Hösten är perfekt för att släppa det gamla
den 25 sep, 2019

Hej fina du,

Hösten är här och jag har kanske gått med Klippo (min favoritgräsklippare) för sista gången i år. Jag älskar att gå runt på Hermansdal och klippa gräset, jag känner en sån kärlek till den här platsen. Vi har en relation jag och Hermansdal och vi hjälper varandra. Jag tror att alla som har varit här känner samma sak att det är något speciellt. Helgen var fantastisk med strålande sol och sommarvärme och vi passade på att höststäda hela gården. Det är mycket som ska förberedas innan kylan kommer för att alla djuren ska må bra och för att vi ska vara i fas när våren dyker upp igen. Nu ser jag och Hermansdals hästar fram emot friskvårds och moxakursen för häst som är fullbokad den 6 Oktober det kommer att bli en toppendag.

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST Fullbokad och 27/10 HUND Fåtal platser kvar

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Hösten tillhör Metallelementet

Hösten är faktiskt en av mina favoritårstider. Jag tycker det är mysigt att tända ljus och krypa upp i min skrivarfåtölj med en filt med alla djuren runt mig. Jag älskar också att rensa och röja och stormtrivs när det är ordning. Jag vill inte ha varken gammalt skräp eller energi med låg frekvens runt mig. Jag trivs bäst i höga rena energifrekvenser och det är därför viktigt att rensa ut det gamla och släppa taget. Att få ett avslut och gå vidare kan vara väldigt befriande när vi har lärt oss det vi behöver.

Hösten är metallelementets tid och vi ska släppa saker och känslor precis som träden släpper sina löv. Vi ska dra oss tillbaka och och lugna ner tempot. Allt är energi och när vi följer naturens rytm så kommer vårt eget ekosystem att må bättre. Kropp och själ behöver det som är naturligt och hör i hop med allt runt oss. Är du ”energikänslig ” och påverkas av det som finns runt dig så är det ännu viktigare att följa naturens rytm. Du kan inte och ska inte blåsa på och ha almanackan lika fulltecknad nu som du hade i somras. Det är dags att lämna utrymme för att bara vara.

Vill du lära dig mer ? 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i webbshoppen 

Vi behöver släppa för att nytt ska få plats

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag, vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner medan fånga upp det vi får till oss.

De organ som hör hit är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa.

Huden vårt yttersta försvar

Metallelementet och huden är vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och andra människors energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi kommer göra skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna när höstens virus attackerar.

Jag fick ett mail av en deltagare på Mat som medicin kursen på webben som var på Hermansdal och gick saltmoxkursen nu i September. Det gör mig lika glad varje gång som någon börjar må bättre tack vare förändringarna de gör i sitt liv 🙂 Tjocktarm och lungan är Metallelementets organ och när insidan börjar må bättre kommer det att synas på utsidan.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

5 saker som stärker metallelementet

  • Mat som vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
  • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
  • Saltmoxa
  • Rensa och släppa taget
  • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, ”dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka?

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri, har vi mer energi klarar kroppen att läka?

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST Fullbokad och 27/10 HUND Fåtal platser kvar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

September Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

E-vitamin en hjälte

E-vitamin en hjälte

Hej fina du, Hösten och älgjakten är här. Det får bli en paus med skogspromenaderna tills den är över. Vi har haft ett...

läs mer
Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This