den 2 jun, 2018
Grunden till hälsa är väldigt enkel

Hej fina du,

Hoppas att du precis som vi njuter av det fantastiska vädret och solens värme även om det är lite väl svettigt emellanåt 😉 Den 30e maj var det fyra år sedan vi flyttade in på Hermansdal och vi ångrar inte en dag att vi bröt upp och flyttade söderut. Vi älskar gården, omgivningarna, tystnaden, lugnet och alla fina människor vi träffat och lärt känna. Livet berikas av gemenskapen på landet och närheten till naturen. Den närvaron är svårare att hitta i en storstad där all springer för att hinna till sitt och undviker att titta på varandra medan de gör det.

Vi tänkte bjuda er på lite allmänt grundtänk idag. Vi får ibland frågan vart man ska börja när man har obalanser. Vad är hönan och vad är ägget ägget? Vad är viktigast att förändra? I bland är det så enkla saker som är svaret att det är svårt att tro att de kommer att göra en så stor skillnad, men det gör de !!! Vi har pratat med många som har läst Nyckeln till Hälsa och som är förvånade över hur lite kan göra så mycket på deras välbefinnande 🙂

Ni som har läst Nyckeln till Hälsa vet hur mycket vi skiver om helheten och hur allt hör ihop. Vi är alla olika och har olika behov, svagheter och styrkor men det finns vissa saker som vi har gemensamt och som precis alla mår bra av i det klimat vi bor. Skulle vi ha Afrikas värme så skulle våra behov se lite annorlunda ut. Våra behov och eventuella obalanser påverkas av allt vi har runt omkring oss både via klimatet, hur vi lever, det vi äter och känner. Det är en spännande värld att upptäcka. När man får sina första aha upplevelser över att det fungerar så blir det ännu mer inspirerande.

Det är en ständig rörelse mellan Yin och Yang där det mest optimala är att vi följer den naturliga rytmen. Att vi har mer yin när det är meningen att vi ska ha det och mer yang när det ska vara det. Till exempel på natten när det är mest Yin är det meningen att vi också ska ha mest Yin och sova och när dagen vaknar och yang stiger så ska vi också göra det. Eller på vintern när det är mer Yin i naturen så ska vi vila mer och nu på sommaren när det är mera yang så är vi piggare och mer aktiva. Bara förståelsen gör att man inte behöver få panik när energin sjunker framåt höstkanten. Vi kliver in i en ny fas och alla delar behövs.

Egentligen spelar det ingen roll vart vi börjar huvudsaken är att vi förändrar om vi inte mår bra. Gör vi ingen förändring så kommer vi inte kunna hjälpa oss själva. De saker som är mest grundläggande förbises ofta för att de egentligen är så enkla att vi inte tror att de kommer att skapa en stor förbättring. Men faktum är att det är de enklaste och mest självklara sakerna som faktiskt är en förutsättning för att vi ska bli friska, vitala och må känslomässigt bra.

Det finns inga piller, vitaminer, örter, behandlingar eller meditationer i världen som ensamma kommer att kunna hjälpa dig om du inte ser till att uppfylla dina grundläggande behov. Vi behöver helheten! De kommer att fungera som ett plåster och konstgjord andning tills du letar efter nästa piller eller behandling. Jag säger inte att du inte kommer att bli hjälpt men ändrar du inte orsaken till att du mådde dåligt så kommer du att göra det igen efter ett tag. Eller så kommer du att behöva gå på behandling hela tiden för att din kropp behöver hjälp.

Det kommer inte vara tillräckligt att enbart äta vitaminer och mineraler eller tillföra ett magiskt tillskott av något slag som lovar att det ska lösa alla dina problem. Tyvärr för det vore helt fantastiskt om det kunde få vara så 😉 Lever du på ett “bra” sätt och äter naturlig mat  med mera så kommer både kosttillskott, självhjälpsverktyg och behandlingar att hjälpa dig på din väg tillbaka mot hälsa och välbefinnande tills kroppen klarar att läka sig själv igen.

Vår tanke är att vi vill lära människor att leva på ett sätt så att vi klarar av att självläka och att ge dig verktyg som du själv kan använda för att hålla balansen i livet. Vi vill att du ska förstå varför saker händer i kroppen och i känslolivet.  Livet pågår hela tiden och det händer saker runt oss som får oss ur balans. Har vi kunskap så vet vi vad vi kan göra för att hjälpa oss själva. Ju mer balanserade vi är desto lättare är det att skilja på mitt och ditt och att inte påverkas av det som sker runt omkring oss. Speciellt viktigt blir det om man är en högkänslig person då obalanserna lätt blir många snabbt.

Att ta hand om dina grundläggande behov är som att se till att blomman som är du har en förutsättning  att överleva växa och blomma. För att det ska ske behöver du ha en bra näringsrik jord där du kan få den näring du behöver och dina rötter kan stå stadigt och inte rubbas när det blåser ute. När vi är unga klarar vi det mesta. Vi förstår inte vidden av det vi utsätter oss för men fakturan för hur vi har levt kommer så småningom var så säker.

Det är alltså inte normalt att få högt blodtryck, diabetes 2, sköldkörtelsjukdomar, värk, byta leder, cancer eller ha sömnproblem. Det är blomman som inte fått det den behöver och visar det på ett tydligt sätt. Tänk om vi var lika noga med vad vi själva behöver för att blomma som vackrast som vi är när vi väljer växter till trädgården och försöker sköta dem enligt konstens alla regler för att de ska trivas bli starka och hålla sig friska 😉

Nedanstående saker är för de flesta fullständigt självklara men ändå långt borta. Vi har tappat bort våra grundläggande behov.  Att hitta tillbaka till det vi mår bra av kan kräva planering och vi behöver ha vårt välbefinnande som mål och prio ett. Det blir ett sätt att hitta tillbaka till sig själv och lära sig vilka behov vi har.

-God sömn laddar batteriet och hjälper bland annat vattenelementet. Yang kan gå in och laga det som behövs i kroppen när vi sover.

-Fasta mattider hjälper jordelementet och tillverkningen av vår livsviktiga qi

-Lagad varm naturlig mat är kroppens bensin och cellernas byggstenar

-Vara i nuet gör det lättare för våra känslor och får oss att fatta bättre beslut och fånga vad som händer i oss själva. Det skapar ett lugn i själen

-Närhet och gemenskap hjälper bland annat hjärtat och ekdelemntet

-Lagom med rörelse hjälper träelementet och levern

När vi trivs i livet och känner oss hemma och bekväma i vår kropp, är rörliga och starka utan värk, somnar när vi ska, vaknar utvilade, blir hungriga, mätta och nöjda när vi äter, går på toaletten som vi ska och har energi och lust är det tecken på att allt fungerar som det ska och det är naturligt. Är det inte på det sättet så är det obalanserna som talar till oss. Det är på det sättet kroppen talar om för oss att den behöver hjälp.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Missa inte att anmäla dig till någon av sommarens SALTMOXAKURSER

1 JULI (1 plats kvar) och 29 JULI 🙂

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This