den 12 feb, 2017
Har du en “TRÄ-personlighet”?

Hej fina bloggläsare…

Inom den Kinesiska medicinen pratar vi om trä-energi när vi pratar om vårens energi. Man känner att trä-energi har börjat vakna i naturen och det är den energin som gör att vi känner att våren är på gång och vi vill krypa ut ur vårt vinteride. Ljuset börjar återkomma, fåglarna börjar sjunga, vi fylls på med  energi, vill vara ute och börjar planera alla saker vi vill göra.

Trä-elementet är relaterat till våren vars energi är växande, igångsättande och fyllt av nytt liv och aktivitet. Det syns och känns tydligt i naturen när vårens energi väcker allt till liv igen och allt som sker i naturen, sker även i våra kroppar. Så precis som naturen vaknar till liv efter vinterns vila, vaknar våra kroppar till liv och vi får mer energi och lust, vill vara mer aktiva och alla planer vi gjort under vårvintern är nu redo att sättas igång. Det är nu vi ska komma ur vårt vinteride och börja använda den kraft som vi vilat oss till under vinterns lugnare tempo. Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet som kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst så kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. Har man en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting förutom vinden. Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, så kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

En person med en träkonstitution känns igen som en person som gillar äventyr, fart och fläkt, älskar utmaningar och att tävla. De har ett stort driv för att nå sina mål, är envisa och presterar bra under press. De har lätt för att fatta snabba beslut och delegera, är bra ledare vilket gör att de trivs oftast som bäst när de har en ledande roll. Människor uppfattar dem ofta som ambitiösa och kraftfulla, men med det kraftfulla kan de även uppfattas som aggressiva, dominanta och framfusiga. De vet vad de vill och med sitt starka driv kan de ibland ”råka” köra över människor på sin väg mot målet. Dessa egenskaper gör att en person med stark träkonstitution har lätt för att tro sig vara helt osårbar samtidigt som de har en benägenhet att ”bli för mycket” eller att övergöra saker och ting.

Trä-elementet står även för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Trä-elementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar. En trä-person har lätt för att anpassa sig till omgivningen och är lite som en vind som sveper fram lätt och flexibel. För trä-personer är det extremt viktigt att det finns ett fritt flöde av energi så att sinnet kan vara avslappnat och känna sig tillfreds. För när leverns energi kan röra sig fritt är det lätt att anpassa sig och vara flexibel i en situation som snabbt förändras. Om en trä-person sitter fast på något sätt, så skapas en stor frustration som i sin tur skapar inre spänning och irritation/ilska och till och med ångest. Dessa känslor är ett tydligt tecken på att qi håller på att stagnera och en stagnerad energi är en stor grogrund för sjukdom och ohälsa…

Varje element har sin personlighetstyp och sin energi. Vi kan vara en blandning av flera olika element eller väldigt mycket av bara ett enda. Detta är viktigt att förstå för att sedan kunna balansera kropp, själ och sinne. Balansen är A och O, vilket de flesta av oss vet men inte alltid så lätt att uppnå.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 2. Kinesmedicinen är så mycket mer än bara akupunktur… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 3. Svårt att gå ner i vikt ??? - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 4. Smakernas betydelse - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 5. 5 supertips att ta till när du behöver - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 6. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 7. Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 8. Utbrändhet vad är det ? - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 9. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 10. Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 11. En liten smygtitt i boken… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 12. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 13. Är du trött? - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 14. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 15. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 16. När vi förstår och lyssnar, vet vi vad vi behöver – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 17. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 18. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 19. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 20. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]
 21. Lånar du av framtiden? – HERMANSDAL - […] Har du en ”TRÄ-personlighet”? […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Naturliga Vårtips

Naturliga Vårtips

Hej fina du, Hoppas att du har det bra därute i det fina vårvädret. Äntligen har vi fått lite värme även om det på...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This