Hej fina bloggläsare!

Dagens blogginlägg handlar om Feng shui och energirening…

Man kan rena energier och få bort gammalt på flera sätt och Salvia är vanligt att man använder. Själva så vill vi ha ordentlig fart när vi renar och då plockar vi fram det tunga artilleriet.

För att få mer kraft så använder vi grovsalt/havssalt tillsammans med cognac som vi tänder eld på. Det brukar spraka och knastra där energierna stagnerat mest.

Det här behöver du:

 • Ugnsfast form gärna glas
 • Liten suffleform i glas
 • Fuktig disktrasa
 • 2 grytlappar
 • Salt
 • Cognac (inte den billigaste sorten den brinner dåligt)
 • Tändare eller tändstickor

Så här gör du:

 • Ta den stora formen, blöt disktrasan, vrid ur och lägg den som halkskydd i botten på formen. Ställ den lilla suffléformen i, täck botten på suffléformen med salt. Täck sedan saltet med congac, tänd på och bär den stora formen med grytlapparna för det blir varmt.
 • Nu går du igenom rum för rum genom att gå i tre cirklar x 3 ggr (fisk, mittemellan och fågel) i varje rum. Tänk på att det brinner så att du inte eldar upp inredningen.
 • När elden slocknar så häller du ut saltet i vasken och fyller på med nytt salt och congac och tänder på igen…
 • Upprepa proceduren tills du har gått igenom alla rum…
 • Har du fler våningar så börja nerifrån och rensa, glöm inte källaren

Kunskapen om den här rensningen kommer från en utbildning i Feng shui.

Feng shui betyder ”vind och vatten” och är en 3000 år gammal kinesisk lära som lär dig att inreda efter naturens krafter. I grund och botten handlar det om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, och hur vi påverkas av färger, former och material. Feng shui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen: trä, eld, jord, metall och vatten. feng-shui-coins-cures

Denna rening är väldigt kraftfull och det är spännande att se vad som händer när man blir av med gammalt skräp. Är det fullt med gammalt så får inget nytt möjlighet att komma in, man måste skapa plats för det.

Elda på och Lycka Till 🙂

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

Dela till dina vänner: