En titt i backspegeln…
den 30 apr, 2015

Förr var det bästa jag visste att shoppa kläder och skor. Jag blev överlycklig av  ett eller två nya par skor.  I dag blir jag lycklig av fladdermusholkar, jordleverans och vinbärsbuskar att plantera 😉

11173526_10155521712105271_430136963_n

Jag gillar fortfarande skor och kläder, men idag så tittar mina fötter förskrämt på alla sparade klackskor och jag känner mig som askungens styvsyster och undrar hur fötterna en gång fick plats i dessa tingestar 😉

Vilka vändningar vi gör i livet, vi förändras och lektionerna vi får utmed livets resa formar om oss eller förhoppningsvis får oss att komma närmare vårt ”sanna” jag.

 

Hur många gånger har man inte varit kär och  tror att mannen vi träffat är den enda på planeten och livet går i kras när det tar slut…

20692478-origpic-bebfed.jpg_0_0_100_100_300_299_75

 

Nästa gång vi blir kära så är det tvillingsjälen på nytt det känner vi starkt 😉 När relationen sedan knakar i fogarna så retar vi ihjäl oss på prinsen som helt plötsligt inte alls är så prinslik längre… 😉

 

 

Spegelbild

När jag var yngre så gjorde jag inget annat än att klaga på mitt utseende, ingenting var bra… När jag  tittar i backspegeln så känner jag ett stor empati med den unga kvinnan som var så hård mot sig själv. Tittar jag på foton så förstår jag inte ens vad det var jag var så missnöjd med.

 

 

 

I dag så är utseende fixeringen värre än någonsin och mängder med unga människor går brott på sig själva och ser inte sin egen skönhet. De jämför sig till och med med medias retucherade bilder.

Brustet-hjärta-som-plåtstrats-om-Från-Internet

Det gör ont i hjärtat att höra vad de tänker om sig själva. Jag hoppas att deras livsväg gör att de en gång får känna sig vackra för vilka de är, precis som de är skapta, och inte för att de har rätt ”yta” eller ”gör” rätt saker… Känslan av att hitta hem är fantastisk.

 

Att skönheten kommer inifrån är ingen klycha fina egenskaper och ett stort hjärta strålar igenom och en människa som är fin på insidan blir vackrare ju mer man lär känna dem, precis som när någon beter sig illa så är det svårt att se dem som vackra.

Att välja en livspartner enbart efter yttre egenskaper är inte så klokt då det yttre ändras och åldras. Att hitta någon som man kan utvecklas ihop med och som har samma intressen, värderingar och önskningar som en själv det är för mig rätt melodi.

Det viktigaste vi kan lära unga människor och oss själva är att vi älskar dem för att de är de, och inte för allt de presterar eller hur de ser ut.

Vi behöver alla känna oss älskade för vårt sanna jag och inte för den vi tror att andra vill att vi skall vara. För att komma dit behöver vi upptäcka vilka vi är och våga vara oss själva. Vi behöver våga visa vilka vi är, annars får vi aldrig veta.

De flesta vänner jag har säger, att det själsligt infinner sig något speciellt när man blir äldre. Man skiter i vad omgivningen tycker och man vågar uttrycka sin åsikt och göra som man själv vill.

Det innebär en fantastisk frihetskänsla och är något att se fram emot när rynkorna kommer och tyngdlagen gör sig påmind 😉

 

hjärta

 

Jag skulle aldrig vilja backa tillbaka… Jag vill vara här och nu och njuta av livet i lugn och ro under min korkek…

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

E-vitamin en hjälte

E-vitamin en hjälte

Hej fina du, Hösten och älgjakten är här. Det får bli en paus med skogspromenaderna tills den är över. Vi har haft ett...

läs mer
Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This