den 31 mar, 2018
Fler behöver hitta sin hälsa

Hej fina du 🙂 Det känns fantastiskt att få sitta på min favoritplats igen och skriva med en kopp riktigt gott te. Jag önskar att det gick snabbare att nå ut med vår kunskap och våra erfarenheter så att fler kunde få ta del av alla saker man faktiskt kan göra för att förändra sitt liv och må bättre. Det där med tålamod är inte vår starka sida 😉 Vi somnar och vaknar med en förhoppning om ett hälsogenombrott. Den kinesiska medicinens sunda helhetstänk och vardagsklokhet skulle vara till stor hjälp. Det är för att göra det tillgängligt för alla som vi skrivit vår bok Nyckeln till Hälsa.

Det är så otroligt frustrerande att höra och läsa om alla människor och djur som mår dåligt helt i onödan. Vi skulle behöva en kinesisk avdelning på våra vårdcentraler och utbildning i att förstå och respektera oss själva, vår kropp och själ i skolan. Vi har tappat det som är naturligt för oss och det vi mår bra av. Vi behöver en bred hälsorevolution med ett helhetstänk.

Det är så fruktansvärt onödigt att vi har hamnat i det här tablettknaprande och symtomlindrande beroendet. Finns det inte en medicin som tar bort våra symtom står vi helt handfallna. Vi anses vara omöjliga att bota eller inbillningssjuka. Varför är det så svårt för oss att förstå att det är vår livsstil som gör oss sjuka.

Är det någon som på allvar tror att deras kropp mår bra av pulvermos och fiskpinnar eller korv och snabbmakaroner? Eller Coca Cola, Fun Light saft eller att köra på som en dåre i livet och välta gång på gång. Jag kan verkligen inte förstå att man inte ser sambandet mellan hur vi lever och de svar kroppen ger oss som en konsekvens. Är vi så hjärntvättade av vårt “system” att vi tappat vårt sunda förnuft. Tror vi att mediciner är vår enda lösning eller väljer vi dem för att det är en lätt väg?  För mig är det självklart att det jag äter och vad livet utsätter mig för på olika sätt påverkar hur jag mår. Jag är dessutom den enda som kan göra något åt det.

Jag förstår att långt ifrån alla är intresserade eller ens tror att det går att påverka det de inte mår bra av. Men ni andra som känner att något knackar på och talar om att det finns en annan väg, eller att det är något som inte stämmer, lyssna. Det finns en lösning på problemen. Det vill vi att alla skall veta. Vi är inte intresserade av att frälsa hela världen med vår syn på hälsa, Jo lite kanske hahahaha 😉 Vi vill iallafall att alla skall veta att det finns alternativ. Vi vet att det finns många i våra ögon olösliga problem som den kinesiska medicinen faktiskt löser väldigt framgångsrikt. Det är så naturligt och enkelt bara vi förstår hur det fungerar.

Det vi behöver förstå är att vi måste ändra saker själva för att anledningarna till att vi blir sjuka eller inte mår bra skall försvinna. Det kommer aldrig att räcka med att vi får mediciner som tar bort våra symtom, fortsätter vi att leva på ett sätt som gör oss sjuka kommer symtomen tillbaka gång på gång och fler saker trasslar till sig i systemet.

Ibland räcker inte mat och en balanserad livsstil, problemen i vårt kroppsliga system har växt sig för stora. Kroppen behöver kanske hjälp med både örter och / eller behandling för att hitta balansen där saker reglerar sig själva. Men slutar vi inte med att belasta systemet kommer inga piller i världen att hjälpa oss till slut. De kommer bara att vara något som dövar symtomen och tillslut kommer vi att behöva nya piller för att döva de symtom som medicinerna skapar.

Jag blir glad över uppmärksamheten som tarmfloran och antiinflammatorisk mat får idag. Den stämmer väl överens med den kinesiska medicinens tänk när det gäller mat. Även om man för flera  tusen år sedan inte hade en aning om varken tarmfloror eller inflammationer i kroppen lärde man sig av erfarenhet hur man skulle leva för att hålla sig vital. De hade och har andra benämningar och de hade av beprövad erfarenhet av vad som orsakade sjukdom och vad som behövdes för att livet skulle fungera.

För din egen, dina barn, barnbarns och vår planets skull vakna och sök nya vägar och ny kunskap om du inte mår bra. Återta din egen kraft och övertygelse om att du vet vad som är bäst för dig eller att något inte stämmer. Fungerar inte vägen du går på byt riktning och sök ny kunskap. Det är så lätt i dag att googla på innehållsförteckningar och annat. Det är tufft att inse vilken värld vi lever i och det är viktigare nu än någonsin att bli medvetna, sprida ringar på vattnet och hjälpa varandra.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This