den 26 apr, 2020
Inget är bestående förutom förändringen

Hej fina du,

Livet pågår och våren är här. Corona eller inte så fortsätter flyttfåglarna att komma, björkarna får musöron och hästarna fäller. Det är något betryggande med naturen. Den följer sitt schema med olika variationer och gör så gott den kan för att balansera sig utefter de förutsättningar som finns.

Både i livet och i naturen blåser och stormar det rejält när ett väderskifte eller en förändring är på intågande. Efter en urladdning i naturen infinner sig alltid ett lugn. Corona har stormat in i våra liv och förhoppningsvis fått oss att tänka till över vad som är viktigt och vad vi behöver förändra för att leva mer hållbart.

Ur kaos föds något nytt

Det är ibland ett måste med ett totalt kaos och att tappa fotfästet för att ta sig vidare. Det är så lätt annars att bara kliva på i samma gamla fotspår för att det är bekvämt. Vi tar saker och människor för givna.

2016 var ett omvälvande år för mig som fick en cancerdiagnos. Den slog ner som en blixt från klar himmel. Jag vet inte hur många gånger jag har känt att jag inte orkar under de sista åren, men på något sätt så går det. I dag är jag istället tacksam för att den där cancerdiagnosen som slog ner som en bomb. Den har fått mig att förändras i grunden. Jag är tacksam för helt andra saker idag. Framförallt så känner jag mig mer levande. Jag tar tillvara på och uppskattar saker på ett helt annat sätt. Jag sätter ner foten och släpper också det jag inte mår bra av.

Det är inte första gången i mitt liv som saker behöver komma upp till ytan och rensas ut. Att bearbeta gammal sorg med en ny, att på djupet skaffa sig kunskap och göra något åt orsaken till att cancern som kom på besök är en förutsättning för att resten av livet skall få den kvalité och det innehåll jag vill ha.

Nya år är nya möjligheter

Visst är det önskvärt att saker och problem försvinner upp i rök utan att jag behöver ta tag i dem, men det kommer inte att hända. Jag måste vara min egen lyckas smed, även om jag har stöd av min älskade  familj och kära vänner. Jag behöver ta rodret i mitt eget liv och bestämma vart jag vill gå. Ingen kan göra jobbet åt mig. Just det där med att göra är svårt för de flesta människor. Det är därför vi fortsätter i gamla banor trots att vi vet att vi inte mår bra av det.

Jag älskar att få uppleva varje nytt år. Det är ett fräscht oskrivet blad i mitt liv som jag kan fylla med precis det jag vill. Innan cancern tog jag varje år för givet

Vi behöver inse allvaret för att förändras

När Corona dragit vidare hoppas jag att fler uppskattar det de har och fokuserar på det istället för det som saknas. Med en ny vår som står för dörren känner jag mig inspirerad både privat och arbetsmässigt. Kursverksamheten på Hermansdal kommer naturligtvis att påverkas den här sommaren vilket känns tråkigt. Men istället får jag tid att färdigställa ”Känsloboken” som kommer behövas efter all oro vi levt under.

Att hitta ett mål

Jag håller på att modifiera min ”Drömlivsbeställning” som jag har hängandes på kontoret. För det är så att när stormen bedarrar så har man utvecklats och med det får man nya mål och drömmar. Enligt den kinesiska medicinen är vintern rätt tid att planera och reflektera och att vända sig inåt och söka svar. När vårenergin nu kommer då är det dags att sätta planerna i verket.

Livet går runt i cykler och vi råkar ut för saker för att vi ska lära oss och utvecklas. Det är liksom det som är meningen med vår vistelse här.

Ingenting är bestående förutom förändringen och jag tycker det är skönt att ha ett mål och ta rodret i mitt liv. Jag vill inte bli ett offer för omständigheterna och planlöst guppa runt på havet. Jag vill veta åt vilket håll jag ska ro och komma dit jag vill.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jag tror många tänker precis såhär just nu. Speciellt vi som sitter i karantän i andra länder där man inte får bestämma själv! Det blir möjlighet att blicka innåt och faktiskt fastställa vad jag vill framöver. Inte så tokigt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tacksam för förändring

Tacksam för förändring

Hej fina du, Med en brasa i kaminen och lite vitt både på marken och i luften utanför fönstret sitter jag och skriver...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This