vår kinesmedicinska värld så rensar kroppen ut det som inte ska vara där när den är tillräckligt stark för att göra det. Det är naturligt för den att inte vilja ha saker som stör i systemet. Kroppen strävar alltid efter balans. När den är för svag kan det vara så att den inte klarar av att få ut det som stör ur systemet. Den orkar inte med att få hög feber till exempel utan vi får istället feberkänsla varje dag och känner oss hängiga utan att något bryter ut. Det är många som känner igen sig i det.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

Huden är vårt yttre försvar och gräns. Den har en direkt kontakt med insidan och ju känsligare vi är för det yttre desto mer behöver vi stärka oss för att kunna hålla våra gränser.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin och ber om bättre internet 😉 Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det bra.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!