den 23 feb, 2018
Gurkört – en fantastisk läkeväxt och hudvårdare

Hej fina du 🙂

Kanske känner du igen gurkörten med sin vackra blå blomma som lyser upp i trädgården och som humlorna älskar. Vi har alltid gurkört växande på Hermansdal, både för humlornas skull och för att använda i salladen. Det är 26 dagar kvar till vårdagjämningen så snart är både gurkört och humlor här. Svårt att tro när man tittar på termometern och pulsar runt i snön 🙂

Gurkört har sedan länge en given plats i både den nordiska och kinesiska örtmedicinen.

NORDISK ÖRTMEDICIN

Kroppsliga funktioner: njurar, ämnesomsättning, hormonsystem, hud

Användning: vätskedrivande, mjukgör och återfuktar huden, antiinflammtorisk, magvärk, kramp, diarré, astma, bronkit, renar blodet, stärker blodkärlen, störningar i njurarnas och urinblåsans funktioner, reglerar ämnesomsättningen och hormonsystemet, PMS, värmevallningar, hudutslag, torr och kliande hud.

KINESISK ÖRTMEDICIN

Element: Trä, Metall   Meridianer: Lever, Lunga

Användning: Minskar fukt-hetta i nedre jiao, såsom urinblåsebesvär, störning i njurarnas funktion, gulsot, oregelbunden mesntruation. Minskar hetta i  levern; såsom diarré, oro/ångest PMS. Svalkar Lungan och minskar fukt/slem; såsom hosta, bronkit, astma. Används utvärtes för att behandla varm, torr hud och värkande leder. 

GURKÖRTSOLJA

En fantastisk olja som du finner i alla våra ansiktskrämer ?

Den här oljan innehåller störst mängd GLA av alla vegetabiliska oljor. GLA är en förkortning av gammalinolensyra och är en essentiell fettsyra, som är mycket viktigt för en välmående och väl fungerande hud. Med essentiell menas att den inte produceras av kroppen utan måste tillföras.

Gurkörtsolja stärker hudens förmåga att bevara fukt samt gör den smidig och elastisk. Oljan har en lång historia och dess hudvårdande egenskaper är kända sedan länge. Den har en antiinflammatorisk verkan och passar därför alla hudtyper samtidigt som den lugnar, läker och balanserar irriterad hud.

Vill du läsa mer om våra ekologiska ansiktskrämer, så hittar du dem här: WEBBSHOP

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This