Hjärtat är kroppens guide
den 30 jun, 2019

Hej fina du,

Hur har du det i värmen? Lider du eller njuter du? Jag tycker att det är fantastiskt skönt med värmen så länge det är en klar torr luft vilket vi har haft de sista dagarna. Skugga, en svalkande vind och att kunna anpassa aktivitetsnivån tillsammans med en skål nyplockade jordgubbar direkt från landet på altanen är svårslaget. Det är för mig svensk sommar när den är som bäst.

Normalt är den också förknippad med en del insektsplågor för oss och djuren men i år har vi peppar peppar så gott som inga alls. Varken några bromsar, mygg, knott eller fästingar att tala om. Jag har inte ens lyckats få ett jordloppsbett vilket har varit mitt gissel på somrarna sen vi flyttade till Hermansdal. Hästarna kan gå ute utan insektstäcken och hundar och katter har bara haft någon enstaka fästing. Kliar dina myggbett eller du bränner dig i solen kan jag varmt rekommendera Trollhazzel att badda med det är det bästa som finns för många av våra ”sommarplågor” 🙂

Du kan läsa mer om Trollhassel här

Hjärtat är med överallt

I den kinesiska medicinen är vårt fysiska hjärta centrum för hela vårt varande. Det är som en sambandscentral för all aktivitet. Den fysiska, mentala, känslomässiga och den själsliga. Det är i hjärtat Shen vår själ har sin ”bostad” och det är i hjärtat kontrollpanelen för de övriga fyra själsaspekterna finns. Varje själsaspekt har sin del i olika organ och dess system men hjärtat är med och ”styr” i alla.

Det är Yi som hör till mjälten och jordelementet och har med våra tankar att göra. Po hör till lungan och har med den fysiska delen att göra. Zhi har med viljekraften att göra och hör till njurarna. Sist men inte minst har vi Hun som hör till levern och är vår mentala andliga själ.

Relationer och balans

Kroppen behöver Qi för att alla funktioner ska fungera. Den behöver också budskap om hur det ska göras och det är hjärtat som står för den delen. Den kinesiska medicinen ser allt som relationer mellan organ och vävnader. Det måste finnas en balans och harmoni där de olika delarna får det de behöver för att kunna utföra det de ska. När det finns tillräckligt med qi, blod, yin och yang fungerar samspelet och vi är friska och mår bra på alla plan inifrån och ut.

Hjärtat tar emot och skickar ut meddelanden till och från alla delar i kroppen. Mår inte hjärtat bra kommer det att påverka den kommunikationen alla våra organ och med det hela vår kropp och väsen. Alla de fem elementen med tillhörande organ och element behöver en bra guidning och det är hjärtat som står för den.

Vill du läsa mer om vad andra tycker? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Hur påverkar hjärtat och blodet vår kropp och sinne

Hjärtat är tillsammans med träelementet och levern ansvarigt för att kontrollera blodcirkulationen. Blodet ger fukt och näring till hela kroppen samtidigt som blodet är den materiella delen av vårt mentala del. För att må bra mentalt behöver vi ha en bra kvalitet på blodet och att det cirkulerar som det ska. Finns det för lite blod kommer inte vår själ att trivas.

När den kinesiska medicinen pratar om sinnet så har den ett mycket större perspektiv än vad vi har i väst. Sinnet innefattar alla delar av vårt medvetande som tänkande, intelligens, känslor, minne och även sömnen. Den kinesiska medicinen anser att både mentala problem och olika sömnproblem som att vi har svårt att somna och har mardrömmar har med ett obalanserat hjärtat att göra. Har hjärtat för lite qi trivs inte vår själ. Det kan visa sig som en känsla av rastlöshet, hjärndimma och dåligt minne.

Bli av med kyla och fukt

Under sommaren är det perfekt att bli av med kyla och fukt i kroppen. Yang är som störst i naturen och vår yta mer öppen. Att tillföra tillexempel saltmoxa nu är utmärkt för att komma åt djupa problem med kyla och fukt.

När jag varit i Kina på sjukhuspraktik fick jag rådet att gå hem och moxa 30 dagar på raken för att hjälpa min kropp och sommaren var den bästa tiden för att nå djupet och bli av med kyla och fukt som skapar problem 🙂

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti

Datum för en saltmoxakurs på Hermansdal i sommar är satt och det blir den 11 Augusti. Anmälningarna trillar in vilket känns jättekul 🙂 Varmt Välkommen du också än så länge finns det några platser kvar.

Du kan läsa mer och anmäla dig här

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxa.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av. Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig.

Du kan läsa mer om djurkurserna här och här

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer
Naturliga mediciner

Naturliga mediciner

Hej fina du, Nu känns det verkligen att energin drar sig tillbaka ute. Det känns fysiskt och jag varken orkar eller...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This