den 10 maj, 2018
Hjärtat – vår inre kejsare

Hej fina du 🙂

Sol, sol och åter sol, klarblå himmel, grönska och blommor. Det känns som att vi klivit rakt in i en sommarsaga vi aldrig vill ska ta slut. I den kinesiska medicinen hör eld-elementet till sommaren och de organ som man räknar hit är hjärta, tunntarm, pericard och trippelvärmaren. Pericard är hjärtsäcken, det omgivande hölje vars uppgift är att skydda hjärtat. I den kinesiska medicinen brukar man säga att när vi får fysiska symtom som har med hjärtat att göra är det pericard som vi vill hjälpa, medan om det är känslomässiga symtom är det hjärtat och hjärtats själ/ande som vi vill hjälpa.

I den kinesiska medicinen har alla organ en roll och hjärtat säger man är kroppens kejsare. Kejsaren (hjärtat) ska se till att det är balans och fred i kropp och själ. Hjärtat är det organ som tar emot känslor från alla andra organ och ses som kejsare över sinnet.

När kejsaren är i balans utstrålar vi värme och glädje samtidigt som vi har en känsla av att vara tillfreds med livet. Vårt ansikte speglar hur hjärtat mår och ett välmående hjärta kommer göra att ansiktet ser friskt och rosigt ut. Hjärtat (kejsaren) har som roll att kontrollera blodkärlen och vårt medvetande. Att det finns tillräckligt med blod är en förutsättning för att vi ska ha ett friskt och välmående sinne. När hjärtats qi är starkt och blodet finns i tillräcklig mängd kommer ditt sinne vara fridfullt, din sömn bra och du känner en glädje och tillfredsställelse över livet.

Exempel på symtom som visar på en obalans i hjärtat (eld-elementet):

 • Hjärtklappning,hjärtsvikt, oregelbunden puls
 • Yrsel
 • Sömnbesvär
 • Ångest
 • Svårt att separera tankar och känslor
 • Svettningar
 • Känslomässig instabilitet
 • Bristande kreativitet

Exempel på sådant som hjälper och balanserar hjärtat (eld-elementet):

 • Yoga
 • Meditation
 • Kreativa aktiviteter
 • Balans mellan aktivitet och vila
 • Saltmoxa
 • Göra saker som fyller dig med glädje, framförallt under sommaren som är hjärtats årstid
 • Kamomill, humle, mullbär och dinkel

I vår bok Nyckeln till Hälsa ger vi dig mängder av verktyg och kunskap där du med hjälp av den gamla och välbeprövade kinesiska medicinen kan hjälpa kroppen och känslolivet samt förstå sambandet mellan hur vi  lever och hur vi mår 🙂

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This