den 30 jun, 2018
Kinesmedicinsk örtskola, del 6; Mariatistel

Hej fina du 🙂

Vi är i full gång med att baka, laga mat och förbereda inför morgondagens moxakurs. Vi tycker det ska bli jätteroligt att få dela med oss av saltmoxan och ett par andra överraskningar som självhjälpsverktyg till de som kommer och hälsar på oss i morgon. Hoppas ni tycker om Mariatistel lika mycket som vi 🙂

KINESISK ÖRTMEDICIN & MARIATISTEL

I den kinesiska medicinen beskriver man alltid smak och qi hos en läkeväxt. Detta hjälper oss att veta vilka egenskaper växten har och vad den kan användas till. Mariatistelns smak och qi är bitter, söt och neutral.

Här kommer några exempel på när man använder mariatistel sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv;

Stödjer leverns och mjältens blod och yin, samt mjältens qi – dessa egenskaper gör mariatistel effektiv till att behandla symtom som slöhet/tröghet/trötthet, huvudvärk, låggradig feber, anorexia, värk i senor och leder, senkontrakturer, nässelutslag och utslag som kommer och går.

Levern har som uppgift att nära muskler, senor och huden med blod och värk i senor, senkontrakturer och nässelutslag är tecken på att levern inte kan nära som den ska. Slöhet och tröghet är ofta en kombination av brist i mjältens qi, blodbrist och ibland även yangbrist.

Klargör hetta och löser upp gifter – Det är mariatistelns goda förmåga att stödja och stärka levern som gör den så effektiv att hjälpa kroppen att göra sig av sådant som har en förgiftande effekt på oss såsom svampar, droger och läkemedel. Dessa skapar en hetta och dränerar kroppen på blod (kinesisk sett) och yin, vilket förklarar varför mariatistel är en tämligen komplett ört för problem som dessa.

Mariatistel är också känd för att hjälpa till med att förbättra produktionen av

bröstmjölk, vilket kan vara till stor hjälp för de som vill kunna amma sina barn. 

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de fungerar. Här är den kinesiska medicinen en verklig mästare. Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen och känslorna förstår och får hjälp. Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This