den 3 okt, 2018
Hösten är här och naturen drar sig tillbaka, det ska vi också göra

Hej fina du,

Hösten är här och naturen håller på att förvandlas till ett färgsprakande inferno. Jag tycker att höstens färger är otroligt vackra och jag älskar den höga klara luften. Naturen tystnar och drar sig tillbaka. Jag tycker faktiskt att det är mysigt att “boa” in mig efter sommarens långa aktiva dagar. Det är skönt att komma i säng tidigare på kvällarna och sätta på värmen i huset. Nu vill jag inte äta sallad längre jag längtar efter varm soppa och te. Saltmoxa och varma fotbad kunde kännas malplacerade under sommaren speciellt den vi har haft i år men nu känns det som handen i handsken.

När jag stannar upp i livet och har tid att sitta still dyker idéerna upp i huvudet som svampar ur jorden. Eller kanske är det mer så att när vi tar det lugnt och stannar upp så har vi tid att lyssna på vårt inre.  Det känns perfekt att sitta inne och jobba med den kommande webbkursen om Saltmoxa och känsloboken.

Känn på din hud är den varm eller kall? Den ska kännas varm 😉 Det är dags att börja klä på sig nu, så fram med långkalsonger, sockor, mössor och vantar så att du är rädd om den yang du har i kroppen. Det är nu vi ska börja hushålla lite extra med vår yang och inte slösa bort den på att frysa eller bli kalla i onödan. Gå inte ut med blött hår och tränar du ute och blir svettig så se till att du byter till torra kläder. Att hålla fötterna varma både inne och ute är superviktigt. Det finns en massa enkla saker som vi kan göra för att inte slösa bort vår yang i onödan.

Vill du äta kall mat så se till att dricka varmt till maten eller använd födoämnen och kryddor som är varma i sin natur. Det är precis så man gör i den kinesiska medicinen när man använder mat som medicin. Har du fukt i kroppen så slutar man äta fuktbildande födoämnen och äter istället det som tar bort fukt. Har vi yangbrist så gör vi vad vi kan för att fylla på yang och framförallt så försöker vi se till att inte förlora mer än vi behöver. Kommer ni i håg i somras när naturen torkade bort och led av total Yinbrist? Se nu hur den har återhämtat sig av allt regn och hur det växer så det knakar ute. Vi kan laga oss själva också bara vi vet vad vi har för obalanser och vad vi ska göra för att systemet skall fungera i kroppen igen.

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av och vi är glada för förtroendet  och att så många vågar prova något nytt för att må bra. Årets kurser är fullbokade och vi arbetar på att få fram en riktigt bra webbkurs till alla er som inte har möjlighet att besöka oss på Hermansdal.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Årets SALTMOXAKURSER 

1 JULI (fullbokad) och 29 JULI (fullbokad)

19 AUGUSTI (Fullbokad) 9 September (fullbokad)

16 September( fullbokad)

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This