den 8 sep, 2018
Gammal kunskap är inte att förakta, den är väl beprövad

Hej fina du,

Äntligen har jag hittat tillbaka till min favoritplats i huset och hinner skriva några rader i bloggen samtidigt som förberedelserna är i full gång inför morgondagens saltmoxakurs på Hermansdal. Vi bakar och lagar mat för fulla muggar samtidigt som vi förbereder moxakit och kurshäften till alla deltagarna.

Vi hoppas att våra kurser och vår bok skall hjälpa många fler och att vi ska nå ut med den kinesiska medicinens alla fantastiska självhjälpsverktyg och vi är oerhört tacksamma ska ni veta att allt vårt jobb  ger frukt och ni blir hjälpta. Det känns super och inspirerande att så många läser Nyckeln till Hälsa och tycker om bloggen. Vi skriver och delar gärna med oss av vår kunskap så att fler får möjligheten att hitta balansen och må bättre. Vår värld tycks snurra fortare och fortare och får oss att må sämre och sämre.

Vart på vägen tappade vi bort all kunskap om de naturliga sätten att hjälpa kroppen? Det är ju faktiskt inte så att det finns ett piller som vi blir hjälpta av vid varje åkomma. Vad hände med friskvården? Varför försöker vi inte hjälpa kroppen så att den inte blir sjuk. Skolmedicinen är fantastisk på det den är bra på, men den är urusel på att se helheten och att det ena i kroppen påverkar det andra, samt hur stor del våra känslor har i vårt fysiska välbefinnande.

Jag kommer aldrig att förstå varför man inte vill kombinera det bästa från båda världarna. Det borde handla om att hjälpa människor och djur att må bra. Träffade en vän som numera bor i Tyskland där har man kommit oerhört mycket längre och samarbetar över gränserna på ett helt annat sätt.

Det är fantastiskt hur lätt det är när saker fungerar som det ska i det kroppsliga och själsliga systemet. Då kan vi jobba hårt och vara helt slut och efter en natts sömn och lite extra bra näring så vaknar vi utvilade.

När vi inte har återhämtat oss efter en natts sömn eller inte kan somna eller sova tillräckligt många timmar utan att vakna, då är det något i vårt kroppsliga system som talar om att det finns en störning.

Yang har inte kunnat byta plats med Yin under natten så reparationen har uteblivit eller inte blivit lika bra som den borde.

En god sömn är något som är oerhört viktigt för att vi skall kunna återhämta oss. För att kroppen skall få en god sömn så är det några saker som det måste vara ordning på i kroppen enligt den kinesiska medicinen.

-Det måste finnas en balans mellan Yin & Yang för att de skall kunna byta plats när vi somnar. Det är en förutsättning för att Yang skall kunna reparera insidan under natten.

-Det måste finnas tillräckligt med “blod” i kroppen så att Shen vår ande får ett lugn.

-Vatten elementet måste vara tillräckligt starkt så att det håller koll på att eldelementet inte tar överhanden och det stiger för mycket. Hetta skapar aktivitet och inte sömn.

– Jordelementet behöver vara balanserat så att vi inte ligger och grubblar och oroar oss.

Den kinesiska medicinen har naturliga, enkla och kraftfulla redskap för att återställa balansen i kroppen. Vi behöver bara förstå vart obalanserna finns och med det veta vad vi kan göra.

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av och vi är glada för förtroendet  och att så många vågar prova något nytt för att må bra. Årets kurser är fullbokade och vi arbetar på att få fram en riktigt bra webbkurs till alla er som inte har möjlighet att besöka oss på Hermansdal.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This