den 6 jan, 2018
Känslor förändras och vi med dem

Hej fina bloggläsare

Vi är tacksamma för minusgrader och det lilla vita snölagret som täcker marken, jag sitter i min favoritfåtölj och skriver omgiven av hundar och katter. Hög mysfaktor och för mig en perfekt start på dagen. Även om jag jobbar hela helgen så känns det så rogivande att inte ha några klockslag att passa, mer än de vanliga som behövs för att alla på Hermansdal skall må bra förstås 😉

Så roligt att vi fick en sån respons på vårt inlägg om vårt nyhetsbrev. Det kan inte finnas något bättre gensvar för några som brinner för hälsa, att ni vill ta del vad vi har att dela med oss av, stort TACK för det. Har ni missat att skriva upp er så är ni varmt välkomna att göra det på  www.hermansdal.com

Känslor är ett ämne som är jobbigt för många och också något som vi inte tänker att vi kan påverka. De liksom bara dimper ner hos oss. Är de av det negativa slaget så vill vi till varje pris bli av med dem och är vi nykära eller känner oss trygga och glada så vill vi aldrig att det skall ta slut.

Vi behöver alla känslor, även de negativa, när de är balanserade så hjälper de oss att komma vidare i livet. Ta ilska till exempel när den är balanserad så hjälper den oss att rensa luften och bli av med spänningar och komma vidare. Den ger oss kraft att lämna något som inte är bra för oss och den ger oss styrkan att säga ifrån när något är fel. Vi vågar göra det även om vi är rädda den innehåller en enorm power. Lagrar vi den i kroppen och håller den tillbaka så kommer den få oss spända, irriterade och till slut  bygga upp fysiska symtom i kroppen. Det kan tillslut skapa både värk, migrän, magkatarr och magsår. Så det är viktigt att låta känslorna få utlopp är de för mycket eller för lite så finns det en obalans.

Vi skall ständigt ha en mjuk rörelse av alla de fem elementens känslor i våra liv för att må bra. Försöker vi trycka undan obehagliga känslor så har de en förmåga att knacka på ännu hårdare, de ger sig inte, de behöver bli tagna på allvar och framförallt behöver de i bland hjälp med att balanseras. Den kinesiska medicinen lägger stor vikt vid känslor och vad vi skall göra för att hålla dem i balans. Man ser dem som en allvarlig sjukdomsorsak och också ett symtom på att det finns en obalans i ett element/organ. Det bästa är att vi också kan påverka känslorna själva med hjälp av den kinesiska medicinen.

Några saker som balanserar träelementet och ilska är:

  • Regelbunden rörelse och träning
  • En pressad ekologisk citron i ett glas vatten på fastande mage
  • Struktur och planering för att nå dit man vill i livet
  • Kokt lagad mat

Varma Kramar från Hermansdal 

Tina 

Vår bok Nyckeln till Hälsa är här, nyfiken?

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig. Även svärmor fann intresse 🙂 Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del 2 🙂 ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel <3 ”

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This