den 15 jan, 2023
Känslor berättar hur kroppen mår

Hej fina du,

Håller du också på att regna bort? Jag är glad att vi bor högt och att regn och blåst hjälper till att hålla elpriser och förbrukning på en lägre nivå. Bortsett från det så uppskattar jag en vit vinter och att slippa torka 16 tassar när vi varit ute. Som det ser ut nu så hoppas jag att vår grundvattennivå fylls på ordentligt, att vi klarar vinterns elbrist och är tacksam för det.

Självklart vill jag ha alla 16 tassarna att torka också. Jag vill inte vara utan någon som tassarna tillhör. Även om jag är väl medveten om att vi inte har all tid i världen tillsammans. Med några pensionärer i flocken är jag tacksam för varje dag och fokuserar på det istället för framtida avsked.

Känslor är ett ämne som är jobbigt för många och också något som vi inte tänker att vi kan påverka. De liksom bara dimper ner hos oss. Är de av det negativa slaget så vill vi till varje pris bli av med dem och är vi nykära eller känner oss trygga och glada så vill vi aldrig att det skall ta slut.

Älskade Bolt som har slängt hjärtan på alla han träffat i hela sitt liv <3 Fyller 14 år i Februari <3

Alla känslor behövs

Vi behöver alla känslor, även de negativa. När de är balanserade så hjälper de oss att komma vidare i livet. Ta ilska till exempel när den är balanserad hjälper den oss att rensa luften och bli av med spänningar och komma vidare. Den ger oss kraft att lämna något som inte är bra för oss och den ger oss styrkan att säga ifrån när något är fel. Vi vågar göra det även om vi är rädda. Den innehåller en enorm power.

Lagrar vi den i kroppen och håller den tillbaka kommer den få oss spända, irriterade och till slut  bygga upp fysiska symtom i kroppen. Det kan tillslut skapa både värk, migrän, magkatarr och magsår. Så det är viktigt att låta känslorna få utlopp och ha tillräckligt med qi för att de ska kunna transformeras. Är de för mycket, för lite eller för länge så finns det en obalans.

Valnötsbröd, avokado, picklad rödlök, och så gröna blad. Fantastiskt gott och fyllt med näring.

Våra känslor berättar hur kroppen mår

Vi skall ständigt ha en mjuk rörelse av alla de fem elementens känslor i våra liv för att må bra. Försöker vi trycka undan obehagliga känslor så har de en förmåga att knacka på ännu hårdare. De ger sig inte, de behöver bli tagna på allvar och framförallt behöver de i bland hjälp med att balanseras.

Den kinesiska medicinen lägger stor vikt vid känslor och vad vi skall göra för att hålla dem i balans. Man ser dem som en allvarlig sjukdomsorsak och också ett symtom på att det finns en obalans i ett element/organ. Det bästa är att vi också kan påverka känslorna själva med hjälp av den kinesiska medicinen. Mat, näring och en livsstil som gör att vi är sanna mot oss själva skapar mirakler.

Livet behöver inte alltid vara på topp men vi behöver se ljuset i tunneln eller känna oss tillräckligt optimistiska för att förstå att stormen blåser förbi. Att hålla tankar positiva är en träningssak precis på samma sätt som att vi inte får bra kondition av att sitta i soffan och tänka på att gå ut och gå.

Har du koll på dina rektioner

Vi faller så lätt in i våra mönster och beteenden i olika grupper och miljöer. Det krävs mycket arbete och en vilja för att bryta sig ur sina invanda mönster och beteenden och bli medveten om vad vi klickar igång på. Vi kan inte ändra andra men vi kan själva välja vilka vi vill umgås och vem vi vill vara. Vi kan också välja att stanna upp och tänka efter hur vi reagerar runt en situation eller en persons beteende. Vad betyder det som händer eller det någon sa egentligen och varför “klickar vi igång”?

Ju bättre vi mår och ju mer påfyllda vi är av qi desto ljusare är våra tankar om både det liv vi lever, vår framtid och de personer vi möter. Det går helt enkelt inte att kombinera negativitet, nedstämdhet och depression med att vara full av energi och livslust.

Det jag ger näring växer

När vi hittar det som dränerar oss och täpper till de hålen, samtidigt som vi fyller på med bra saker som lyfter oss och ser till att få i oss bra näring kommer vi att börja läka och må bra. Vi kommer att fyllas med bra qi. Det är på det sättet maten blir vår medicin.

Det jag fokuserar på och ger näring och växer. I bland krävs det en riktig kraftansträngning för att hitta något bra att fokusera på. I bland går det inte att se något ljus alls men jag försöker hitta något som är ljusare än svart. Att gå från svart till vitt kan vara svårt men kanske kan vi hitta något som är grått och det är bättre än becksvart.

Jag kan välja att fokusera på min sargade deformerade kropp efter canceroperationer eller vara tacksam för att min fantastiska kropp som har klarat sig igenom allt jag utsatt den för och som blir starkare för varje dag. Vilket tror du suger energi och vilket täpper till hålen?

Jag kan välja mellan att glädja mig åt att jag har 16 tassar att torka eller att det är besvärligt med allt regn och lera. Vi har alltid val även om det ibland är svårt att fånga solstrålar när regnet öser ner. Tänker vi efter så vet vi att solen alltid lyser bakom molnen även om vi vissa dagar lever i gråmulen värld.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Tack för dina kloka tankar ???

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This