Fyll på dig själv med energi

Hej fina du,

Ett nytt år är alltid fullt av nya möjligheter och är både inspirerande och spännande. Jag älskar känslan av ett blankt blad som jag kan göra vad jag vill med och att sätta upp nya mål. Den känslan har blivit ännu starkare efter min cancerdiagnos. Tacksamheten över livets stora och små mirakel är större än någonsin. När man har varit riktigt sjuk så tar man inte livet för givet längre utan uppskattar även en ”vanlig” dag. Jag tar mig tid att vara i nuet och uppskattar stunder som förut bara passerade.

2019 var ett turbulent år som jag med lättnad lämnar bakom mig fylld av ny kunskap och nya erfarenheter. Visst är det fantastiskt hur livet ständigt får oss att utvecklas. Vi uppskattar oftast inte händelserna som får oss att växa när vi är mitt i dem men när vi väl är igenom så är vi ännu lite starkare och klokare. Jag känner mig inspirerad inför vad 2020 har att erbjuda både yrkesmässigt och privat.

Det vi fokuserar på växer

Det vi fokuserar på växer det är det nog fler än jag som upplever. I bland behöver vi medvetet träna på att hålla det positiva vid liv. När vi är friska och har energi är det lättare. Har vi inte tillräckligt med kraft hamnar vi lättare i ett negativt tänkande. Kinesiskt sett så behöver vi tillräckligt med qi/energi för att våra känslor ska transformeras. Mat och sömn och är viktiga komponenter för att vi ska ha tillräckligt med kraft och för att vi ska orka se ljuset i tunneln även när det känns tungt. Vi behöver energi för att skapa mål som tar oss dit vi vill eller får oss att uppleva saker som vi drömmer om. Utan energi vill vi eller orkar ingenting.

Jag har inför 2020 skaffat mig en burk där jag kommer att lägga i lappar där jag skriver ner vilka positiva saker som har hänt under dagen eller veckan. Jag ser fram emot att summera mitt år i december 2020. Jag är övertygad om att jag kommer att bli oerhört tacksam över påminnelsen av allt som hänt. Min burk och mina lappar kommer att hjälpa mig att leta efter positiva händelser och känslor under året vilket får mig att hålla fokus på det jag vill ha och uppleva i mitt liv.

Det vi sår får vi skörda

Jag gillar groddar de är fulla av vitalitet och supernäring. Tomten var väldigt snäll i år och gav mig ett keramiskt ”groddningstorn”. Så fort jag är på benen igen ska jag sätta igång och grodda både till mig och hönsen 🙂 Jag gillar att toppa med groddar både i sallader och på mat. De tillför en massa näring och energi och är fulla med livskraft. Vill du också börja grodda? Mitt vackra torn kommer från Råvarubutiken och fröer har jag köpt från Sproutly.se där jag också hittade hittade ett recept som passar mina behov perfekt.

RÖDBETSBIFFAR PÅ GRODDADE ÄRTOR OCH BOVETE 

Ingredienser:

2 stora rödbetor (rivna)
3 dl groddade gröna ärtor/linser
3 dl groddat bovete
3 msk olivolja
2 små vitlöksklyftor
1 tsk salt 2 krm peppar

2-3 msk blötlagda linfrön eller psylliumfröskal/fiberhusk

Gör så här: 

Mixa alla ingredienser förutom rödbetorna. Rör därefter ner rivna rödbetor och blanda runt! Stek varje biff på ganska låg värme i ca 7-9 minuter eller torka i ugn på ännu lägre värme (80°). Till Rödbetsbiffarna använde vi kokt quinoa blandat med grönsaker och mungböngroddar. Rätten toppas med rödbetsgroddar och purjolöksgroddar. Jag kommer att lägga till även Alfagroddar de är en bra medicin för mig.

Hur mat blir medicin

Den kinesiska medicinen har en förklaringsmodell som är över 5000 år gammal och som än i dag fungerar för att skapa harmoni och välbefinnande i vår kropp och själ. Obalanser mellan yin och yang och mellan de fem elementen och olika brister skapar symtom i kropp och själ. När vi fyller på med rätt näring och lär oss leva på ett sätt där vi inte ständigt dräneras kommer kroppen att kunna läka och våra symtom att försvinna.

Vill du också lära dig mer om Mat som medicin?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

  • Alfagroddar stärker vatten, metall och jordelementet, motverkar fukt, hetta och eliminerar gifter
  • Rödbetor är bra för eld, trä och metallelementet, stärker blodet, främjar cirkulationen av blod och motverkar kyla
  • Gröna ärtor stärker yin, qi och blod är vätskedrivande och hjälper jord, metall och eldelemetet.
  • Bovete stärker metall och jordelementet, motverkar fukt och hetta och främjar cirkulationen av qi
  • Mungbönsgroddar stärker metallelementet motverkar hetta och eliminerar gifter
  • Quinoa stärker vatten och metallelementet, qi och yang

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

MAT SOM MEDICIN 2020

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

SALTMOXA

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

HÄST OCH HUNDKURSER

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!