Håret – en riktig kraftsymbol
den 11 feb, 2018

Hej fina du,

Lovade er att skriva om hår tidigare i veckan och här kommer inlägget. Hoppas ni får lite inspiration till att stärka det superviktiga vattenelementet som visar sig i huvudhåret. Hår är något som stått för kraft och vitalitet inte bara i Kina. Hos många folkslag i världen är håret förknippat med livskraft och bärarens eget liv. Hos de nordamerikanska indianerna illustreras det med den så berömda och obehagliga skalperingen. Håret symboliserade då en kraft som man hade erövrat.

I en del mytologiska berättelser, symboliserar håret en gudomlig styrka, en styrka som är onåbar för vanliga människor. Magiska föreställningar kring hår finns också i våra nordiska folkliga traditioner, både när det gäller kärleksmagi och botande av sjukdomar. Under 1600-talets häxprocesser förekom det ofta att de häxmisstänktas hår rakades av. Man tänkte sig att häxan behövde sitt huvudhår som magiskt redskap. Håret står för en inre styrka och visst är det vackert med ett friskt, glansigt och vitalt hår.

I den kinesiska medicinen så hör vårt huvudhår till vattenelementet och njurarna, som är vårt reservbatteri. Det är något vi skall vara väldigt rädda om då det stödjer alla andra organ i kroppen. När njurarnas energi är slut så separerar Yin och Yang och vi dör. Visst är det så att det finns ärftliga faktorer för när vi blir gråhåriga och vi nordbor har en finare hårkvalitet än vad en kines har.

Men det betyder något när vårt hår förändras. Vi tror att det är åldern som tar ut sin rätt och det är som det är när hårfästet kryper uppåt. Precis som att vi accepterar att vi blir haltare och stelare ju äldre vi blir. Men jag vet av egen erfarenhet att det går att bryta den nedåtgående processen. Under flera år blev jag svagare och svagare och min puls var obefintlig trots alla mina försök att ställa saker tillrätta i kroppen. I dag kan jag bli riktigt rädd när jag tänker på hur min cancer resa hade kunnat sluta om jag inte ändrat mitt sätt att leva i tid.

Nu kommer solen som fanns bakom molnen. Jag har klarat mig och anser mig frisk även om jag har en bit kvar på att laga orsakerna till att cancern kunde växa i min kropp. Så fort tumören var borta så blev min puls bättre. (pulsen är ett sätt att mäta hur det inre mår i kinesisk medicin) Min kropp var helt slut av att kämpa mot det som växte i mig när fienden försvann så blev den starkare. När den inte längre behövde kämpa mot en fiende så kunde kroppen börja bygga upp sig själv igen.

Att veta vad håret står för kinesiskt sett och att det  blir tunnare och tunnare och att hårfästet kryper uppåt för varje månad som går är inte roligt. Jag kände och förstod, men försökte att tänka att det var typiskt att jag ärvt min mammas tunna hår och inte min pappas tjocka kalufs. Det är inte kul att känna livsenergin åka ur kroppen. Nu lyser solen i all sin glans. Jag slutade tappa hår som en barrande gran, håret blev blankt, hårbotten var full med stubb och är det fortfarande, mitt hårfäste börjar krypa tillbaka (vi pratar centimeter). Det som sker får min frisör oerhört fascinerad, så intresserad att hon köper Nyckeln till Hälsa och undrar vad jag har gjort 🙂 Det min kropp och jag lyckats med hör inte till vanligheterna.

Jag är självklart glad för att jag återfår mitt hår men gladast är jag för att min kropp läker och blir stark och att vattenelementet inte behöver stödja hela kroppen längre utan kan göra det som är meningen.

Stärk ditt vattenelement, ge näring till blodet och var rädd om håret 🙂

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i början av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

E-vitamin en hjälte

E-vitamin en hjälte

Hej fina du, Hösten och älgjakten är här. Det får bli en paus med skogspromenaderna tills den är över. Vi har haft ett...

läs mer
Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This