Kinesiska medicinen är en kärleksförklaring till Kropp och Själ…


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Okategoriserade / måndag, december 26th, 2016

                  God Fortsättning alla fina Bloggläsare!

Det kan inte ha undgått någon av er hur mycket vi brinner för den Kinesiska Medicinen och att vi vill  få människor att förstå och ta del av den stora kunskap och visdom som den besitter. Att ha kunskap och kunna använda den i sin vardag gör att livet kan levas med större harmoni.

Tomten kom i år med den bästa julklapp man kan önska sig om man som vi aldrig får nog av kunskap och den kinesiska medicinen. En DVD-box med hela 28 dvd-skivor där vi får ta del av en oumbärlig kunskap från den Klassiska Kinesiska Medicinen, i form av föreläsningar av Dr. Feng Shi Lun.

20161225_104854

Vi ser verkligen fram emot att få dela med oss av vår kunskap på ett sätt så att även den som inte läst kinesisk medicin, ska kunna förstå och använda sig av all klokskap för att leva ett liv där kropp och själ vibrerar av livskraft, styrka och glädje. I vår kultur så tror vi att alla krämpor vi dras med är en del av livet, och att vi har ”otur” som drabbas av dem. Den kinesiska medicinen ger oss förståelse och verktyg att skapa balans i kropp och själ. När vi har det så klarar vi av att stå emot sjukdom och läka skador. Visst föds vi med svagheter och fallenhet för att drabbas av åkommor och ibland går det inte att göra något åt, men känner vi oss själva, vet vad vi behöver och har verktyg till att balansera oss, så klarar vi att hålla oss friska och vitala längre och ibland till och med läka det som ser omöjligt ut.

Många förknippar den Kinesiska Medicinen med akupunktur, men akupunkturen är bara en liten del av den. Den Kinesiska Medicinen besitter en enorm visdom om hur vi skall leva för att skapa ett hälsosamt liv, varför sjukdomar uppstår och hur man vid sjukdomar och obalanser återigen kan få kroppen att uppnå balans och läka. När balansen finns så är det ett fritt flöde av Qi (energi) som är en förutsättning för att vi skall må bra.

images-18

Den utbildning som är vanligast idag inom den Kinesisk Medicinen,  är främst den Traditionella Kinesiska Medicinen (TCM).  Det många inte vet är att TCM härstammar från den uråldriga Klassiska Kinesiska Medicinen (CCM), det är den som alla de gamla klassikerna (böckerna) handlar om. I den Klassiska Medicinen finner vi själva fundamenten och magin i det som är den kinesiska medicinen.

Efter ett ha tillbringat juldagen med denna dvd box och lyssnat på föreläsningar så har vi nu anmält oss till en språkkurs på Medborgarskolan i Kinesiska och planerar en ny utbildningsresa till Kina för att kunna ta del av den klassiska kinesiska medicinen på ett djupare plan. Det finns så mycket kunskap att hämta, ju mer man lär sig desto mer förstår man att att det finns att tillgå. Att man brinner för något är själens sätt att tala om att man är på rätt väg, lyssna på dig själv vad brinner du för?

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna våra tidigare blogginlägg:

cd8918fa5de80623a99ffbcad71359bd

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

PODDINSPELNINGAR OM DEN KINESISKA MEDICINEN

23 Replies to “Kinesiska medicinen är en kärleksförklaring till Kropp och Själ…”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.