Inget är bestående förutom förändringen

Hej fina du,

Livet pågår och våren är här. Corona eller inte så fortsätter flyttfåglarna att komma, björkarna får musöron och hästarna fäller. Det är något betryggande med naturen. Den följer sitt schema med olika variationer och gör så gott den kan för att balansera sig utefter de förutsättningar som finns.

Både i livet och i naturen blåser och stormar det rejält när ett väderskifte eller en förändring är på intågande. Efter en urladdning i naturen infinner sig alltid ett lugn. Corona har stormat in i våra liv och förhoppningsvis fått oss att tänka till över vad som är viktigt och vad vi behöver förändra för att leva mer hållbart.

Ur kaos föds något nytt

Det är ibland ett måste med ett totalt kaos och att tappa fotfästet för att ta sig vidare. Det är så lätt annars att bara kliva på i samma gamla fotspår för att det är bekvämt. Vi tar saker och människor för givna.

2016 var ett omvälvande år för mig som fick en cancerdiagnos. Den slog ner som en blixt från klar himmel. Jag vet inte hur många gånger jag har känt att jag inte orkar under de sista åren, men på något sätt så går det. I dag är jag istället tacksam för att den där cancerdiagnosen som slog ner som en bomb. Den har fått mig att förändras i grunden. Jag är tacksam för helt andra saker idag. Framförallt så känner jag mig mer levande. Jag tar tillvara på och uppskattar saker på ett helt annat sätt. Jag sätter ner foten och släpper också det jag inte mår bra av.

Det är inte första gången i mitt liv som saker behöver komma upp till ytan och rensas ut. Att bearbeta gammal sorg med en ny, att på djupet skaffa sig kunskap och göra något åt orsaken till att cancern som kom på besök är en förutsättning för att resten av livet skall få den kvalité och det innehåll jag vill ha.

Nya år är nya möjligheter

Visst är det önskvärt att saker och problem försvinner upp i rök utan att jag behöver ta tag i dem, men det kommer inte att hända. Jag måste vara min egen lyckas smed, även om jag har stöd av min älskade  familj och kära vänner. Jag behöver ta rodret i mitt eget liv och bestämma vart jag vill gå. Ingen kan göra jobbet åt mig. Just det där med att göra är svårt för de flesta människor. Det är därför vi fortsätter i gamla banor trots att vi vet att vi inte mår bra av det.

Jag älskar att få uppleva varje nytt år. Det är ett fräscht oskrivet blad i mitt liv som jag kan fylla med precis det jag vill. Innan cancern tog jag varje år för givet

Vi behöver inse allvaret för att förändras

När Corona dragit vidare hoppas jag att fler uppskattar det de har och fokuserar på det istället för det som saknas. Med en ny vår som står för dörren känner jag mig inspirerad både privat och arbetsmässigt. Kursverksamheten på Hermansdal kommer naturligtvis att påverkas den här sommaren vilket känns tråkigt. Men istället får jag tid att färdigställa ”Känsloboken” som kommer behövas efter all oro vi levt under.

Att hitta ett mål

Jag håller på att modifiera min ”Drömlivsbeställning” som jag har hängandes på kontoret. För det är så att när stormen bedarrar så har man utvecklats och med det får man nya mål och drömmar. Enligt den kinesiska medicinen är vintern rätt tid att planera och reflektera och att vända sig inåt och söka svar. När vårenergin nu kommer då är det dags att sätta planerna i verket.

Livet går runt i cykler och vi råkar ut för saker för att vi ska lära oss och utvecklas. Det är liksom det som är meningen med vår vistelse här.

Ingenting är bestående förutom förändringen och jag tycker det är skönt att ha ett mål och ta rodret i mitt liv. Jag vill inte bli ett offer för omständigheterna och planlöst guppa runt på havet. Jag vill veta åt vilket håll jag ska ro och komma dit jag vill.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jag tror många tänker precis såhär just nu. Speciellt vi som sitter i karantän i andra länder där man inte får bestämma själv! Det blir möjlighet att blicka innåt och faktiskt fastställa vad jag vill framöver. Inte så tokigt!

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!