En god natts sömn bästa medicinen
den 14 nov, 2017

Hej fina bloggläsare

Hur sover du?

För mig har det varit en kamp att komma tillrätta med sömnen och få till en hel natts god sömn.

Jag älskar att vakna och ta tag i en ny dag om jag bara har fått sova ordentligt under natten. När man inte sover gott och har sömnproblem är inte morgonen någon favorit. Att stirra på klockan och snurra i sängen blir ett riktigt stressmoment.

Morgonstund har guld i mun för den som är utvilad och i balans. Det betyder inte att det inte finns de som är kvällstrött och morgonpigga och tvärtom, vi är alla olika, men sova gott det behöver alla.

Känslan att kunna somna på kvällen sova en hel natt och vakna och känna sig utvilad och pigg redo att ta tag i en ny händelserik dag den är fantastisk och lång i från alla förunnat.

Alldeles för många har problem med sömnen, svårt att somna, vaknar under natten, måste gå upp på toa, vaknar för tidigt och kan inte somna om. Att inte sova bra är något man måste få ordning på om man skall hålla sig frisk och vital.

När vi sover så tar sig yang in kroppen för att laga och serva vårt inre ju sämre sömnen är ju mindre tid för reparation finns det.

Kinesiskt sett så är det vanligt att det ligger en blodbrist bakom sömnproblem. Shen vår ande har sin plats i blodet och när vi har för lite blod eller för dålig kvalitet på blodet så kommer shen att bli orolig därav sömnproblemen.

Vi pratar inte om röda blodkroppar nu och blodbrist sett ur ett västerländskt perspektiv. Man får komma i håg att den kinesiska medicinen är så gammal att man inte hade tillgång till varken mikroskop eller laboratorium. Tack vare det så var man tvungen att lyssna på vad patienter kände och fråga dem om hur deras liv fungerade och se till att de naturliga behoven blev uppfyllda och att alla fysiska funktioner fungerade. Det var och är viktigare att skapa balans och harmoni i kroppen så att den mår bra, än att bota när man redan har blivit sjuk. Man visste av erfarenhet att när det naturliga rubbades så var sjukdom på väg.

Att inte kunna sova blir en ond cirkel, den störda sömnen skapar fler brister i kroppen och så är den negativa spiralen igång.

Att skapa bra sovrutiner och rensa rent i sinnet och varva ner innan det är dags att sova är självklart bra, när det inte räcker och om man inte vill äta sömntabletter så är man tacksam för den uråldriga kunskapen som den kinesiska medicinen ger.

Jag har stärkt och balanserat min kropp med livsstilsråd, mat, örter och moxabehandlingar allt taget ur den kinesiska medicinens skattkista.

Det är inte som att ta en sömntablett och resultatet kommer inte samma kväll man bestämmer sig för att göra en förändring, men fungerar gör det. Det känns fantastiskt att få vakna utvilad och se dagen vakna.

Det svåra är ofta att när vi gör hållbara förändringar så tar det lite tid innan resultaten kommer, vi vill gärna att det skall ske på en gång. Skillnaden på resultatet som man får är enorm när man istället för att döva symtom med tabletter skapar en harmoni i kroppen, det välbefinnandet känns på djupet och det går inte att ta miste på att det är på ”riktigt”. Det känns och det blir stabilt.

Jag gillar ordspråket:

”Den som väntar på något gott väntar inte för länge”

Några exempel på mat som stärker blod:

Rödbeta, Avokado, Nässla, Spenat, Dadlar, Dinkel

Med rätt kunskap kan vi göra hållbara förändringar för att må bättre.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This