Ge björkaska och hälsan en chans …


Hälsa, Kinesisk Medicin, Naturens energi..., Okategoriserade / tisdag, april 28th, 2015

Jag har skrivit tidigare om mitt favoritträd  hälsobjörken och jag kommer att göra det igen … 😉 Det är fantastiskt vilka resurser det finns i naturen. Vi behöver bara skaffa oss kunskap och använda dem.

 

bjorktrad_i_finlandssvenska_skogar_vykort-r83cf134e20be44aeab62537e3c4aec31_vgbaq_8byvr_512

 

Naturliga ämnen kan inte patenteras och det är den viktigaste orsaken till att läkemedelsindustrin inte satsar forskningsmedel på till exempel björk.

 

 

 

Tyvärr så framställer man idag även bra naturliga ämnen tex Stevia och Xylitol kemiskt. Vi tror att vi äter naturligt, men vi stoppar i oss kemiskt framställda ämnen.

Björkaska har sedan forntiden använts för sina basiska egenskaper. Att ge kroppen och cellerna en basisk miljö är som att se till att blommorna i rabatten har rätt jord att växa i så att de kan blomma och vara vackra så länge som möjligt … Lika noga borde vi vara med oss själva för att vi skall kunna blomma till fullo … 😉

Dina celler är lika beroende av den miljö de lever i som en blomma är av den jord den växer i. Den försurande miljön påverkar oss mer än vi tror och det visar sig i olika symptom.

Vad orsakar försurning i vår kropp?

Vad vi äter. Hur vi äter. Negativ stress. Miljön. För lite och för mycket träning. Vårt levnadssätt kort och gott, som inte längre är naturligt för vår organism och själ…

Att behandla symptom i kroppen utan att återställa kroppens syra-bas balans blir som en ”konstgjord andning”. Det hjälper så länge man håller den igång eller ett tag i alla fall…

Beore

Hela björken har säkerligen använts som läkeväxt och enligt legenden betyder vikingarnas ”bjarka” just björk. Bjarkarunan står även för vikingarnas ”hälsoruna” och Vikingarna hade olika ritualer för att hedra och tacka björken för dess helande krafter.

I legender om trädens krafter, står björken för förnyelse och att födas på nytt. Vilket ur ett kinesmedicinskt perspektiv innebär att björken stärker bland annat njurarna som står för vitalitet och livskraft. Den renar och berikar även jorden där den växer så att andra växter kan blomma.
Avkok på björkaska basar kroppen kraftfullt och är mineralrikt, speciellt på kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, krom, koppar, zink, järn, mangan och selen.

Då Björkaskan är kraftigt basisk gör den att de organ som blir hämmade av en ”för sur miljö” (t ex Lever, bukspottskörtel, tarmsystemet, njurar m m) får en ”energikick” av björkaskan. Kroppens näringsupptag och utrensningsförmåga effektiviseras.

Jag undviker alla så kallade ”utrensningskurer” om de inte bygger på att stärka kroppen så att den naturligt ”renar” sig själv…

En för svag kropp kanske inte alls klarar av att ta hand om allt som frigörs under en utrensning och mår ännu sämre. Man måste börja i rätt ända…

11198638_10155518063435271_434181920_n

Björkaskan rensar kroppens vävnader och ledvätskor från syror och gifter. Eftersom cellerna tar sin näring ifrån vävnaden är denna miljö lika viktig för cellerna som att vi kan andas ren luft. När vävnaderna blir fria från dessa oönskade ämnen förändras cellens miljö genom att pH-värdet höjs. Cellen får därmed lättare att ta upp ”rätt” sorts näring.

Och se där vi blir piggare och har mindre ont mm på rätt sätt 🙂

Dosering/användning av björkaska:

Tag 2 matskedar aska till 1 liter vatten i ett rostfritt kärl, koka ca 15 minuter under lock.
Låt svalna och sila genom oblekt kaffefilter. (Ta dubbla filter)
Förvara avkoket i en glasflaska i kylskåpet.
Tag sedan 1-3 msk avkok i ett glas med vatten 1-3 ggr/ dag 1/2 timme före mat eller 2 tim. efter mat. Har du mycket problem i kroppen så börja med en lägre dos och öka allt eftersom.

11179990_10155518062235271_1571380204_n

Varning!!! Drick inte avkoket outspätt det är frätande i outspädd form…

Jag önskar att jag hade haft någon som kom med Björkaska i skolan istället för en flourtant … 🙂

Jag hoppas att jag lyckats göra dig nyfiken på Björkaskans fantastiska egenskaper och att du ger den och din kropp en chans…

 

13 Replies to “Ge björkaska och hälsan en chans …”

  1. Hej
   Det skulle jag inte göra 😉 Det finns fler sätt att basa kroppen på om man tycker att det är besvärligt med Björkaska …
   Mvh
   Tina

  1. Hej Lena,
   Helt ärligt så vet jag inte om det påverkar cytostatikan att basa kroppen så jag vågar inte svara på det … En kropp som genomgår en cytostatika behandlig är väldigt nedsatt så jag skulle inte starta en utrensningsprocess förrän kroppen är stark igen.
   Mvh
   Tina

  1. Det finns på en mängd ställen… Googla så får du upp en massa butiker som säljer 😉
   Mvh
   Tina

 1. Om man tar en 3 v kur med björkaska
  Tar jag bort mina vanliga vitaminer fr hälsokost då?
  Vitlökskapslar
  Magnesium
  C-vitamin
  Folsyra B12 B6
  Omega3
  Vanl kosttillskott

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.