Hermansdals EKO

  • Alla produkter är handgjorda och vi använder alltid ekologiska råvaror av högsta kvalité i alla våra hudvårdsprodukter.
  • Vi följer GMP (Good Manufacturing Practices) och alla produkter är registrerade hos Läkemedelsverket.
  • Produkterna är EJ testade på djur.
  • Inga av våra produkter bör förvaras i direkt solljus eller i temperaturer över 25 grader, då det kan förstöra själva produkten.

EKOLOGISKA RÅVAROR
Vegetabiliska kallpressade oljor  består till stor del av olika fettsyror som kroppens celler behöver. Essentiella fettsyror som omega 3 & 6, är fettsyror som kroppen inte själv kan producera utan behöver tillföras utifrån.

När man använder vegetabiliska kallpressade oljor tillför man bland annat dessa fettsyror som behövs för hudens förmåga att binda fukt ska fungera. Torr hud mår därför mycket bra av kallpressade vegetabiliska oljor. Fettsyrorna hjälper dessutom till att balansera hudens egen fettproduktion, vilket gör att de är mycket bra för din hud även om du har blandhy eller besvär med exempelvis akne. Oljorna innehåller förutom fettsyror även mineraler, vitaminer och fytosteroler. Fytosteroler är nyttiga växtämnen.

Men det är viktigt att de vegetabiliska oljorna kommer från ekologiska odlingar. Är inte odlingen ekologisk, är den oftast kraftigt besprutad. Besprutningen innebär att oljorna kommer ha rester av bekämpningsmedel i sig, som sedan absorberas av din hud. Även den som jobbar på odlingarna drabbas av gifterna med en försämrad hälsa och sjukdomar som följd.

FÖRPACKNING
Alla burkar vi använder är gjorda i glas och vi undviker plast i största möjliga mån.
Vad gäller aluminiumlocken som vi använder så är de aldrig i kontakt med produkten och alla produkter är helt avsvalnade när locken sätts på. Insidan på locket har en försegling vilket gör att ingen produkt kan komma i kontakt med det egentliga locket.

Anledningen till att vi valt aluminium istället för plast är på grund av dess goda återvinningsförmåga, aluminium kan nämligen återvinnas i princip hur många gånger som helst och blir då en minimal belastning för naturen och vår kära moder jord.

Du kan läsa mer om vår ekologiska hudvård här:

Pin It on Pinterest

Share This