Allt består av energi, även färger har sin egen frekvens och energi. Inom den Kinesiska Medicinen har varje element sin färg och med hjälp av färger kan man balansera sig själv och sin miljö. Genom kunskap om färgernas betydelse kan du förstå varför du dras till vissa färger och skapa optimala förutsättningar för det liv du önskar.balloon-hearts-rainbow-kepsar-moessor-flexfit-basebollkeps

GRÖN

Grön är den färg som tillhör trä-elementet, vårens färg när allt föds till liv och som symboliserar energi och kreativitet. Om du har en naturlig dragning till den gröna färgen visar det på att du har en samhörighet med trä-elementet, men om du tvärtemot känner en viss avsmak för den gröna färgen tyder det på att det finns en obalans i ditt trä-element. Inom den kinesiska medicinen använder man även färger som hjälp vid diagnostisering av patienter. Om du har en grönaktig ton i huden runt exempelvis ögon eller mun, tyder det på att du behöver balansera upp lever och gallblåsa. Det finns många olika nyanser av grönt och du bör undvika dem som får dig ur balans eller irriterar dig. Att ha gröna växter hemma och att vistas mycket i naturen, framförallt på våren och sommaren, är mycket välgörande för trä-elementet.

VIT

Vit är den färg som inom den kinesiska medicinen associeras till metall-elementet och hösten. De organ som hör till metallelementet är lunga och tjocktarm. Vit färg står för enkelhet och är den färg man i Kina bär vid begravningar. Snö, moln, fullmåne, solen som reflekteras i vattnet bär alla färgen vit och symboliserar renhet och klarhet. Genom att använda vita och beige nyanser i ditt hem eller på kläder kan du stärka och balansera metall-elementet, samtidigt som du hjälper kropp, själ och sinne att rensa bort allt som är onödigt och fokusera på det enkla och rena i livet.

RÖD

Den eldiga och passionerade röda färgen hör till sommaren och hjärtat och är den färg som så passande hör till eld-elementet. Om du känner en stark dragning till röd eller starkt orange färg så tyder det på en obalans i ditt eld-element. Eld-personer vill sällan bära röd färg, då det får dem att känna sig överhettade eller överfulla. Rosa och grålila nyanser är bra och balanserade färger för eld-elementet.

 

GUL

Genom att tillföra gul/ljust orange färg kan du stärka och nära ditt jord-element som står för mage/mjälte. I den kinesiska medicinen ser man den gula färgen som den i mitten, det är solens färg och står för ett långt liv. Om man har en gul/orange ton i sin hud framförallt i ansiktet så tyder det på att det finns en obalans i jord-elementet, mage/mjälte. Stärk ditt jord-element genom att äta mat som är gul, inred ditt hem med gula blommor, plantera solrosor i trädgården och ha något gult klädesplagg på dig.

SVART

Svart är den färg som tillhör vatten-elementet och vintern, har du en stark dragning till, eller motstånd mot svart färg så är det tecken på att du behöver balansera ditt vatten-element, njurar/urinblåsa. I Kina står den svarta färgen för pengar, välstånd, kunskap, karriär och familj. Hur du stärker ditt vatten-element kan du läsa mer om HÄR

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Dela till dina vänner: