Kropp och själ behöver en pålitlig trädgårdsmästare


Okategoriserade / fredag, december 1st, 2017

Hej fina bloggläsare

Om balansen mellan Yin och Yang är hälsa och  Yin är kyla och Yang hetta så är det de två viktigaste vågskålarna att hålla koll på för att vi skall må bra.

Så enkelt kan man göra den kinesiska medicinen. Balansen mellan hetta och kyla skapar den perfekta miljön i kroppen. Det är lagom varmt för att saker skall cirkulera i perfekt tempo det är inte för hett så att det cirkulerar för fort. Det är lagom varmt så att det inte bildas fukt och lagom svalt så att vi inte torkar ut.

Man kan likna kroppen med en trädgård där vi vill skapa den perfekta växtmiljön för att så många vackra blommor och näringsrika grönsaker och goda frukter som möjligt skall växa och vi vill slippa ogräset. Insekterna trivs och hjälper till att mineralisera jorden och pollinera blommor och grönsaker. För att det skall ske så behöver vi ha en näringsrik jord som är lagom varm och fuktig. Har vi rubbat jordens balans och den är  urlakad på näringsämnen drabbas den lättare av sjukdomar. Det sker för att vi inte gett den näring utan bara tagit eller ständigt rubbar dess balans.

Rättar vi inte till och reparerar de skador vi har åstadkommit så måste vi ständigt tillföra något utifrån för att det skall växa. Den är inte självgående längre. Den är så utarmad att den inte längre kan hålla fukten så vi måste ständigt vattna, den klarar inte av att hålla en bra temperatur så det blir för fuktigt eller för torrt.  Vi har rubbat den naturliga cykeln och den klarar inte längre av att komma tillrätta med problemen.

Vi kommer ständigt att behöva tillföra konstgödning och besprutning för att något skall växa överhuvudtaget och för att inte ogräset skall ta överhanden.

Skapar vi energi i kroppen på konstgjord väg, i form av socker kaffe och energidrycks kickar kommer vi att utarma jorden/kroppen ännu mer. Insekterna kommer att försvinna. Till slut är det bara ogräset som överlever och till sist växer inte ens det, då är jorden död.

Vi ser den kinesiska medicinen som den bästa trädgårdsmästaren som finns. Den där med supergröna fingrar som får allt den tar i att blomstra och kan väcka liv i vilken trädgård som helst och få den att prunka, surra av humlor och får alla andra fantastiska hjälpredor som maskar fjärilar och nyckelpigor att trivas på sitt arbete.

Det är faktiskt så enkelt eller svårt att ger vi kroppen det naturliga vi behöver så klarar den sig alldeles utmärkt. Det är när vi tar bort det naturliga som den inte fungerar längre och skavankerna till slut kommer. Så känn efter och ta reda på  vad som är naturligt för dig och vad din kropp behöver för att må så bra som möjligt.

Vi är alla blommor och behöver näring och vatten men vi har olika behov. En del är rosor och är känsliga för löss, en del är kaktusar och klarar sig utan vatten långa perioder men vi har alla vissa grundläggande behov. En del är starkare andra känsligare. Vi föds med olika förutsättningar och vi trivs i olika sammanhang. Vi behöver lära oss vad just vi behöver för att må så bra som möjligt.

Hoppas du känner dig nyfiken, inspirerad och sugen på att utforska om du kan må ännu bättre och om vår älskade och berömda trädgårdsmästare den kinesiska medicinen kan ge dig några nya verktyg på din resa genom livet.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

1 december 2017 släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

         Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.