den 12 nov, 2017
Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen

Allt består av energi, även färger har sin egen frekvens och energi. Inom den Kinesiska Medicinen har varje element sin färg och med hjälp av färger kan man balansera sig själv och sin miljö. Genom kunskap om färgernas betydelse kan du förstå varför du dras till vissa färger och skapa optimala förutsättningar för det liv du önskar.balloon-hearts-rainbow-kepsar-moessor-flexfit-basebollkeps

GRÖN

Grön är den färg som tillhör trä-elementet, vårens färg när allt föds till liv och som symboliserar energi och kreativitet. Om du har en naturlig dragning till den gröna färgen visar det på att du har en samhörighet med trä-elementet, men om du tvärtemot känner en viss avsmak för den gröna färgen tyder det på att det finns en obalans i ditt trä-element. Inom den kinesiska medicinen använder man även färger som hjälp vid diagnostisering av patienter. Om du har en grönaktig ton i huden runt exempelvis ögon eller mun, tyder det på att du behöver balansera upp lever och gallblåsa. Det finns många olika nyanser av grönt och du bör undvika dem som får dig ur balans eller irriterar dig. Att ha gröna växter hemma och att vistas mycket i naturen, framförallt på våren och sommaren, är mycket välgörande för trä-elementet.

VIT

Vit är den färg som inom den kinesiska medicinen associeras till metall-elementet och hösten. De organ som hör till metallelementet är lunga och tjocktarm. Vit färg står för enkelhet och är den färg man i Kina bär vid begravningar. Snö, moln, fullmåne, solen som reflekteras i vattnet bär alla färgen vit och symboliserar renhet och klarhet. Genom att använda vita och beige nyanser i ditt hem eller på kläder kan du stärka och balansera metall-elementet, samtidigt som du hjälper kropp, själ och sinne att rensa bort allt som är onödigt och fokusera på det enkla och rena i livet.

RÖD

Den eldiga och passionerade röda färgen hör till sommaren och hjärtat och är den färg som så passande hör till eld-elementet. Om du känner en stark dragning till röd eller starkt orange färg så tyder det på en obalans i ditt eld-element. Eld-personer vill sällan bära röd färg, då det får dem att känna sig överhettade eller överfulla. Rosa och grålila nyanser är bra och balanserade färger för eld-elementet.

 

GUL

Genom att tillföra gul/ljust orange färg kan du stärka och nära ditt jord-element som står för mage/mjälte. I den kinesiska medicinen ser man den gula färgen som den i mitten, det är solens färg och står för ett långt liv. Om man har en gul/orange ton i sin hud framförallt i ansiktet så tyder det på att det finns en obalans i jord-elementet, mage/mjälte. Stärk ditt jord-element genom att äta mat som är gul, inred ditt hem med gula blommor, plantera solrosor i trädgården och ha något gult klädesplagg på dig.

SVART

Svart är den färg som tillhör vatten-elementet och vintern, har du en stark dragning till, eller motstånd mot svart färg så är det tecken på att du behöver balansera ditt vatten-element, njurar/urinblåsa. I Kina står den svarta färgen för pengar, välstånd, kunskap, karriär och familj. Hur du stärker ditt vatten-element kan du läsa mer om HÄR

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 2. På skattjakt i storstaden… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 3. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 4. De fem smakernas betydelse - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 5. 5 supertips att ta till när du behöver - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 6. Kinesmedicinen är så mycket mer än bara akupunktur… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 7. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 8. Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 9. Lånar du av framtiden? - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 10. Är det du känner sant eller falskt… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 11. 10 steg att balansera livet mot en bättre hälsa… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 12. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 13. En liten smygtitt i boken… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 14. Ibland är det inte meningen eller är det de? - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 15. Den femte årstiden… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 16. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 17. Är du trött? - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 18. Är man energikänslig behöver man ett starkt immunförsvar - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 19. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 20. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]
 21. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This